Здравейте!
Страшно много обичам да пека кексчета, но обикновено не ми се получават много високи, ами се разливат. Използвам хартиени, гумени или дори метални формички за тях. В момента не разполагам с тях обаче, та искам да попитам - някой използвал ли е хартиени чашки за печене на кексчета. Под чашки имам предвид такива, които пускат машините за кафе? Прикачвам снимка на самата чашка.
Притеснявам се да не се подпалят, въпреки че тези, в които се пекат кексчета/къдравичките/ също са хартиени.
Ще съм много благодарна, ако някой изкаже компетентно мнение, преди да се е стигнало до пожар.
Хартиени чашки за печене?
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: съб ное 14, 2015 5:58 pm
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
Честно казано, аз не бих посмяла да ползвам такива чашки.
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Аз не бих.
Хартиените формички за мъфини са от хартия подобна на хартията за печене, освен това не се ползват самостоятелно, а се слагат във формички за мъфини. С хартиена чашка директно във фурната има реална опасност да се запали според мен.
Хартиените формички за мъфини са от хартия подобна на хартията за печене, освен това не се ползват самостоятелно, а се слагат във формички за мъфини. С хартиена чашка директно във фурната има реална опасност да се запали според мен.
- Gala85
- магьосник в кухнята
- Мнения: 109
- Регистриран на: пон мар 08, 2010 2:49 pm
- :: 227 рецепти от Gala85
- :: 12157 снимки от Gala85
Аз съм виждала кексчета печени в буркани от лютеница. Но, лично не съм пробвала.
- steffanell
- магьосник в кухнята
- Мнения: 48
- Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
- :: 79 рецепти от steffanell
- :: 575 снимки от steffanell
Да споделя и аз за тези чашки хартиини и понеже съм много любопитна,реших да отделя част от тестото за кекса и напълних 2 картонени чашки до половината,без да се намазват с нищо.Фурната ми е газова.Опекоха се идеално,при изваждане с нож минах от вътрешната стена на чашката,излезе цялото кексче.Чашката можеше да се ползва отново.Имах усещането че тестото се надигна повече от нормалното.
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
Ето, че опитът е най-добрият учител. Но сигурно си ги наблюдвала малко по-изкъсо?
- steffanell
- магьосник в кухнята
- Мнения: 48
- Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
- :: 79 рецепти от steffanell
- :: 575 снимки от steffanell
Точно за 15 мин .станаха на 180 гр.в студена фурна.Някой беше споделил тук кекс който се слага в студена фурна и тогава се включва фурната,възприех този начин за печене на всякакъв вид кекс и никога нямам фалове.При печенето в картонена чашка мисля че кексчето не може да изгори отдолу,чашката може да се използва и по няколко пъти,надуват се повече както печено в бурканче но при него ако отвора не е по широк от дъното не можеш да го извадиш цял,досега не съм намерила такива буркани.Ралето има такава рецепта за кекс в буркан и става много добре ,запечатваш с капачката горещ и имаш за много дълго време кекс ,а и става много хубав.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: съб ное 14, 2015 5:58 pm
Благодаря ви много за мненията!
Аз също не можах да устоя - много ми се хапваха и пробвах. За да не се притеснявам толкова, сложих хартия за печене в самите чашки, също и да не залепнат кексчетата, но мога да пробвам и без ! Изпекоха се наистина идеално, въпреки че буквално бях залепена пред печката от притеснение! Не е начин за всеки ден, но ето, че се получава.
Аз също не можах да устоя - много ми се хапваха и пробвах. За да не се притеснявам толкова, сложих хартия за печене в самите чашки, също и да не залепнат кексчетата, но мога да пробвам и без ! Изпекоха се наистина идеално, въпреки че буквално бях залепена пред печката от притеснение! Не е начин за всеки ден, но ето, че се получава.
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
Перфектно! Имам цял стек такива чашки, в неделя ще пробвам и аз. На колко градуса да пека?
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
На по-реномираните марки хартиени чашки е отбелязано на колко градуса издържат. Там където това не е отбелязано пека обикновено на умерена фурна 170-180 градуса. Но установих, че има и хартиени чашки, които не са за печене, а имат само декоративно предназначение при сервиране. Така, че да се внимава каква опаковка се купува. Тези хартиени чашки ми спестяват време за търкане на платото за мъфини. Тестото го сипвам с помощта на метална лъжица за сладолед - така по-лесно се пълни формичката или чашката. Пълня до 2/3 от обема, за да има къде да се надигне. Успех!