Здравейте весели
Rudd, би ли споделила рецептата за консервиране на гъби. До несоха ми много голямо количество манатарки и щв трябва да се справя някак си.
Ще съм благодарна на всеки, които сподели рецепта.
Какво сготвих днес
- Diel
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1117
- Регистриран на: пет авг 20, 2010 10:29 am
- :: 10 рецепти от Diel
- :: 43 снимки от Diel
- Местоположение: Sofia
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Привет, весели ! Днес сготвих Пълнени чушки с кайма и булгур,Салата от червено цвекло и моркови,десерта е грозде и круши.Хубав ден на всички!
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Привет, весели ! Днес сготвих Пухкави кюфтета,Картофена салата,Салата от червено цвекло и моркови,десерта е портокали,ябълки и грозде.Приятна вечер на всички!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1739
- Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
- :: 102 рецепти от nelale
- :: 1475 снимки от nelale
Ориз с гъби и зеленчуци днес:) Направих една торта ама утре ще видим ще я бъде ли. малко рядък ми се вижда крема.
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Днес приготвих - Печена в плик Ципура със зеленчуци, Салати два вида,десерта - Бисквитена торта с ванилов крем. Приятна вечер на всички!
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Здравейте и от мен!
Днес менюто ни е леща гореща, печени пържоли на скара, кьопоолу за салата и сладкиш с ябълки и круши за десерт.
От предишни дни ви показвам и едни пълнени пилешки филета с моцарела.
Хубава вечер!
Днес менюто ни е леща гореща, печени пържоли на скара, кьопоолу за салата и сладкиш с ябълки и круши за десерт.
От предишни дни ви показвам и едни пълнени пилешки филета с моцарела.
Хубава вечер!
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- ronicat
- магьосник в кухнята
- Мнения: 4
- Регистриран на: чет окт 29, 2009 5:12 pm
- :: 23 рецепти от ronicat
- :: 160 снимки от ronicat
Здравейте момичета. Не ми се карайте ако не съм на правилното място, но не ми се отваря нова тема. Днес се помъчих да направя този чийзкейк http://www.cookingclassy.com/2011/11/wh ... esecake-2/ или по-точно само украсата му. Някой дали е правил такава украса и да ми сподели какъв сироп е ползвал. Аз пробвах със сироп от малини, но ми се видя рядък (пробвах на отделено за проби количество от крема). Опитах се да го сгъстя малко, но цвета стана карамелен и се карамелизира. При опита ми да украся с него той се втвърдяваше след известно време и нямаше да мога да го нашаря и след това да правя сърцата, а щеше да си остане на карамелени точки. Смесих пресен сироп с карамелизирания сироп 1:1 но пак си остана рядък. Не можех дори един кръг на начертая. Трябваше след няколко точки да спирам и да правя сърцата защото се разливаше. Сега е във фурната и виждам че още се е разляло и далеч не е във вида който преди беше, а какво остава от оригинала. Дайте съвет!
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Здравейте и от мен!
Отдавна никой не е писал в темата, затова ще споделя какво приготвих тези дни - свински пържолки на тиган с гъби и сметанено-горчичен сос, пилешка супа. Десертът е плодове.
Рони, за да се получи шарката трябва да се използва много гъсто сладко според мен, което може да разредиш с малко вода, примерно. Друг вариант е да направиш чийзкейка без печене, т.е. накрая за украса да направиш точките от сироп с малко желатин, за да се запазят точките след това. Друга идея може да видиш и тук: http://mousseofcoloursanddreams.blogspo ... st_12.html
Успех следващия път.
Отдавна никой не е писал в темата, затова ще споделя какво приготвих тези дни - свински пържолки на тиган с гъби и сметанено-горчичен сос, пилешка супа. Десертът е плодове.
Рони, за да се получи шарката трябва да се използва много гъсто сладко според мен, което може да разредиш с малко вода, примерно. Друг вариант е да направиш чийзкейка без печене, т.е. накрая за украса да направиш точките от сироп с малко желатин, за да се запазят точките след това. Друга идея може да видиш и тук: http://mousseofcoloursanddreams.blogspo ... st_12.html
Успех следващия път.
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
Топлото време на вилата слънцето гали...а менюто бързо салати зеле кисели домати и ряпа...най-доброто е скумрия на скара