Как тече денят на Веселите готвачи? - Юни-Юли '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от AnnaJames » чет юли 23, 2015 9:51 am

Дидка, докато обясня, по-лесно е да го копирам и лепна отново:
Дидка, като те слушам какъв брак си имала, и аз не бих издържала така. Аз смятам че всяко семейство трябва да си създаде свои си навици, И това значи че както жената, така и мъжа трябва да се обърне kaъм собственото си семеиство, а не да живее с родителите си, пък съпругата - на заден план. Иначе за готвенето, всяка двойка си го решава по свой си начин. Aз готвя отделно за мен и Гари, но моето готвене е лесно, зареждам един крокпот за през ноща, и готово на следвашия ден...аз имам много домакински улеснения, и мъжа ми не е претенциозен, стига да е американска храна. Иначе и аз не бих се навила да висна над печката по цял ден, не може целия живот на един човек да е само готвене за другите. Мони докато живееше с прятелката си се редуваха да готвят, и всеки ядеше това което сготви другия. Изобщо всяка двойка си решава нещата, но трябда и двамата да са доволни. Семейния живот не трябва да е каторга, а радост, споделяне, нещо което то дава, а не само да очаква от теб.

Аз имам чувството че хората понякога имат различни очаквания и изисквания към партниорите си, И ако те не съвпаднат, е трудно да се намери разумен компромис. А и някои неща са просто въпрос на различни култури. Аз преди години излязох веднъж с един арменец, и като част от разговора той ми каза че в неговото семейство се вечеря винаги по едно и също време и ако някой се забави, цялото семейство го чака. На мен това ми се видя нещо което аз не бих могла да приема, и повече не излязох с него. Искам да кажа че когато става въпрос за сужитество много нестха играят роля, включително различни навици, очаквания, обичаи. И когато тези неща се изглаждат между двама души, за да се направи работещ компромис, и двете страин трябва да отстъпят донякъде, и решението което се вземе да е някъде по средата - иначе когато е изцяло в едната или другата посока единия от семейните партнйори е нещастен, и тогава брака не е ефективен.
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » чет юли 23, 2015 9:58 am

:giflo2: :giflo2: :heart: :giflo2: :giflo2: Дидка, благодаря ти,но повярвай ми,не се чувствам добре в момента,много ме събарят такива неща,но ще потъгувам и ще си направя изводи - да не си вра носа повече,той, животът е наистина голям учител,закачам си още една обеца и продължавам напред,а на теб още веднъж благодаря,доказа ми за пореден път,колко голямо сърце имаш,да си жива и здрава! :love: :love:

gigi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 757
Регистриран на: съб май 30, 2015 12:16 am
:: 374 снимки от gigi

Мнение от gigi » чет юли 23, 2015 10:07 am

Кате мами,много си чувствителна!Усмихни се и не се кахъри повече.Знам ли,понякога хората не се разбират правилно,но си мисля че тук всички са добронамерени.Така,че усмивка на лицето и много успешен ден ти пожелавам!☺

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » чет юли 23, 2015 10:55 am

Ани,точно така,вечерен час за вечеря се спазва,ама и по принцип не е желателно с децата да се излиза след това.Затова различни култури,те са прави , и аз обаче.Има и други подобни правила,които мен специално ме затормозяват.Просто е трябвало да си избере друга жена,две години живяхме отделно ,трябвало е да се усети.Като забременях се прибрахме там и останах 8месеца.Една година почти ми трябваше да си възстановя душевното равновесие отново.Обаче за нищо не съжалявам.


nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » чет юли 23, 2015 1:46 pm

Здравейте, мили момичета:):):)
Тази сутрин се разтърчах насам-натам, сега се прибирам:)
Бони, благодаря, радвам се ,че са ти харесали снимките и са ти напомнили с хубаво за Москва:):):)
Дидка, радвам се , мила, че ти харесва матрьошката:) За коментираните неща за брака, аз си мисля, че ти усещаш и знаеш кое е добре за теб, и това е най-важното. Тези отстрани/колежки ли какви са , не знам/, които и съвети дават как и кога и къде да ходиш на почивка, няма да ги коментирам изобщо. Сложни са понякога нещата между хората.
Ани, много ми харесва това, което си написала за брака и аз така виждам нещата:) Съжалявам ,че така се получи с изпита.
Кате/мами/, кога заминава малкия за моренцето?

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » чет юли 23, 2015 2:15 pm

Нели,права си,но понякога и аз имам нужда да споделям къде ми се почива например,и се започва една ,,обработка,,че не ми трябва гова ,а онова.Понякога имам мувство,че цялото ми обкръжение е такова,че не позволява да имам мое мнение кащво обичам или исщам аз.Тази позната дълги години е била екскурзовод и си позволява да ми ,,нарежда,, и напътства.Не ми е приятно.бях 22-23 годишна някъде когато почнах да чета разни статии за храненето и здравето.Още тогава се запалих,намалих солта,намалях пърженото,за нищо не съв се насилвала.Ако днес искам нещо пържено ям.И начина ми на живот тогава е спомогнал за болното ми сърце(т.е.било е добре да се храня така) тогава без да съм наясно за това.Защото се оказа ,че съм се родила с дефектни клапи.
Защо все ми дават акъл,или ме покровителстват,искам да се чувствам свободна да живея така както на мен ми харесва.Все се намира кой са ме съди и упреква.Не искам никакъв другар в живота ми толкова близо...Толкова пъти ми е едвало в седмицата когато Зари е при баща си да се мяхна някъде из моите,, треволяци,, ,но не мога да ги оставя.Чакам септември когато ще отидем в спорната къща и ще затворя телефона си в гардероба за целия престой,както направих и в Килифарево,е ще си зяпам реката,толкова.Няма да гледам час,да слушам как да си разпределям деня и т.н.

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » чет юли 23, 2015 2:21 pm

Влязох за друго пък...
От понеделник до четвъртък другата седмица съм свободна след 17 часа ,без да бързам вечерите.За събота и неделя ми е рано още,но по скоро съм свободна.
Ще е хубаво да се видим всички заедно нали :love:
Кате,ти си ок вече нали?

Потребителски аватар
lady_LANA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 555
Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:37 pm
:: 98 рецепти от lady_LANA
:: 177 снимки от lady_LANA
Местоположение: Гърция

Мнение от lady_LANA » чет юли 23, 2015 6:03 pm

Здравейте мили приятелки!
Най- после дойде време да тръгнем към Варна:)
Чета и мисля за всяка от вас, но не успявам с времето за да пиша.
Бони, помниш ли ме? Аз помня, че Натали, Дидка и Миленка са от Варна:) И аз искам на кафе с вас:) Пишете ми моля за кога ще е. Много целувки на всички:) И Ани (USA) надявам се, че е по- спокойна след препятствието- може да е за добро:) Влади, почивката продължава ли? Не ви споменавам поотделно, но сте в мислите ми!
Изображение
"Когато не ти остане нищо друго ,освен любовта,само тогава разбираш ,че любовта е достатъчна!"

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » чет юли 23, 2015 7:10 pm

Хубава вечер
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » чет юли 23, 2015 7:46 pm

:giflo1: :giflo1: :night: :giflo1: :giflo1: Привет, мили момичета! Писах,писах и изведнъж изчезна,започвам пак. Нели, втори ден са на морето, Тони не искал да излиза от водата - Инка ми каза,че водата е много топла,днес се пускали по водна пързалка,разбира се не само веднъж,ходили да обядват и майка му го помолила да хапне първо супа, когато дошъл сервитъора сам си поръчал - палачинка с кетчуп,изпълнили поръчката му и той щастлив. Ани, лек път и щастливо пристигане в БГ! :clap: :thumbsup: :clap: Лека и приятна вечер на всички! :love:


Заключена