Здравейте!
Както разбрах от Блага и други съфорумници, има места, където не се продава извара. Затова се порових и намерих няколко рецепти за направа на извара в домашни условия.
Домашна 3-дневна извара
Домашна бърза извара I и II
Домашна бърза извара III
Снимките към тях обаче са малки, затова ще ги сложа тук. Ако админите преценят, нека ги преместят или ако могат - да ги увеличат и сложат към рецептите.
Поздрави!
Извара
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Извара
www.facebook.com/artandhobby
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Вярвам ти, Рени, и аз така съм правила, но за да има изварата вкус и за да не е суха, трябвало и да втаса.
Аз съм се чудила, защо като купя извара е по-вкусна (киселее) и може да се маже, а то било, защото е квасена и узряла. Моята като тебешир става
Както и да е.
Всеки може да прави както иска. Аз специално я купувам - хем е готова, хем по-евтино излиза, отколкото цената на необходимите продукти.
Поздрави!
www.facebook.com/artandhobby
- lady_G
- виртуоз с тиган
- Мнения: 41
- Регистриран на: съб яну 24, 2009 2:43 pm
- :: 8 рецепти от lady_G
- :: 18 снимки от lady_G
- Контакти:
Aliana аз не съм чувала,че изварата трябва да втаса.Може би това е някакъв остарял термин. В технологията на изварата няма втасване.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Как се казва, когато се добавят млечнокисели бактерии и им се даде време да се размножат?
Аз се сещам само за думата "втасване" или "подквасване" за този процес. Ако има по-нова, няма проблем.
Масленото мляко е нещо като кефир. Добавя се от него към млякото и му се оставя време хем да се пресече, хем да се подкваси.
Може би това е по-правилната дума.
Надявам се, че все пак се разбира, какво съм искала да обясня
Аз се сещам само за думата "втасване" или "подквасване" за този процес. Ако има по-нова, няма проблем.
Масленото мляко е нещо като кефир. Добавя се от него към млякото и му се оставя време хем да се пресече, хем да се подкваси.
Може би това е по-правилната дума.
Надявам се, че все пак се разбира, какво съм искала да обясня
www.facebook.com/artandhobby
- lady_G
- виртуоз с тиган
- Мнения: 41
- Регистриран на: съб яну 24, 2009 2:43 pm
- :: 8 рецепти от lady_G
- :: 18 снимки от lady_G
- Контакти:
Млечнокиселите бактерии са закваската,която се прибавя към млякото.За това се казва, че млякото се заквасва или подсирва.Поне така съм го учила в университета.
- lady_G
- виртуоз с тиган
- Мнения: 41
- Регистриран на: съб яну 24, 2009 2:43 pm
- :: 8 рецепти от lady_G
- :: 18 снимки от lady_G
- Контакти:
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- eledra
- магьосник в кухнята
- Мнения: 217
- Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
- :: 343 рецепти от eledra
- :: 760 снимки от eledra