Как тече денят на Веселите готвачи? - Юни-Юли '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от nelale » вт юни 23, 2015 11:13 am

Нина, :) здравей, пия го сега кафенцето, сутринта не писах много, не бях в добра форма, женски ти му работи. Така охках на йогата снощи, че учителят ме пита дали не съм получила травма. Нина, и моят сивушко пише доста бързо, праща съобщения на мъжа ми, на приятелки и на вас се е пробвал да пише, но за разлика от скайп тук не успява да си прати съобщението сами аз след него трия, защото твърде информативното събщение "ссссссс, ррррррррррпппппппппппп" на 15 реда едва ли може да се приеме за много съдържателно:) :D Харесва ми отношението ти към животинките, аз да си призная сериозно обмислях да си гледам охлюви в терариум....не ми се смейте, голяма любов към охлвите, но реших ,че не мога да им отнема свободата, не са типичните домашни лбимци и в градинката сигурно им е по-добре. Исках тарантула, но няма как с котка:):):) С рибки едва ли ще се споразумеят също, но някой ден като си построим къщичката ще си взема още едно коте-което си намеря на улицата и едно куче, също мисля да си го прибера от улицата. Също така искам кокошки, патета , костенурки и таралеж. На детето си бих разрешила да си гледа и морско свинче или бръмбар или каквото иска, без змия, защто се хранят с жива храна, а това няма да го понеса.
Кате/сф, благодаря, все някой ден ще дойде и писъмцето, което ми пожелавате всички от сърце:).На теб приятна работа в аптеката днес:)
Дианка, хубави рози:) Дояде ми се това под розите, както я описваш тортичката:) А пък и я видях току що във фейсбук. Запази ми едно голямо парче/Нели малки неща не обича/:):):)
Кате/мами/, Една голяма прегръдка за теб:) :):) Да ти е хубав и спорен денят:)
Йоанче, засега е хоби, в бъдеще....може да прерастне и в бизнес:) Покажи кросстича като се пооформи. Какъв цвят е фарът? Аз гледах тук един син фар, много ми хареса.
Влади, къде си ? И Дидка къде е? Как сте?
Танче, дано се намери правилното решение за температурата.
Няма да ви изреждам всичките, но си мисля за всички вас:) И ви желая позитивни емоции, късмет и после да се похвалите с този късмет тук:):):)


Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » вт юни 23, 2015 11:49 am

Лудо лято ..... с две думи ...
Имам главоболие и леко гърлото се обажда ,че го има ,да не взема през лятото да го забравя ???!!! :D
какво става с това лято незнам тая година .... топло е ,но със северен вятър....
НЕЛИ ,тортата стана ,но ми омръзна някак този вид украса ,но тия ,които са я видели ми поръчват все това .... и все за дами ,госпожици и т.н ..... наистина с фондана има друг завършек ,но като ги питам с какво да е сметана ,ганаш или чист шоколад .... разни хора ,разни идеали .....
Кате , толкова имам нужда от липовия ти чай в момента ..... явно съм понастинала ....
Тортата е за една рускиня и друг път са опитвали ... искат много шоколад ,в случая шокоблатове ,крем с лешникова паста и карамелизирани лешници и бисквити "Орео " ,крема е по-светъл за контраст с привкус на ром ,ванилия и портокал ,който едва се усеща .... за мен вкуса е от голямо значение и имам чувството ,че колкото до иделната шокоторта съвсем съм близо .... голямо парче за НЕЛИ след толкова гимнастика всичко изгаряш и само пепел оставяш след себе си .... да му мисля аз ..... :?
Благодаря ви за милите думи .... всичко при мен е много аматьорско с тортите , инструменти имам някои ,но тъй като все още не съм купила разни молдове и резци .... всичко е автентично и без дубликат :yee:
Някои дребни цветчета може би ще взема и това -онова ,но вляза ли в някой сайт едно липсва ,друго е налично и ме ьващат нервите и се отказвам .... искам всичко накуп ..... това , скоето разполагам е от нашия остров ,но всичко е много ограничено тук .....
Днес нищо не ми се прави .... някак ми е отпаднало , затова и сутринта станах да я довърша ,че да не се изложа по обяд .... Виви все ми казва ,при всяка торта "Тая е най-хубавата мога да кажа ..... Днес и казах ,вече не ти вярвам ..... след всяка торта го казваш !!!!" ,че се и посмяхме .... опекох един хляб ,скоро ще стана идеалната пекачка ,почти му хванах цаката ,пуснах две перални ( чинии и дрехи ) и сега трябва да отскоча до супера ,току-що излязох от банята ,викам си може да се почувствам по-добре ,но все същата е ......
Ядене все още няма ,но денят е голям ..... за любимец домашен не коментирам ,защото и ние като ЙОАНКА какво ли не сме имали досега Виви е болна на тема животни ,но ми е много трудно ..... и не мога да имам и такъв , а след като почина катеричката траура бе доста и сега се сеща и очите и се пълнят със сълзи ,не искам да страда повече ..... Роджер се казваше ,сега виждайки бадеми ,лешници или други ядки Виви все ми казва "Сещаш ли се онова хитрото как си тъпчеше бузите и криеше ,сякаш глядно го държахме .... беше много лудо ,чак в Стелиовата чанта за училище бе влязло , само пожарната не повикахме тогава ...... :yee: :yee: :yee: :yee:
"Истинските неща не са се променили. Все още е най-добре да бъдем честни и правдиви; да се възползваме максимално от това, което имаме; да бъдем щастливи с простите удоволствия; и да имаме смелост, когато нещата не вървят добре."

Лора Инголс Уайлдър

Красив и спорен ден на всички !!!! :) :) :)

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » вт юни 23, 2015 12:48 pm

:giflo2: :giflo2: :giflo2: :heart: :giflo2: :giflo2: :giflo2: Нинка,Нелка, благодаря за вниманието милички -добре сме,не обръщам внимание на кръвното,наливам кафета от кафемашината и си спя сладко,сладко! Нелка, силна прегръдка и от мен, дано ти олекне от тия женски работи,че и Инка е така,като теб. :love: Прекрасен следобед на вас, а аз ще поспа малко - прах,готвих,чистих и заслужавам почивчица! :clap: :clap:

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » вт юни 23, 2015 3:27 pm

Отново да ви се обадя,че съм сложила кафенцето и ще ви чакам в компанията ми....
Хайде дружина.....
да си го пийнем бааавно и слааадко..... :coffee: :coffee: :coffee:

Изображение
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » вт юни 23, 2015 4:27 pm

:giflo2: :giflo2: :giflo2: :heart: :giflo2: :giflo2: :giflo2: Нинка, тук съм сладуранке,пия :coffee: ,но ти благодаря за поканата! :hug:

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » вт юни 23, 2015 4:27 pm

Привет, момичета!
Чета ви на порции, когато имам време и почти забравям на кой какво да отговоря, моля за извинение ако съм пропуснала някой, не е умишлено. В събота и неделя обърнах внимание на къщата за да съм на разположение на моята приятелка през седмицата, затова чета когато има как. Нели, права си че са различни котетата, но първото ми впечатление като ги видях е две сиви топчици, затова ми изглеждат еднакви. Моите деца са с алергия към котки и без хапчета не тръгваме на гости знаейки, че има коте в домакините, но пък на Бг имаме на двора и там ги галят, гушкат но не кихат и сълзят от тях, може би защото са навън....знам ли, отделно заради екземата, за която ви писах по-рано не ни разрешават да имаме дом.любимец у дома. Иначе аз искам немска овчарка-добър пазач е, а децата искат хъски, е много са красиви и страхливи в същото време. Нинка, много си права за приятелството между човек и куче, синът ми често казва "ако искаш верен приятел вземи си куче"
Дианка, и аз като Виви казвам, че всяка следваща торта е по-хубава, не те лъжа, ти просто израстваш. Танче, пожелавам добри резултати на дъщеря ти. Кате, само така :thumup: това кръвно се е взело за много важно (не че не е ) та само с него ли ще се занимаваш.......
Наталка, ти ме оцели в десетката с песента не Енрике и Сиара- любима ми е, както и повечето негови (май той ми е любимец, и песните и песните)
Ще ставам и ще ви проверявам, а на вас приятен остатък от деня, за Ани и Йоанка сега започва, както и за мен :love: :love: :love:

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » вт юни 23, 2015 4:29 pm

Оооох,сега наистина вече сядам да си изпия кафето,че преди час ми донесоха и праскови няколко килограма и бързах и тях да ги компотизирам и се поуморих малко.
Така че съм с кафето на мойта тераска и ще се наслаждавам на слънчевите лъчи.
След това ще се заема и с вечерята.

Ами вие къде сте???
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » вт юни 23, 2015 4:30 pm

Кате, привет мила :giflo2: :giflo2: отпочина ли си :giflo1: :giflo1: доста работа си свършила днес, не се преуморявай, че кръвното да се кротне, спокойна вечер ви пожелавам с Митака!

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » вт юни 23, 2015 4:31 pm

Нинка, и ти се присъедини към нас, поздрави от мен и те оставям в приятната компания на Катето :love: :love:

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » вт юни 23, 2015 4:32 pm

Влади,добро утро!:):):)
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон


Заключена