Привет, мила Нели! Рецепта за тая яхния не съм ползвала от тук, научила съм я от майка ми, много е лесна - в повечето случаи ползвам замразен зелен фасул,но когато има пресен ползвам него - няма да пиша количества,ти ще прицениш колко да вложиш - запържвам леко лук,морков,прибавям сол и червен пипер, наливам зеленчуков булъон,слагам зеленият фасул, като поомекне леко прибавям пресните картофки,може и със стари,избирам дребни,но ако са големи режа на четвъртинки,като поомекнат и те прибавям домати,може и консерва,когато всичко е сварено добре преценявам дали има нужда от брашно - винаги имам препечено брашно за ястията си,размивам в малко вода,прибавям, завира и прибавям магданоз, повече,много върви на тая яхния,изключвам яденето и след около 15мин. го подлучвам с пресен или стар чесън,става прекрасно,дано съм ти била полезна.

Предлагам ти и една супер вкусна рецепта за салата от зелен фасул,научих я от моя приятелка от Турция - бланширам зеления фасул, слагам в гевгир да се отцеди, приготвам голям тиган или тенджера,слагам олио да загрее добре, прибавям фасула и пържа до златисто, изцеждам го и приготвям сос от кис.мляко,чесън,малко зехтин,магданоз и смлени орехи - страхотно мезе за любители на ракия,но и като салатка е върхът! Прекрасен ден, мила!