Имам голяма молба кам всички!
За разлика от майка ми аз нито един пат неуспях да застроя супата така,че тя да не се пресече.Тогава не се интересувах особенно от готвене,а сега това много ме дразни!За сажаление нея вече десеттина години я няма за да я питам...
Застройка за супа
-
- готвач с точилка
- Мнения: 48
- Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:07 pm
- Местоположение: СЛОВЕНИЯ,ЛЮБЛЯНА
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз рядко застройвам, но когато го правя, гледам и яйцето и млякото да са на стайна температура, понякога в микровълновата леко ги затоплям (ама да не ги направиш на омлет! )
После слагам от горещата супа, ама капка по капка в началото, после на тънка струйка, и бъркам усърдно
Аз го правя в голям съд, понякога чак цялата супа прехвърлям с бъркане, за да съм сигурна, че няма да се пресече.
Успех!
После слагам от горещата супа, ама капка по капка в началото, после на тънка струйка, и бъркам усърдно
Аз го правя в голям съд, понякога чак цялата супа прехвърлям с бъркане, за да съм сигурна, че няма да се пресече.
Успех!
www.facebook.com/artandhobby
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
- Kurtni
- майстор с шприц
- Мнения: 46
- Регистриран на: пон яну 12, 2009 9:38 pm
И аз я правя така само че не прекалявам толкова.. просто иска малко време и голямо бъркане
Аз я правя в купичка за супа да кажем .. бъркам киселото мляко и яйцето добре.. слагам по малко с черпак както казва и Алиана на тънка струйка и бъркам усърдно
След като напълня купичката .. започвам обратната процедура изсипвам нея в самата супа (но супата я оставям известно време да поизстине малко, да кажем половин час)... и пак бъркам усърдно и така..
Някои правят и топла застройка, но не знам как става
Аз я правя в купичка за супа да кажем .. бъркам киселото мляко и яйцето добре.. слагам по малко с черпак както казва и Алиана на тънка струйка и бъркам усърдно
След като напълня купичката .. започвам обратната процедура изсипвам нея в самата супа (но супата я оставям известно време да поизстине малко, да кажем половин час)... и пак бъркам усърдно и така..
Някои правят и топла застройка, но не знам как става
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- milniq
- магьосник в кухнята
- Мнения: 125
- Регистриран на: ср дек 03, 2008 11:29 am
- :: 232 рецепти от milniq
- :: 215 снимки от milniq
За да не ти се пресича застройката т.е. супата като е застроена, правилото е: 1. супата трябва да не е вряща; 2. застройката да е с поне приблизителна темпаретара като тази на супата /това се постига с преливането и бъркането както са ти обяснили по горе/ 3. не оставяй супата да ври след окончателното изсипване на застройката. Накратко високата температура на супата пресича застройката и супата става на парцали. Но този вид пресечена супа си има своите предимства /особенно за малките деца/. С такава супа е трудно да се разболеят от салмунела, а и може да се съхранява по продължително време отколкото непресечената супа. Това е от мен.
Успех!
Успех!
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 225
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
- :: 138 рецепти от zuzkoto
Винаги застройвам супата с кисело мляко и жълтъци /белтъците замразявам във фризера/. Разбивам жълтъците и млякото в голяма купа и постепенно сипвам при непрекъснато бъркане от горещата супа - почти цялото количество, след което връщам супата обратно в тенджерата. Оставям я да кипне две-три минути и отдръпвам от огъня. След това при претопляне и да заври не се пресича. За 4 л тенджера слагам 2-3 жълтъка и 200 г кисело мляко.
- kqmrosen
- магьосник в кухнята
- Мнения: 133
- Регистриран на: съб ное 15, 2008 5:22 pm
- :: 73 рецепти от kqmrosen
- :: 54 снимки от kqmrosen
- Местоположение: Карнобат
- Контакти:
Когато супата е готова я сваляш от котлона и така престоява около 10-15 минути.Предварително си си направил застройката от яйца и мляко(кисело) и то още като си я сложил да ври на котлона.Така застройката престоява докато се свари супата и става със стайна температура.Аз я правя в голяма пластмасова купа.Като минат минутите започвам да загребвам с черпака и да наливам в застройката докато се напълни малко повече от половината купа със супа.След това слагам парче масло или 1 лъжица маргарин да се разтопи(дава много приятен аромат и вкус повярвай ми).Децата и аз много обичаме супички. :P