Как тече денят на Веселите готвачи? - Ноември '14

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от didurana » вт ное 11, 2014 6:54 am

Добро утро!
Влади,не е досадно.Разбирам те.
Йоанка,и аз като теб искам да си свърша работата сама/всякаква/,особено ако видя,че някой я претупва.Ето сега например ще си освежавам дома,ще разместя мебели,ще махна някои,Зарко се надявам до края на годината да има своя стая..НО!!!!!!!!!Тук идва голямото!!!!!!!!!!НО,преди си боядисвах сама с латекс!!,сега не мога,не мога да размествам,нито всичко да прибира бързо/за 2 дни говоря/ сама.Ще имам помощници,което ме влудява безобразно!!!!!!!!!!Като напуснах мъжа си,идваха приятелки да приберат багажа по шкафовете,беше кошмар,месеци наред ПРЕНАРЕЖДАХ........Точно същите приятелки ще идват :D :D :D .
Наталка,за жалост е по-скоро освежаване и малко със сестра ми ще разменим мебели.Искам Зарко да го отделя вече сам в стаята,а и го усещам,че и той иска.А ако имах средства достатъчни,цялото жилище е за освежаване... :)Искам и детски килим да купя за там...
Ох,отплеснах се,забравих,че е празник,дано успея преди работа да отида до църквата!Пожелавам СВ.Мина да бди над семействата ви!


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » вт ное 11, 2014 7:02 am

Добро утро!
Изображение
Дианка, станала си майстор на розите, разкошни са! Радвам се, че морковената торта ти харесва. Тя е на особена почит у нас. Днес Даниел си поръча такава за закуска :). След работа ще му направя.
Прекрасен ден, дружки мили!
Изображение

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » вт ное 11, 2014 8:50 am

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :sun: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Добро утро,мили момичета! Миленка,радвам се,че сте добре,компа ще оправиш! :thumup: Йоанка, всеки човек и всяко семейство са една малка система от разбирания и начин на съществуване,щом това ти доставя удоволствие - прави го,относно брата на съпруга ти - малко да отпочинете от него и да почувствате семейна хармония! :thumbsup: Дианка, изключително красиви рози,много напредна в украсата,браво мила! :clap: Дидка,всичко ще се оправи и това освежаване ще мине,само карай по -спокойно. :thumup: Момичета, нека Св. Мина, ви донесе много здраве,щастие,да бди над вас и ви закриля! Прекрасен ден! :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » вт ное 11, 2014 11:48 am

Добро утро !!!! :) :) :) Днес почитаме паметта на Св. великомъченик Мина - воин, покровител на семейството, лечителите, сираците и бездомните! Изображение

Нека сведем глави и се помолим от сърце и душа за здраве, благополучие и късмет! Да царуват мир и хармония в семействата ни, да бъдат здрави децата ни, топло огнището,... да бъдем мъдри и добри, за да се научим да прощаваме и да не таим лоши мисли в сърцата си! СВЕТЪЛ И БЛАГОСЛОВЕН ПРАЗНИК! Днес ,празнува и нашия остров ,освобождението от турско робство ..... 102 години Изображение. Искам да споделя нещо ,което ме развълнува страшно много ..... вчера в памет на всички загинали за освобождението на острова ,се прожеде на пристанището тържествена литания и в присъствието на много граждани ,митрополити и управа ,войска се развя това 150 метрово знаме ..... националисти и обичащи родината си гърци ..... това е да им завидиш ..... всяка година от най-малките до най-възрастните манифестират и се стремят по всякакъв начин да запазят историята и да изразят обичта си .... Днес манифестира Виви ,тая е най-голямата манифестация ,участва много войска и искренно съжалявам ,че ще съм у дома .... добре,че училището на Стелиос не манифестира ..... тогава щях да се поузоря ..... ЧЕСТИТ НИ ПРАЗНИК ,времето е с нас топло и пранично ,само по риза замина Виви , ще се наслаждавам на телевизионното излъчване на манифестацията ...... пропуснах да споделя ,защо именно на пристанището се развя тоя огромен флаг ..... турците са рязали като на пилета главите на гръцките войници и водата на пристанището е придобила червен цвят ,именно в манстира "СВ,МИНА" е станало и най-голямото клане ...... издало ги е плача на бебе ..... една ,много трогателна картинка ...... не искам да описвам подробности ,но не настръхват само децата ,но и възрастните ,посещавайки това кътче ....... колко ми прилича на Батак ...... Това от мен за протокола ...... колкото до розите ..... като апетита е идва с яденето ..... БЛАГОДАРЯ ВИ !!!! прекрасен ден на всички !!! ДИДКА ,успех в начинанието и внимавай с помощничките ...... колко пъти и мен искат да ми помагат и точно ПРЕНАРЕЖДАНЕТО ми е проблема ...... нищо не мога да открия !!! :yee:


Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » вт ное 11, 2014 5:14 pm

Добър вечер ! Как мина деня ви приятели?
Надявам се всичко да е било наред и всеки да е доволен от това, което е свършил днес.
Желая ви една спокойна и приятна вечер!
И както винаги бъдете очарователни и позитивни!
1897719_603594179766701_4276978120011137987_n.jpg

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » вт ное 11, 2014 9:20 pm

:giflo1: :giflo2: :night: :giflo2: :giflo1: Привет,мили момичета! Ивче,как си мило момиче,добре ли се чувстваш на работа,по- леко ли ти е??? Ани, като чета твой пост си мисля,че никак не ти е било лесно в живота,някои от нас са минали по същия път,като изключим смяната на така далечната дестинация,много ти се възхищавам,упорита и ученолюбива личност си, уважавам такива хора! :clap: Дианка,как са крачетата,направи си компреси със прясно зеле,листата ги налагаш върху болезнените участъци и преспиваш с тях. Момичета,пожелавам ви лека и спокойна вечер! :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт ное 11, 2014 9:53 pm

Привет девойки мили по вечерно време :hug:

Тези дни ми бяха доста напрегнати - имах работа, а дядото нали денонощно си почива - обръща нощта на ден :thinking: Говоря, говоря, говоря и ... преливам от пустото в празното ... Явно и моето търпение има край и ... започвам да се уморявам :( Единствено не мога да разбера как собствения ти родител може да не те жали, но ... това е друга тема. С майка ми беше съвсем различно ... Не искам да ви товаря с моите грижи - ще се справя, надявам се :thumup:

Дианка мила, много съжалявам за травмата, която те е сполетяла. Ако не ти се подува нараненото място значи няма счупване, а само натъртване или навяхване. И аз не отидох на лекар, понеже не ми се поду глезена. Още вечерта мъжа ми го разтри и като че ли го понаместихме. До сутринта се поду, мазах го с разни гелове, а вечерта като се прибрах у нас го наложих с пресен зелев лист и така спах - обута с чорап, пълен със зелеви листа. Това правих цяла седмица - всяка вечер. И слава Богу вече отока почти спадна. Иначе болката отмина след 3-4 дни. Опитай и ти това - може да те облекчи :hug: А за тортоправенето ти - ПОЗДРАВЛЕНИЯ :clap: Със старание и желание се постига много и ти успешно го правиш :love:

Йоанка, за твоите постижения - ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ОТ МЕН :giflo1: :giflo1: :giflo1: Ти вече си професионалистка, както и Рали - свалям ви шапка :thumup:
Иначе от сърце те поздравявам за това, че си мъжко момиче и се справяш успешно с всякакви задачки :) И аз съм нещо подобно у дома, макар че половинчо е безспорен майстор, но аз все съм на една ръка разстояние. Обичам да му помагам и после заедно да почиваме :love:

Дидка, добре си намислила за Зари - хубаво е да го отделиш в самостоятелна стая щом имаш възможност. Така и той ще се почувства самостоятелен и порастнал :wink: Само се пази и се грижи за себе си - съвсем наскоро имаше неразположение :hug:

Ани, мило момиче - възхищавам ти се на упоритостта и трудолюбието :thumup: Браво на теб за резултатите, които постигаш :thumup: Струва ми се, че и ти имаш нужда да си обръщаш повече внимание на себе си - опитай се :hug:

Кате, до къде стигнахте с процедурите - всъщност започнахте ли лечението? Дано всичко върви добре :thumup:

Кейти, скоро май не съм чела как си - успокоиха ли се нещата около теб? Оздравя ли дъщеричката?

Ивка, как е Глорка - премина ли кризата? Сега трябва да се пази от настинки и вируси, че времето е доста променливо.

Миленка, как сте освен проблемите с нета? Махнахте ли гипса на Веси - как е ръчичката?

Наталка, Миле, Верче, Илинка, Влади, Танче, Ивелинка, ако пропускам някой моля за извинение, мисля си за вас и ви :hug:

Хубава и спокойна вече на всички :heart: :wine: :night: :night: :night:

Изображение
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » вт ное 11, 2014 10:15 pm

Здравейте, мили приятелки!
Кате, благодаря ти за хубавите думи. Животът не е лесен, но си заслужава...особено след като ви открих :D
Днес Гари /мъжът ми/ има празник, Деня на Ветерана, тои е ветеран от Виетнам, Кореа и Пустинна Буря. Аз може да не съм съгласна с американската политика като цяло, но хората които са жертвали толкова от себе си за да служат на страната си заслужават моето дълбоко уважение. Гари е бил на 19 години като са го пратили във Виетнам, дете направо. Ще отидем в Спокейн да празнуваме, там правят разни инициативи за празника. Днес не е работен ден, така че се радвам на слънчевия, макар и студен, ден.

Аз си получих оценката от последния изпит по Английски като втори език, и завърших предмета с 6. Много съм доволна, една стъпка по-близо до целта. :) За мен е много важно да поддържам висок успех, защото иначе няма как да докажа ценността и достоверността на българската си диплома,
Кате, и аз съм чувала това за зелето, и си слагам компреси с чукано зеле като ме свие ишиаса. Знам че за ишиас помага, може би ще помогне и за изкълчено.
Пожелавам на всички пркрасен и усмихнат ден!
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » ср ное 12, 2014 6:55 am

Добро утро!
Бони,знам на гърба си,че може родител да не те жали.....Иначе много ще внимавам наистина :ooppss: с това шетане..
Много ме подразни случка между една от госпожите и Зарко, и ако има подобни неща,обмислям за втората година да го преместя в другата.Две групи са мъниците.... :thinking: Сега няма да го разбутвам,ще го направя след лятната ваканция,те тогава така и така са сборни групи,ще е и с непознати...и на есен....
Приятен ден ,лека работа!

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » ср ное 12, 2014 8:07 am

Добро утро :)
Ани, браво на теб, че си устремена и постоянна в желанията си :clap:
Дидка, дори малката промяна в ежедневието, особено щом се отнася за детето е радост, само се щади.
Бони, знам, че твоя случай не е изолиран, нашия дядо не ще да върви щото се изморявал, даже на лекар не ходи, нищо не му правели, но като дойде ред за болница се оцъкля и мъж ми става линейка да търчи след него. Някой беше казал, че възрастните ставали егоисти, това в пълна сила се отнася за нашия дядо, не се съобразява, че сина му работи на смени, с машини. Мен не ме закача, щото като скръцна със зъби и застава мирно :) :wink:
Сега ще поднеса по кафе, че службата почна да се пълни с народ
Изображение
Лек ден :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Заключена