Как тече денят на Веселите готвачи? - Ноември '14

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от dianakatou » нед ное 09, 2014 8:46 pm

Добър вечер ,весела компания ....... но къде се губи днес ???!!! :thinking: Дано всичко да е о.к и да се забавлявате чудесно с обичаните хора ,защото при мен днес не се развиха нещата според очакванията ..... за жалост !!! :( То затова и има една поговорка ,че човешкото око няма насита ...... реших да посвърша възможно повече работа ,че денят бе прекрасен и тъкмо си мислех ,измивам последната врата на детската и отивам да замеся една пица и паднах от стълбата ..... Прималя ми от болката ,една ,гореща вълна ме обля и едва не припаднах ,че да се уплаши и Стелиос ...... бързо телефонира на Виви да се прибере ,единия крак в кръв и едно хлътване на вътре ,точно отпред на прасеца и големия пръст ... и десния крак петата ,точно ,което ме мъчи в момента и другото ме боли ,но го поизчистихме ,дойде и приятелката ми от Варна ,малчугана от страх бе позвънял на десетина приятели ,добре ,че поне баща му нищо не разбра и работи спокоен до преди малко ,но утре ще се ходи на спешно бе категоричен ...... много ми е трудно придвижването ,утре имам представяне и това бе последното ,което очаквх да ми се случи днес ..... Свърших много работа ,но за жалост се ударих много зле ..... това е при мен .... Утре стискайте палци !!! :) Желая лека ,топла и спокойна нощ на всички и седмица пълн с оптимизъм и положителна енергия ..... и не на последно място със здраве !!! МАМИ,браво това ще му остане на Тони ,пораствайки чудесните ,незабравими моменти с вас !!! :love: Благодаря ти ,жиждаш ,че освен желание за работа ,днес имаах и желания да пиша ....... Целувки на всички !!! :love: Изображение


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » нед ное 09, 2014 10:07 pm

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :heart: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Дианка,много съжалявам за това,което ти се е случило,дано не е нещо сериозно и бързо да отзвучи,така е мила,все бързаме да свършим всичко и накрая потърпевши,успех мило момиче,стискам палци! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Влади,виждам те слънчице,от мен :hug: :hug: :hug:

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » нед ное 09, 2014 10:09 pm

Привет и от мен, веселушки! Дианка, добре си се подредила, надявам се поне счупено да няма, че тогава още по-лошо. Задължително отиди и си направи снимка, дано не те боли много ама се съмнявам, така както го описваш Бог да ти е на помощ :hug: :hug: Относно писането ти винаги ми е приятно, когато има дълги постове не се притеснявай да пишеш, колкото по-дълги, толкова по-добре. Да се включа и аз по темата за българския, моите деца говорят бг език без никакъв акцент, четат и пишат малко по-бавничко но се справят без моя помощ. Може би защото не са посещавали детска градина тук и всяко лято прекарваме по около 2 месеца в България, това им помогна :thinking: знам ли, макар че познати ми казваха- чакай да тръгнат на училище ще видиш как ще си говорят на английски по между си, тогава им казвах, че такова нещо няма да се случи, че у дома никой не говори английски (освен ако има дете с което играят и не е българче) Е, ето вече за 8-ми и 11-ти клас и по между си никога не говорят на английски. В края на 1-ви клас на родителската на сина, попитахме учителката как се справя с езика, тя каза- вие се постарайте децата да говорят майчиния език, за друго не се притеснявайте, те ще учат тук и ще научат английски, но майчиния език трябва да го говори всяко дете. Моя близка беше детегледачка в семейство- майката америкакнка, бащата германец и за да научат децата езика на бащата взеха жена с немски език, защото по принцип каквато по народност е майката, децата научават първо нейния език. Да не прекалявам по темата важно е всички да са живи и здрави и да имат късмет, защото и той е необходим. Когато на рождения ми ден сина ми пожела здраве и късмет, аз му отвърнах, че когато има здраве всичко се постига а тй ми отговори, че и късмета е важен, колкото здравето, и ми даде пример така:- Мамо, ако тези хора на Титаник имаха късмет нямаше да се удавят :cry: знаеш ли(пита ме той) колко здрави хора се удавиха а тези, които имаха късмет се озоваха в спасителните лодки :thinking: :thinking: прав е, затова вече ще пожелавам здраве и късмет, защото те вървят ръка за ръка. Лека вечер ви пожелавам, седмица изпълнена с топлина и усмивки, да е успешна и късметлийска.

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » нед ное 09, 2014 10:11 pm

Кате, поздрави и от мен за вас :giflo1: :giflo1: , лека вечер и сладки сънища :night: :night:


elena13677
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 611
Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm

Мнение от elena13677 » пон ное 10, 2014 12:12 am

Здравейте,sladki64e,само на 3г е.Диянка,бързо оздравяване.Снощи имахме гости,че моето момченце беше именник.Моя бивша учителка със семейството си ни гостуваха.Преди време съвсем случайно се открихме тук в Пилзен.Радостта и на двете беше голяма,че отново след години се открихме пак и то точно тук в Чехия.На всичкото отгоре се оказаха и комшии на 5 минути път от нас.Та те ни предложиха да се преместим в техния блок.Януари се освобождава едно жилище.И с моят мъж сме в дилема.Каво да правим :? :thinking: :?Нашето жилище е стая с малка кухня,а другото е 3 стаи,кухня и голям килер и е за същите пари като сегашното ни.Единствено,което ни тревожи е,че ще отиват повече пари за отопление.Но до януари все пак има време.Е,това е от мен за днес.Спокойна мощ и успешна нова седмица момичета

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пон ное 10, 2014 6:48 am

Добро утро!
Успешна нова седмица!
Дианка, :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » пон ное 10, 2014 7:17 am

Здравейте, момичета!
Дуанче К, иди да си направиш снимка, да не стане по-лошо.
Влади, това което споделяш подчертава моето мнение че запазването на езика зависи от това каква среда имаш. Щом във вас се говори само на български, и имате приятелски семеиства с българчета, и си ходите в България всяка година, децата ти имат езикова среда. Моя мъж е американец, в къщи когато той си е в тук се говореше главно на англииски; а и сина ми откакто дойдохме тук никога не си е ходил в България. Първите години защото за да се върне тук щеше да ми трябва разрешително от бившиа ми мъж, /а той за да го пусне с мен ме изнуди да му препиша апартамента си, след това ме беше страх че ще го задържи и ще ме изнудва за пари/. После защото той самия не искаше - живота ни в България беше много тежък и беден, тои преживя много подигравки за това че е дете на разведени родители, и страдаше много, сега не иска и да чуе да отиде там дори и на гости. Не мога да го коря за това, макар че ми е много мъчно.

Но от контактите ми със няколкото български семейства в Спокеин впечатлението ми е че дори деца от български бракове обикновено говорят помежду си на англииски, независимо на каква възраст са, поради това че по цял ден извън къщи са оградени с английски език. Моя син нямаше никакви контакти с българчета докато беше малък, само с мен си говореше на български, всичките ми приятели бяха американчета, И аз нямам среда, мога да проведа разговор на български само с маика ми, на скаипа веднъж седмично, и понякога чувствам че и моя български "ръждясва", хем че съм на толкова години.
Във всеки случаи много се радвам че децата ти имат възмойност да си поддържат езика, все така да е! :D
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » пон ное 10, 2014 7:20 am

Пожелавам на всички прекрасно начало на новата седмица!

Изображение
Eли, на детенцето ти честит имен ден, да ти е живо и здраво и много радост да ти носи!
Изображение
Прекрасно е че си се намерила с учителката ти, много е важно да имаш сродна душа наблизо.
Изображение
Дианче К, пожелавам ти да се оправиш бързо!
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » пон ное 10, 2014 8:01 am

Добро утро :)
Дианка, сериозно си пострадала, направете снимка, че нищо не се знае, дано не е счупено. Преди време и аз мислех, че е изкълчено, пък то излезе гипсирано копито и болнични 4 месеца. Дано при теб нещата са добре и почивай :)
Ели, аз бих взела по-голямата квартира :)
Вчера срещата мина добре, но половината отсъстваха и ще са глобени да определят другата среща :) :wink:
Дидка, не разбрах какво ремонтче си замислила :)
Миленчето я хвана липсата, дано са добре :)
Хубава и късметлийска седмица, веселушки
Изображение
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » пон ное 10, 2014 5:59 pm

:giflo2: :giflo2: :giflo2: :night: :giflo2: :giflo2: :giflo2: Привет,мили момичета! Натали,пак ще се съберете мила,поне сте в един град и това е цяло предимство.Ели, да ти е живо и здраво детенцето,много радост да ви носи,относно жилището - много стаи искат повече време за подържане,не разбрах дали е обзаведен,но вие най - добре ще си прецените,успех мила! :thumup: Дианка,цял ден си мисля за теб,сватанака - бащата на зета паднал в къщи на плочките и спукал капачка на коляното,днес го оперираха,паралелно си мисля покрай него и за теб,дано не е нещо лошо.Момичета от Варна имате ли връзка с Миленка,липсва ми,надявам се да са добре?! Йоанка, направо се втрещих,като прочетох,че ти слагаш плочки,това вече надмина всичко на което те обрича съпуга ти,та ти си момиче за всичко мила,от една страна те поздравявам,но от друга се замислям - такова нещо не ми се е случвало,за тия неща винаги се е грижил Митака,нали затова е мъжът на една жена,прощавай, не искам да те обидя или нараня,но не си обяснявам тия неща,сигурно съм консервативна,прощавай! Дидка,как върви освежаването на дома ти,как е Зари?? Момичета,пожелавмам ви прекрасна вечер! :hug: :hug: :hug:


Заключена