охлюви - как ги приготвяте ?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

охлюви - как ги приготвяте ?

Мнение от reni55 » ср юни 25, 2008 8:06 pm

Моля дайте идеи за приготяне на охлюви.АЗ ги приготвям на шницели и с ориз.


dinedo
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 3
Регистриран на: нед апр 20, 2008 11:01 pm

Мнение от dinedo » нед юли 13, 2008 1:43 pm

:) Много хубави стават по следния начин :
След като се сварят, се отцеждат от водата. Вземат се 2-3 глави лук, нарязват се на филийки и се запържват / или задушават/ леко в мазнина. След това се прибавят охльовите, малко чубрица и черен пипер и се разбъркват. Преди да се извадят се поръсват с червен пипер. Много е важно лука да не се "скашка". Може да се консумира студена. Страхотно мезе за припотена бира!

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » нед юли 13, 2008 3:39 pm

Благодаря! Ще ги пробвам!

batito
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 4
Регистриран на: нед мар 02, 2008 12:03 pm

Мнение от batito » нед авг 10, 2008 5:30 pm

след като ги свара няколко пъти ги мия със сол до пълно изчистване
след като се оцедят ги панирвам-за панировката -чаша бира 200грама
вдълбока купа бъркаш с миксера ислагаш брашно до получаване на не гъсто а течно тесто аз лично слагам иподправка за барбекю в сместа изсипвам охлювите в сместа иги обърквам в горещо олио вземам с лъжица по един два ипържиш играчкае но си заслужава


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » чет авг 28, 2008 4:00 pm

Аз ги сварявам в подсолена и подкиселена вода и после ги панирам, страхотно мезе се получава!
Да ви е сладко!

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » чет авг 28, 2008 4:37 pm

Да,много благодаря за рецептите, но баш не обичм много панировката - вижда ми се трудоемко.Някой ден ако не ме мързи ще ги пробвам!

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » чет авг 28, 2008 9:01 pm

Мъжа ми е специалист по охлювитев къщи. Първо ги оставя в покрит съд за 1-2 дена да си изхвърлят мръсното, посли ги сварява, измива и изпържва в масло с малко черен пипер. Идеални са за биричка или бяло винци.

Потребителски аватар
sever
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 43
Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
:: 49 рецепти от sever
:: 19 снимки от sever

Мнение от sever » нед сеп 21, 2008 9:11 am

Яхния от охлюви Митко


400 г изчистени и сварени охлюви
5-6 бр. червени печени и ообелени чушки
3 бр. големи добре узрели домати
2-3 бр. дребни тиквички
2-3 глави лук (едри)
3-4 глави чесън
1/3 ч.ч. олио
2-3 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
2-3 с.л. тъмен соев сос
мащерка
кориандър
джинджинфил

Охлювите се нарязват на малки парченца и се запържват в сгорещеното олио. Добавят се нарязаните на тънки лентички тиквички и кромид и сместа се пържи за 5-6 минути. Добавят се нарязаните на лентички чушки и се пържи отново за 5-6 минути. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати и ястието ври да остане на мазнина. Прибавят се подправките и се изключва огъня.

:D

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » ср сеп 24, 2008 10:33 am

Благодаря ти за рецептата!
Синът ми обожава охлюви,но мрази чушки и тиквички.
Така,че не мога да пробвам тази рецепта.
Знаеш ли синът ми как яде пълнени чушки с кайма - яде само вътрешната част със соса от чушките - аз ги правя с бял сос.
Изобщо много ми е трудна задачата с готвенето.....

gerganald
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: пон апр 27, 2009 6:35 pm

Мнение от gerganald » пон апр 27, 2009 7:02 pm

охлювите за които пишете предполагам са без черупката?


Отговори