"Уроци" за Живота

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Re: "Уроци" за Живота

Мнение от dianakatou » пон авг 05, 2013 4:47 pm

Бони,коментара ми е излишен !!!!!!!!!!


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » пет авг 09, 2013 11:26 pm

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

[imghttps://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1000075_502371526502406_1477266052_n.jpg][/img]

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » съб авг 10, 2013 9:02 am

Изображение

Веднъж един могъщ цар трябвало да вземе решение, което не му било по сърце. Двама от неговите министри били извършили някакво престъпление, а той много ги обичал. Дори и да били извършили престъпление, той искал да им прости, неговата любов към тях била толкова голяма. Но това било против законите на страната и нямало да бъде добър прецедент. Затова те трябвало да бъдат наказани. А според законите на страната, за такова престъпление се полагало само смъртно наказание. Какво трябва да направи?
Било му много трудно, но намерил изход. Казал:
- Те трябва да бъдат осъдени на смърт, но ще им дам още една възможност. Ще бъде опънато въже между две скали над пропастта. Ако могат да минат по него, ще ги помилвам.
Това било почти невъзможно. Било невъзможно, защото те никога не били ходили по въже, още повече пък по въже, опънато над такава голяма пропаст - сигурна смърт. Да се ходи по въже е голямо изкуство - човек трябва да го научи, то е много трудна дисциплина. Не били и сънували през живота си, че ще станат въжеиграчи.
Единият от двамата не могъл да заспи. Цяла нощ се молел на Бога да му помогне. Сутринта не могъл да изпие чая си. Пристигнал на мястото, където трябвало да стане всичко. Цялата столица била се събрала там.
Другият, знаейки добре, че не знае нищо за ходенето по въже, че нищо не може да се направи и е почти сигурно, че ще умре, защо тогава да не се наспи - и заспал. Сутринта изпил както обикновено чая си. Спокойно пристигнал на мястото. Другият целият се бил разтреперил, а той бил тих п спокоен, много добре знаейки, че ще умре - а когато смъртта е сигурна, защо да се тревожиш? Умри спокойно.
Започнал да върви по въжето, и чудо на чудесата -- той ходел!
Никой не можел да повярва на очите си! Да гледат дошли дори въжеиграчи - дори и те не можели да повярват. Дори за тях това било трудно - разстоянието било твърде голямо и опасността била прекалено голяма. Една погрешна стъпка, едно леко накланяне наляво или надясно... и си отиваш. Едно леко нарушаване на равновесието, и смъртта те очаква на всяка стъпка. Но мъжът вървял, и вървял толкова спокойно, все едно правел сутрешната си разходка. Гой достигнал до отсрещната скала.
Първият мъж треперел, потял се. Извикал от своето място на другия:
- Моля те, кажи ми как премина, за да мога и аз да мина!
Другият извикал:
- Трудно е, защото не знам как. Знам само едно нещо това е начинът, по който съм вървял цял живот. Не съм въжеиграч, но сега разбирам, че съм, защото това е начинът, по който съм живял цял живот - уравновесено, без никога да стигам до крайност. Или, ако се наклоня наляво, незабавно се уравновесявам, накланяйки се надясно. Нищо друго не съм правил. Но това няма да ти помогне, защото това не е нещо, което се научава изведнъж. Ако живееш по този начин, чалъмът за това ти идва.

http://bg.netlog.com/DNen/blog/blogid=241803
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

CVETETO3101
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 161
Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
:: 10 рецепти от CVETETO3101

Мнение от CVETETO3101 » ср авг 14, 2013 10:27 pm

Брида, много ми харесаха твоите предложения - особено за боса и лидера! И Айнщайн както винаги е много прав1 Той винаги е бил двойнствен - физик и философ1 Благодаря !:)
Makaweli! Чудесна притча! Още веднъж затвърждава в мен убеждението, че еманацията на живота е балансът! Баланс, баланс, баланс!!! Това е висшата хармония! Благодаря!:)


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » чет авг 15, 2013 4:31 pm

:roll: :roll: :roll: :) :) :thumbsup: :thumbsup:


Изображение
"Търпението не означава да стискаш зъби и да не правиш нищо!То означава да си достатъчно прозорлив, за да се довериш на крайния резултат от процеса! Какво означава търпението? То означава да гледаш бодлите и да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш зората! Нетърпението означава да си толкова късоглед, че да не виждаш резултата! Който обича Бог, остава търпелив, понеже знае, че се иска време непълната луна да стане пълна!"

Елиф Шафак - ''Любов''

- Хей, Пух, защо ти не си зает?
- Защото денят е хубав!
- Да, но…
- Защо да го съсипвам?
- Но би могъл да правиш нещо Важно.
- Ами че аз го правя!
- Тъй ли! И какво?
- Слушам.
- Какво слушаш?
- Птичките. И тая катеричка там.
- И какво казват те?
- Че денят е хубав.
- Но ти вече го знаеш.
- Да, но винаги е приятно да чуеш, че и някой друг мисли така…

"Мечо Пух", Алън Милн


:confused: Ако не цениш живота си, започни да пушиш. Ще го съкратиш с десет години. Или пък започни да се напиваш всеки ден - ще го съкратиш с петнадесет години.. Или се влюби в някой, който не те обича. Ще умираш всеки ден..
Ако ли не- прекарай прекрасна петъчна вечер:))


"Защо връзките станаха толкова редки?
Защото разговорите се превърнаха в имейли,
постъпките станаха позвънявания,
чувствата станаха онлайн статуси,
думата "любов" се използва извън контекста,
неувереността засенчва всичко,
ревността стана навик, доверието се изгуби,
лъжата стана норма,
раздялата остана единствения изход,
а болката-
единственото чувство."-
Ъшър Реймънд

,,Понякога за да видиш по-добре какъв е човекът пред теб е необходимо не да се приближаваш към него, а да се отдалечиш от него.,,

,,Много пъти онова,което ни изглежда като лош късмет,се оказва скрит дар.А
щом сърцата и умовете ни са в хaрмония,
всяка случка е дар,от който можем да научим важен урок !!!,,

"С годините разбираш, че рано или късно ще настъпи момент, в който всичко за което си се борил - кариера, власт, пари... ще изгуби своето значение и за теб най-важното ще бъде да имаш уютен дом, вкусна вечеря и човек до теб, който знае в студените зимни вечери с колко лъжички захар пиеш чая си."

Изображение
„Една четвърт от това, което ядеш те поддържа жив. Останалите три четвърти поддържат вашия лекар жив.”
Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пон авг 19, 2013 5:15 pm

"Писмо на един баща до дъщеря му за бъдещия й съпруг" от д-р Кени Фланагън буквално взриви интернет. Само за броени дни то беше препубликувано от стотици медии по света. HighViewArt.com също реши да сподели това прекрасно писмо - послание с вас.

Д-р Кени Фланагън е психотерапевт, който в ежедневната си практика среща много жени, търсещи мъжа на живота си. Наблюденията на доктора го карат да напише това писмо, което е адресирано не само до малката му дъщеря, но и до всички жени.

Ето и самото писмо:

Сладурче мое,

Тези дни с майка ти търсехме нещо в Google. По средата на думата Google ни върна списък с най-търсените фрази с нея в света. Най-отгоре стоеше „Как да го задържа заинтересуван”.

Това ме порази. Прегледах няколко от безбройните статии как да бъдем секси, кога да му донесем бира вместо сандвич и начините да го накараме да се почувства умен и значим.

И се ядосах.

Малка моя, не е, никога не е била и никога няма да бъде твоя работа да „го държиш заинтересуван”.

Малка моя, единствената ти задача е да знаеш дълбоко в душата си – в онова толкова здраво нещо вътре в теб, което не се влияе от отхвърляне, загуба или его – че ти си интересна. (Ако можеш да запомниш, че всеки човек сам по себе си също е интересен, битката на живота ти ще бъде до голяма степен спечелена. Но това е писмо за някой друг ден.)

Ако по този начин вярваш в собствената си ценност, ти ще бъдеш привлекателна в най-важния смисъл на тази дума: ще успееш да привлечеш момче, което не само ще бъде в състояние да проявява интерес, но и ще бъде готово да инвестира целия си живот в интерес към теб.

Малка моя, ето какво искам да ти кажа за това момче, което няма нужда да бъде държано заинтересувано, защото то ще знае, че ти си интересна:

Не ме интересува дали ще си слага лактите на масата по време на ядене – стига да гледа как нослето ти се набръчква, когато се усмихваш. И да не може да отдели поглед от това.

Не ме интересува дали ще може да играе голф с мен – стига да може да си играе с децата, с които ще го дариш, и да се радва по всички страхотни и малко смущаващи начини, че те са точно като теб.

Не ме интересува дали ще следва баща си – стига да следва сърцето си и то винаги да го води обратно при тебе.

Не ме интересува дали е силен – стига да ти дава пространство да упражняваш силата, която е в сърцето ти.

Още по-малко ме интересува за кого гласува – стига да се събужда всяка сутрин и да гласува всеки ден за теб, избирайки уважението към теб и прекланяйки ти се в сърцето си.

Не ме интересува цветът на кожата му – стига да оцвети живота ти с маски от търпение, саможертва, уязвимост и нежност.

Не ме интересува дали е възпитан в тази или онази религия или изобщо без религия – стига да е възпитан да цени съкровеното и да знае, че всеки миг от живота и всеки миг от живота му с теб е дълбоко съкровен.

Накрая, малката ми, ако срещнеш такъв мъж и се окаже, че той и аз нямаме нищо общо помежду си, то ние двамата с него ще имаме общо най-важното нещо:

Теб.

В края на краищата, малката ми, единственото нещо, което трябва да направиш, за да „го държиш заинтересуван”, е да бъдеш себе си.

Твоят вечно заинтересуван от теб мъж,

Баща ти


"Писмо на един баща до дъщеря му за бъдещия й съпруг" от д-р Кени Фланагън е едно страхотно напомняне какво един мъж трябва да бъде за жената до себе си.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » пон авг 19, 2013 9:23 pm

:giflo1: :giflo1: :giflo2: :giflo1: :giflo1: Мила Бони,благодаря ти - възхитително писмо !!! :clap: :clap: :clap: :thumbsup:

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пет авг 30, 2013 6:06 pm

"Всяка мисъл, добра или лоша, се връща при своя източник, като носи със себе си придобивките от своето пътуване. Никой не може да избегне последствията на своите мисли, чувства и постъпки."

Петър Дънов

Изображение

"Не плачи, защото е минало. Усмихни се, защото се е случило."

Габриел Гарсия Маркес
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

meer6aum
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 5
Регистриран на: чет юли 19, 2012 1:28 pm
:: 6 рецепти от meer6aum
:: 28 снимки от meer6aum

Мнение от meer6aum » съб авг 31, 2013 11:37 am

Живял едно време мъдър човек,който всяка сутрин се разхождал по брега на океана,преди да седне да пише своите книги. Един ден,докато се разхождал по плажа,видял човешка фигура,която сякаш танцувала.Забързал крачка,за да разбере по-скоро каква е тази работа. Като приближил,видял, че фигурата е на млад мъж.Той не танцувал, а вземал нещо от пясъка и после много нежно го връщал пак във водата.
-Добро утро-извикал мъдреца на младежа,когато се изравнил с него.-Какво правиш?
Младият човек се спрял за миг,погледнал го и отговорил:
-Хвърлям морски звезди обратно в океана.
-Може би трябваше да те попитам защо ги хвърляш обратно?
-Слънцето изгрява и започва отливът.Ако не ги върна във водата,те ще умрат.
-Но,млади момко,този плаж е много дълъг и целият е покрит с морски звезди.Ти нищо не можеш да промениш.
Младежът го изслушал учтиво.После се навел,вдигнал поредната морска звезда,хвърлил я върху пенливите вълни и казал:
-За тази вече го промених.

CVETETO3101
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 161
Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
:: 10 рецепти от CVETETO3101

Мнение от CVETETO3101 » вт сеп 03, 2013 1:33 am

"Писмо на един баща до дъщеря му за бъдещия й съпруг" от д-р Кени Фланагън

Чудесно е! Благодаря, че го сподели Makaweli :giflo1:
Това е и моето верую за отношенията ми с мъжете! Винаги съм се чудила на разни вестници, списания, сайтове и др. за публикуваните от тях "съвети" относно „Как да го задържа заинтересуван”. Дори на запад имат и школи с лекции посветени на тази тематика. За мен това е унижение за жената. Интересен ми е прочутия руски психиатър Владимир Леви, който в книгата си "Изкуството да бъдеш друг" разкрива по уникален начин душевността на мъжете и жените. Но той дава само съвети за отношенията, а не за задържане... :yee:
Фаворизирането само на силния пол е патология на отношенията и липса на уважение към мъжете и себеуважение. Марк Твен май го е казал достатъчно ясно. Май много философско стана... :sleep: :yee: :yee: :yee: :?


Отговори