Провал в кухнята! [2]
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1392
- Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
- :: 2 снимки от rusowelka51
Re: Провал в кухнята! [2]
Днес занесох на работа и всички казват от брашното ,но на вкус е хубав Корав ама го изядоха
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 8
- Регистриран на: нед яну 27, 2013 2:09 pm
- :: 1 рецепти от online87
- :: 60 снимки от online87
хехе и моя козунах беше така но си открих грешката-беше много тънък ама нищо ометохме го за норматив мисля утре пак да се пробвам да направя
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Аз ползвах брашно тип 400 . Наистина не трябва много да се препича. Освен това времето за втасване е от значение. Трябва да се надигне повече от двойно. Вярно е, че по ефирен и лек се получава след като първоначално втаса тестото.
-
- майстор с шприц
- Мнения: 5
- Регистриран на: нед окт 06, 2013 9:51 pm
- :: 5 рецепти от Vasi95
- :: 4 снимки от Vasi95
Реших да направя ориз вкъщи, винаги ми се е получавал и става страхотен. Но този ден просто нищо не ми вървеше Включих котлона да загрее и сложих тигана, тъй като бавно загрява, но се заговорих с приятеля ми и забравих за котлона Сложих олиото, но толкова се е бил нагрял тигана, че пламна и се шашнах.. а човек когато се изплаши и не знае какво прави.. та реших да изгася огъня с вода, като забравих, че всъщност има олио.. и то пламна още повече
На всичкото отгоре, обърках чашите с кафе и вода и ориза ми стана кафяв
Това беше най-големия ми провал. Надявам се и последен,но.. разминах се с леко изгоряла ръка тъй като пръскаше и почернял шкаф над мивката...
Въпреки това ориза се изяде
На всичкото отгоре, обърках чашите с кафе и вода и ориза ми стана кафяв
Това беше най-големия ми провал. Надявам се и последен,но.. разминах се с леко изгоряла ръка тъй като пръскаше и почернял шкаф над мивката...
Въпреки това ориза се изяде
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
Така стават големите открития
Вече имаш нова рецепта за ориз с кафе
Вече имаш нова рецепта за ориз с кафе
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Реших и аз да споделя за един провал, който се случи преди няколко седмици (доста отдавна беше, но сега се сетих да споделя).
Най-сетне се бях наканила да направила прословутата панакота (италиански крем, приготвен на основата на сметана). Изчетох много рецепти, някои са с растителна сладкарска сметана, други с животинска, трети дори с кисело мляко. Заложих на варианта със сладкарска сметана. Загрях я, както беше в рецептата, смесих с разтопения шоколад, прибавих и желатина (имам съмнения, че ми дойде малко в повече, защото сложих пакетче и половина). Още преди да се стегне беше много тежко и мазно на вкус. А след това стегна толкова много, че до обръщане в чиния при сервиране и дума не можеше да става... Беше твърдо мазно нещо с шоколад... За нищо не ставаше, не е това, което съм гледала в предаванията и което съм чела по форуми и блогове.
И аз не го направих като хората, не знам къде ми беше грешката, но определено не бих повторила. С шоколада можеше да си направя съвършения мус, а със сметана да врътна едно рулце или тортичка. Ама пустото любопитство ме изяде.
Поне вече знам, че този десерт (макар че се прави лесно като детска игра) не е за мен и вкусове има различни.
Най-сетне се бях наканила да направила прословутата панакота (италиански крем, приготвен на основата на сметана). Изчетох много рецепти, някои са с растителна сладкарска сметана, други с животинска, трети дори с кисело мляко. Заложих на варианта със сладкарска сметана. Загрях я, както беше в рецептата, смесих с разтопения шоколад, прибавих и желатина (имам съмнения, че ми дойде малко в повече, защото сложих пакетче и половина). Още преди да се стегне беше много тежко и мазно на вкус. А след това стегна толкова много, че до обръщане в чиния при сервиране и дума не можеше да става... Беше твърдо мазно нещо с шоколад... За нищо не ставаше, не е това, което съм гледала в предаванията и което съм чела по форуми и блогове.
И аз не го направих като хората, не знам къде ми беше грешката, но определено не бих повторила. С шоколада можеше да си направя съвършения мус, а със сметана да врътна едно рулце или тортичка. Ама пустото любопитство ме изяде.
Поне вече знам, че този десерт (макар че се прави лесно като детска игра) не е за мен и вкусове има различни.
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- gkostova04
- магьосник в кухнята
- Мнения: 8
- Регистриран на: вт фев 05, 2013 5:22 am
- :: 95 рецепти от gkostova04
- :: 362 снимки от gkostova04
Това с панакотата и на мен ми се случи по същия начин, само дето аз не сложих шоколад. Панакотата е много вкусен десерт и няма нищо общо с моето мазно нещо, а предполагам и с твоето. Яла съм панакота на много места и затова реших да я приготвя вкъщи.
Интересно, че нещо подобно се случва с крем-карамела тук в САЩ. Само дето, ако си го направя вкъщи, ми е много вкусен. Ако си го поръчам навън, все е мазен и тежък!
Интересно, че нещо подобно се случва с крем-карамела тук в САЩ. Само дето, ако си го направя вкъщи, ми е много вкусен. Ако си го поръчам навън, все е мазен и тежък!
ГК
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Никога до сега не съм яла панакота (моето жалко подобие не се брои). Затова не знаех точно какво да очаквам. Сложих дори и повечко прясно мляко, за да се олекоти вкуса на сметаната и след това загрях до кипване. Може би при загряване сметаната или поне тази сладкарската става много тежка, както когато се прекали с разбиването - става една твърда и много тежка на вкус.
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- gkostova04
- магьосник в кухнята
- Мнения: 8
- Регистриран на: вт фев 05, 2013 5:22 am
- :: 95 рецепти от gkostova04
- :: 362 снимки от gkostova04
mimoza784, за тестото за хлебчетата и други тестени изделия, като начало пробвай да направиш по-малка пропорция, за да не хабиш продукти. Като не се получи, виж какво не се е получило и коригирай или, ако не си сигурна, напиши коментар към рецептата и все ще се намери някой да ти каже какво да пробваш следващия път. Аз например, много години подред правих козунаци дето все нещо не им е наред -- много са вкусни, ама твърди, не са достатъчно сладки и т.н. Миналата година станаха страхотни! Облизахме си пръстите.
А за бисквитите, може би си ги пекла твърде дълго или на много силна фурна и са изсъхнали.
Аз на твое място не бих се отказвала... с времето ще научиш кое как трябва да изглежда, за да се получи.
А за бисквитите, може би си ги пекла твърде дълго или на много силна фурна и са изсъхнали.
Аз на твое място не бих се отказвала... с времето ще научиш кое как трябва да изглежда, за да се получи.
ГК
- gkostova04
- магьосник в кухнята
- Мнения: 8
- Регистриран на: вт фев 05, 2013 5:22 am
- :: 95 рецепти от gkostova04
- :: 362 снимки от gkostova04
Аз пък се опитах да правя ньоки. Много ми се искаше да станат вкусни домашни ньоки! Изчетох много рецепти, разбрах какво се прави, купих по-сух сорт картофи (с повече скорбяла). Забърках тестото според рецептата, но стана много лепкаво и реших да му добавя още брашно... и още брашно и още брашно, сигурно сложих повече от двойно. То че не стана каквото трябва, не стана, но откъсвах по малко от тестото с лъжичка и така се получи нещо. Бях оставила тестото за 1 вечер в хладилника, но не мисля че това беше проблема. Така и не разбрах къде сгреших и не съм сигурна, че скоро пак ще пробвам.
ГК