Как тече денят на Веселите готвачи? - Февруари '13

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от didurana » ср фев 20, 2013 7:40 am

Добро утро!
Миленка,благодаря!Ще отида да опитам храната и видя обстановката!Лек ден!
Бони,нали и ти мислиш така :thumup: .Лека работа!
В събота съм свободна/стига да не се обърка нещо/,така че чакам .
Весел ден и лека работа!


Ili71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 717
Регистриран на: вт фев 05, 2013 9:10 am
:: 1 рецепти от Ili71
:: 2 снимки от Ili71

Мнение от Ili71 » ср фев 20, 2013 7:54 am

Добро утро и от мен момичета!
Изображение
Дано да е хубав денят Ви!
Ох как ми се иска и аз да дойда на тази среща :cry: ...,ще чакам да разкажете как сте си изкарали.
Много :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: от мен на всички

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » ср фев 20, 2013 8:10 am

Добро утро :D
Хайде на кафе, денят започва слънчев и чудесен
Изображение
Настинката си заминава, за събота ще съм "пушка" :wink:
Даянка, браво момиче, ти си още едно доказателство какво могат жените, няма да се излагаме пред чужденците я :wink:
Дидка, провери и механа "Букета", там е по-тясно, но и уютно с жива музика, преди време там празнувахме абитуриенската на сина ми и юбилея на мъжа ми.
Хубав ден, веселушки :hug: :hug: :hug:
Изображение
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » ср фев 20, 2013 9:24 am

capuccino-wallpaper-1280x800.jpg
Добро утро и благодаря !Днес се чувствам друг човек ....изчезна напрежението ,умората ,сядам във вашата компания още по-приятно ми става ,усмихвам се и ....напред към нови постижения ...Лесно няма никъде ,живота е една борба,в която трябва всеки ден да се доказваме ...още по-вече когато си в чужбина .Скептично настроени ,рацистично настроени ,някои просто недаспали ,други с други проблеми....и т.н и цъфвам аз и се опитвам да стопя ледове ,да премахна преградите мислените .....кога по-лесно ,кога по-трудно ...важното е да не се предаваме ...НАТАЛКА,винаги преди представяне си го мисля това ,че съм българка и винаги се моля да покажа най-доброто ,което имам възможност :) ,затова писах снощи ,че се чувствам горда .....тенджери вече много и покъщнина .....но моралния стимул е друго и за мен много важно .Тенджерата е подарък за помощта ми към една гъркиня ,на която помогнах и аз и някои други ,не всички да спечели бонуса - мноооого примамлив 5 дневна екскурзия в Рим ,хотела само е 300евро нощувката ,супер луксозно ,и от аерогарата тук на острова до Италия и обратно ,без никакъв разход от нас ....кой няма да иска такъв бонус ?! :wink: Аз ,направих това ,което чувствах и съм доволна от себе си ,за сега не съм хвърлила око на някоя дестинация виж ,ако е към Дубай ,Париж може и да се позамисля .....радвам се,че и аз допринесох за да спечели тая жена! а от вчерашното представяне подаръка ми е цялата серия ,която ви помагазвам (тук са част само ).
015591-300E-DORO_rdax_297x223.jpg
Радвам се,че отново организирате събиране ,и съжалявам че нямам възможност да съм сред вас :confused: Колкото до това,че българите излязоха по улиците за мен е голям напредък ......стига толкова години мълчание ,тъпканеи робуване.....Майка ми ,когато си бях в БГ лятото няколко пъти ми спомена за гърците ,че независимо ,че никой не ги чува са по улиците ,а не като нас като "стадо сме" .....всички страдаме и то толкова години вече и.....никой не реагира ....сякаш всичко е по мед и масло !? И другото ,че всичко е толкова скъпо в БГ ,а заплатите смешни ....Винаги ,когато се прибирам коментирам с българи как са цените в БГ и какви пари евентуално ще са ми необходими ......лудост .Миналата година вдигна Виви температура ,бяхме на кафе в цехтъра на Шумен .Влизам в първата аптека ,поисках термометър за да видя колко е ,защото гореше детето ....и най-голямат ми изненада бе ,когато ми съобщи аптекарката температуропонижаващо ,не се сещам на коя фирма бе около 12лева!!!! :o паникьосах се ,не за мен а за толкова млади ,които са и безработни и с тоя демографски проблем как ще се раждат и отглеждат деца в БГ?!срам и позор ,хубаво че народа се събуди ......всичко си има някакви граници ,единственото ,което ми идва на ума е Жалко ,жалко за хорицата ......политиците нито влизат в супери ,нито ги вълнува как ще се справят при евентуално заболяване.........да са живи обикновените хора ,отрудените ,пенсионерите и Бог да дава сили на всички тия хора,които искат нещо да се промени ......ах,тая криворазбрана демокрация и тая свобода... по "Тодор Живково " време народа бе и по-спокоен ,и по-здрав ,и не се самоубиваха ,заради дългове бг.и на почивки се ходеше и ...и ...и...и...всичко бе друго и различно ,мое мнение .....аз,не помня в къщи да се е коментирало как ще платим ток,вода или телефон.Родителите ми почиваха и в Карлови вари ,и на Балатон и в Германия икакво още да изреждам ......днес ,живота е за "някои"......Мъчно ми е и затова и се поувлякох ......извинете ме ....и Лек и спокоен ден на всички!!! :love: :love: :love: :) :) :)


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср фев 20, 2013 10:47 am

Привет, мили момичета, отново пропуснах сутрешното :coffee: с вас, имах малко ангажименти и ето сега сядам.Благодаря за разкоша от кафета и сърдечни пожелания.Дианка,много,много се радвам за теб,ти си борбено момиче, знам,че отстъпление няма - само напред и нагоре мили момиче. :clap: :thumbsup: Момичета,не ми се иска да политизираме това прекрасно място - нашият форум,но тия дни плаках много виждайки възрастни жени и мъже, да питат - как да си платят неотложните разходи,сълзите им ме трогнаха,почувствах се ужасно,милите хорица -бедно облечени,обути зле, но това не е най - важното - мъката, това е нещото,което ме извади от равновесие - с какво са заслужили тия отрудени хора да страдат,да броят стотинките си за лекарства,да впиват жадни погледи в лъскавите витрини,е не, това е прекалено - когато ходих на о-в Миконос -Гърция, пристигна луксозна круизиера - една от многото,но тая ме впечетли,че на борда й имаше хора на почтенна възраст, тръгнали свят да видят,могат да си го позволят,а нашите душици бедни до там, че не могат един портокал да си позволят,камо ли пътуване в чужбина, момичета, извинете ме,ако ви досадих,но повярвайте ми, то идва от душата ми.Хубав ден на всички. :heart: :heart: :heart: :winkiss: :heart: :heart: :heart: :music: :sun: :music:

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » ср фев 20, 2013 10:56 am

Здравейте!
Навън е малко по-слънчево и въпреки студа вече започва да мирише на пролет. Нека такова е и настроението ни!
Изображение

Изображение

Хубав и спокоен ден пожелавам на всички!

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » ср фев 20, 2013 11:18 am

Кате, как може да ти мине мисълта, че досаждаш :) , нали затова сме тук да споделяме мислите си.
Едва ли има някой, който да не следи събитията наоколо и да не се вълнува от това какво ще се случи. И аз като теб мисля, че е жалко за нас като българи да търпим мизерията и безхаберието. При пенсионерите положението наистина е лошо, те милите разчитат само на помощта на нас, децата им. Но нашето не е по-леко - от нас чакат и родителите, и децата ни, че и държавата, която не пропуска да си вземе нейното. Според мен най-страшното е за децата. От една страна родителите им работят на по две-три места, за да им осигурят това да са на топло и нахранени, не им обръщат достатъчно внимание и те се възпитават от улицата и от агресията по телевизията. От друга страна колкото и да работим доходите ни са унизително ниски и не стигат да си покрием елементарните нужди. Преди известно време бях потресена от един разказ на дъщеря ми - дала е половината си сандвич на нейна приятелка, защото детето й е казало, че ще стои цял ден гладно, понеже мама и тати не са могли да й дадат пари за закуска. Сигурно кръв им е капело от сърцата на тези хора като са го изпратили на училище без нищо за ядене.
Жалко е, страшно е, ужасяващо е да гледаш гладните и изплашените очи на хората. Лошото е, че всичко това ги карат да озверяват, но няма как да не се стигне до там - инстинктът за самосъхранение ни карат да се борим със зъби и нокти за нашето си място под слънцето.

Потребителски аватар
pajarita
началник печка
началник печка
Мнения: 64
Регистриран на: ср яну 05, 2011 1:59 pm
:: 1 рецепти от pajarita

Мнение от pajarita » ср фев 20, 2013 1:44 pm

Здравейте мили ,момичета.Сядам на бързо да видя как сте.Аз ,също се вълнувам от това ,което става в милата и родна България,и мхого ми се иска да има някакъв обрат.Найстина има много хора ,който мизерстват и гладуват.Но ,повярвайте ми тук в Испания ,също има глад и мизериа.Много хора седят без работа и се чудят на къде да хванат,дори не могат наема на квартирата да си платят.Аз и съпругами обмисляме ,дали да се пребираме в БГ,тъй като и двамата в момента сме без работа,ще потърпим още 3-4 месеца,и не си ли намерим някаква работа можеби ще се приберем в БГ.Мъжът ми се е навил да замине за Германия,да си пробва късмета не,че там е розово,но има шанс да започне работа.Ох,как се заплеснах ще закъснея да прибера децата от училище .Хайде до после...

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср фев 20, 2013 2:10 pm

Мила Миленка, благодаря за разбирането,напълно споделям написаното от теб.Стана ми много тъжно от това, което ти е споделила Веси - само като си помисля, колко още дечица ходят гладни на училище,Боже, в кой век живеем,докога тая измъчена страна и хората й ще издържат на всичко това - защо никога няма виновни, защо поне един не осъдиха за ограбването на държавата, докога децата ни ще бягат да работят в други държави, а ние, техните родители ще плачем от мъка по тях.Може би, никога няма да получа отговор на всички въпроси, може би отново ще се постараят да ни замажат очите, само се моля, дано стане чудо някакво,че и ние да заживеем поне като европейци,защото и това не сме на тоя етап.Приятен следобед, мили момичета.

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср фев 20, 2013 2:19 pm

Снежи, разбирам те напълно,само не се предавайте, дръжте се,ако не там, ще се приберете - само да сте живи и здрави - това вече няма цена.Ето и вие сте доказателство за безобразията в държавата ни, да се скитате немили -недраги от държава в държава, тежко и горко на младите хора,ние -вашите родители не се надяваме на нищо добро,но за вас мъката е огромна.Хайде миличка, горе главата,може пък нещата да потръгнат :thumbsup:


Заключена