И от мен уж отчет, ама то срамота
Не готвих, само кафе пих и ей сега си забърках едно катрофено пюре на прах, щото ми стана чак лошо от глад. Доста окаяна ситуация
Синът ми не е в къщи, ще спи при приятел. Няма изобщо да готвя днес значи. Ще правим оборот на азиатския експрес
Какво сготвих днес - Ноември '12
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Re: Какво сготвих днес
www.facebook.com/artandhobby
- ivkaa75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 2941
- Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
- :: 4 рецепти от ivkaa75
- :: 3 снимки от ivkaa75
Ето ме и мене с моя отчет:
салатка от праз лук с маслини и сирене,
леща и кебапчета на скара,а
за десерт май има само ябълки.
Рали за каква срамота говориш мила,та ти не се спираш,
имаш нужда да си починеш малко.
Приятна вечер приятели!!!
салатка от праз лук с маслини и сирене,
леща и кебапчета на скара,а
за десерт май има само ябълки.
Рали за каква срамота говориш мила,та ти не се спираш,
имаш нужда да си починеш малко.
Приятна вечер приятели!!!
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 14
- Регистриран на: нед фев 19, 2012 6:10 pm
От мен : супа топчета,пиле с ориз и за десерт млечен крем .Приятна вечер!
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 611
- Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm
Здравейте .mami48 благодаря от сърце за топлите думи. Рецептата за черната торта е: 1/4 чаена чаша се разбива с 1ч.ч захар,прибавяме 1чаена чаша кисело мляко в него угасена 1чаена лъжичка сода за хляб и 2супени лъжици какао това е за блата.За сиропа:1/2 чаена чаша захар и 1чаена чаша вода. За крема:125гр. масло,3/4чаена чаша захар за предпочитане пудра малко хладко прясно мляко и 1 жълтък всичко това хубаво се разбива.След като блата се изпече се надупчва с вилица за да поеме от сиропа като изстине се сиропира намазва се с крема украсата от горе е по избор и фантазия.Да ви е сладко .А сега отчета за вчера: крем супа от картофи аз сложих този път и сирене и стана много вкусна,ориз с домати и кренвирши на фурна, млечна салата и десертите от снощи.Спокойна нощ и весел ден!
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 611
- Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm
забравих за блата да пиша и 2чаени чаши брашно.блата е без яйца.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1392
- Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
- :: 2 снимки от rusowelka51
Здравейте
Ели: 1/4 чаена чаша се разбива с 1ч.ч захар
Какво се разбива надявам се не чашата
Днес съм на винен кебап трушийка и нещо сладичко ще приготвя но какво още не знам
Ели: 1/4 чаена чаша се разбива с 1ч.ч захар
Какво се разбива надявам се не чашата
Днес съм на винен кебап трушийка и нещо сладичко ще приготвя но какво още не знам
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 611
- Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm
ЛЕЛЕ тия дни хич ме няма толкова съм разсеяна. 1/4 чаена чаша олио се разбива със захарта. Извинявам се за грешката.
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Здравейте и от мен!
Тези дни хапвахме ориз с пилешко, картофена яхния. За днес не знам какво да сготвя, но пък за сметка на това десертът е готов - Шахматна торта, за да се подсладим през почивните дни.
Хубав и усмихнат ден!
Тези дни хапвахме ориз с пилешко, картофена яхния. За днес не знам какво да сготвя, но пък за сметка на това десертът е готов - Шахматна торта, за да се подсладим през почивните дни.
Хубав и усмихнат ден!
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- remiva
- магьосник в кухнята
- Мнения: 826
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
- :: 23 рецепти от remiva
- :: 103 снимки от remiva
- Местоположение: Варна
Здравейте!
Днес за хапване приготвям пиле с грах на фурна, по-късно ще сваря и един боб, купих и пипер за зимнина, та салатата ще е от него. Десертът ни е плодове.
Хубав и вкусен ден, мили приятели!
Днес за хапване приготвям пиле с грах на фурна, по-късно ще сваря и един боб, купих и пипер за зимнина, та салатата ще е от него. Десертът ни е плодове.
Хубав и вкусен ден, мили приятели!
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Здравейте!
remiva, ние за обяд повтаряме вашето меню - пиле с грах и картофи на фурна. Аз също съм купила пипер за печене и може би ще оставя малко за салата. Довечера сме на гости на приятели и няма да готвя, а за утре ще мисля по-късно.
Вчера купих патладжан и сега се захващам с него да го мариновам. Докато се отцежда от горчилката ще изпека пипера. Изобщо днес е ден за зимнина. Отдавна търся една рецепта за чушки върхари, които се пържат и след това се затварят в буркани. Яла съм ги преди много време и много ми бяха харесали, но не мога да намеря точните пропорции и колко се стерилизираше. Ако някои се сети, моля ви пишете! Също искам да направя и мариновани камбички, но пак не мога да се спра на рецепта. Сещам се единствено за тази, в която камбите се изтърбушват, в тях се поставя по лъжичка захар, оцет, олио и малко сол и се пекат, след което докато са още горещи се пълнят в бурканите, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Вие как правите мариновани камби? Чувала съм, че някои ги пърнят със смес от зеле и моркови, но и тази рецепта не открих.
Желая ви приятен и спорен ден!
remiva, ние за обяд повтаряме вашето меню - пиле с грах и картофи на фурна. Аз също съм купила пипер за печене и може би ще оставя малко за салата. Довечера сме на гости на приятели и няма да готвя, а за утре ще мисля по-късно.
Вчера купих патладжан и сега се захващам с него да го мариновам. Докато се отцежда от горчилката ще изпека пипера. Изобщо днес е ден за зимнина. Отдавна търся една рецепта за чушки върхари, които се пържат и след това се затварят в буркани. Яла съм ги преди много време и много ми бяха харесали, но не мога да намеря точните пропорции и колко се стерилизираше. Ако някои се сети, моля ви пишете! Също искам да направя и мариновани камбички, но пак не мога да се спра на рецепта. Сещам се единствено за тази, в която камбите се изтърбушват, в тях се поставя по лъжичка захар, оцет, олио и малко сол и се пекат, след което докато са още горещи се пълнят в бурканите, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Вие как правите мариновани камби? Чувала съм, че някои ги пърнят със смес от зеле и моркови, но и тази рецепта не открих.
Желая ви приятен и спорен ден!