Как тече денят на Веселите готвачи? - Ноември '12

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1616
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от vyra59 » вт ное 06, 2012 7:03 pm

Здравейте мили момичета!
Ивка, Кате, благодаря ви за загрижеността! :love: Да, баща ми е по-добре, поне на мен така ми се струва, пък той си знае как се чувства.
Свързахме къщата със СОТ и оттогава не са се случвали лоши неща, освен, че миналата седмица отишъл до съседите и не заключил,
като се върнал, му нямало телефона. Обади ми се от домашния, аз звъннах на мобилния и ми вдигна жена и веднага затвори, аз
продължих да звъня, но телефона веднага се изключи. Обадих се веднага на оператор и го блокирах. На другия ден отидох и му
купих ново телефонче, оправих всичко с номера и сега уж всичко е наред(страх ме е да го кажа). Мъча се да се успокоявам, че
постоянно ми е напрегнато и притеснено, но трябва да се справяме с всички трудности. Благодаря ви още веднъж :hug:
Сега искам да пожелая на всички приятна и романтична вечер :night: :wine: :giflo1:
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение


Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » ср ное 07, 2012 4:37 am

36548_491182494247730_1206215817_n.jpg
Добро утро в сряда!
Хайде на по едно цветно кафенце :)

Никоя външна сила не може да повлияе на живота
ти, ако ти не й вдъхнеш мощ с мислите си. Най- голямата
сила е вътре в теб. Използвай тази вътрешна
мощ и знай, че няма по- силно нещо на света.
Бъдете силни, уверени и действайте!
Спорен и ползотворен ден от мен....
и не пропускайте да се усмихвате!

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср ное 07, 2012 7:34 am

Добро утро, прекрасни момичета,ИВКА,твоето цветно кафенце и оптимистични пожелания, моментално променят посоката на деня - към сърдечност и позитивизъм,благодаря ти мила, от сърце.ВЕРЧЕ,радвам се,че баща ти е добре,дано лошото остане в минало време.Прекрасен,усмихнат и успешен ден на всички, много настроение и късмет. :winkiss: :coffee: :winkiss: :hug: :music: :hug: :flow1: :flow2: :flow1: :hug:

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » ср ное 07, 2012 8:11 am

Добро утро :D
Хайде и аз с кафето
Изображение
Момичета, почивката беше наистина почивка. Габровския балкан е красиво кътче на България, то тя цялата си е красива, толкова много има да се види. Ето една снимчица от нета на хотела, в който бяхме.
Изображение
Моите снимки още не са обработени, а по-късно ще разкажа подробно.
Хубав и прекрасен ден, веселушки, радвам се че пак съм с вас :heart: :hug: :heart:
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » ср ное 07, 2012 8:37 am

kafe s luliak.jpg
Добро утро и от мен ,и аз след ИВКА и ВЕРЧЕТО , ви каня и при мен на кафе -горчиво,ароматно ,придружено ...според настроението .
kafe zakuska.jpg[/attachment [attachment=0]bugaca.jpg
Ноември е ,поне при нас по нищо не личи ,виждам ,че и в БГ. сравнително високи температурите за сезона ,какво става...тук ,от май месец не е валяло .... толкова високи ,непознати за България летни температури...явно природата си отмъщава...нарушава се равновесието ,нагл;ед дребни и безобидни неща ,мен поне ме вълнуват и ме карат да се замислям малко по-вечко. Понеже и днес припкане ,дал Бог ,трябва да се ориентирам ,на всички здраве и много усмивки!!! БОНИ,колкото до университета ,благодаря за идеята ,ами да си призная много ми допада ....винаги 7-8 въпроса ще хвърчат около мен,....но какво от това :yee: ,те ще ме търсят..МАМИ, много усмивки! nikoline ,писах ти на лични ,мила не знам дали си видяла?! :)НАТАЛКА,радвам,че си прекарала добре и си сред нас ,отново ..Наистина много и красиви кътчета ,крие БГ. ..да сте здрави и догодина !
avtobus cvetia.jpg
А пък аз, с тоя интересен и цветен автобус ,съм готова да ви разходя и до най-романтичното кътче на света .......от вас ,просто остава да изберете дестинация.....и пътуваме :love: :) :)

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » ср ное 07, 2012 8:52 am

Изображение

[youtube]http://youtu.be/ITswHbJPHhQ[/youtube]

Добро утро :)

Ивка, Катя, Наталка, благодаря за кафенцата :coffee: Тези дни съм малко по-поспалива - нормално е :wink:

Верче, добре че баща ти е по-добре :hug: Добре че сте намерили точното решение със СОТ, поне ще спи спокоен. А това със забравянето е до болка познато. Родителите ни стават като децата с възрастта, но няма как ...

Наталка, разкошно е в Балкана през есента - ще се радвам да го видя през твоите очи :love:

Аз си продължавам домашните занимания - като не си бил толкова време спокойно в къщи, без да бързаш за работа или по задачки е много приятно :tongue:

Дианка, пием си кафето заедно :coffee: Да ти е сладко :hug:

На всички вас желая хубав и усмихнат ден Изображение
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » ср ное 07, 2012 9:32 am

Здравейте!
Известно време не бях с вас, но през последните няколко дни имах много работа в университета. На всичкото отгоре си сменихме интернет-доставчика. Дойдоха техниците, скачиха кабела и си заминаха, уж си беше наред, но след два часа като се задействаха едни защити на компютъра всичко са разпадна. Блокира ми и флашката с мобилния интернет и нямах никаква връзка със света. Снощи най-после дойдоха и го оправиха. Сега се възползвам да си изпия кафето с вас и се захващам пак с работа, че тази седмица имам часове с магистри и трябва да се подготвя.
Бони, хубаво е човек да си е вкъщи, но покрай работата гледай и да си почиваш, че няма да усетиш отпуската как ще мине.
Рали, и аз като теб обичам да изключа всичко наоколо и да остана сама със себе си, за мен поне е много зареждащо.
Наталия, с нетърпение чакам снимки. Ние също почти всяка година ходим в Габровския балкан, красотата му е наистина неописуема.
Вяра, стискам палци всичко около баща ти да е наред. Помисли дали някой близък не следи кога излиза. По това, което пишеш разбирам, че е отишъл до съседите за малко и точно тогава са го обрали. Това е човек според мен, който го наблюдава непрекъснато. Поне можеш да бъдеш спокойна, че няма да влезе докато баща ти е вътре и няма да го нарани. Вещи се купуват, човешкия живот не.
Иве, с теб все не можем да се засечем тук. Ти си от най-ранобудните и ни зареждаш всяка сутрин са прекрасно настроение. Виждам, че си имала радостни емоции тези дни. Дано по-честичко да те изненадват така! Ако дойдеш във Варна при сина ти непременно да ми се обадиш.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср ное 07, 2012 11:16 am

Добро утро на всички!

Ивка, брагодаря за красивите и положителни мисли, които споделяш тук :love:

Наталка, ще чакам с нетърпение да разкажеш за Балкана, аз много обичам пътуванията и чета пътеписи с голямо удоволствие :)

Бони, права е Миленка, гледай да си почиваш! И какво значи, че си поспалива? Преди 9:00 часа си изпратила поста, кога го писа? А кога стана? Пак е рано за в отпуската :D

Верче, аз не знам за случая с татко ти, но разбрах, че си разтревожена. И аз бих била, ако някой влезеше в къщата на родителите ми... Но, както разбрах, си предприела мерки? Дано да са ефикасни. А това, че някой го дебне - има наблюдателни камери. Не знам как е в БГ, тук слагаш една табела, че обектът се наблюдава с камера, задължителна е такава табела, заради личната сфера и т.н., но няма значение къде ще я сложиш. Може да е отпред на входа на двора, а камерата да ти е в хола. Има камери на ниски цени, които не записват звук. Колкото един средно скъп телефон струват. Може би тогава ще стане ясно, кой е бабаитът.

Кате, ти май винаги си сърдечна и положителна :) Благодаря ти за пожеланията :)

Дианка, аз мисля, че си права за природата. Аномалии някакви, постоянни. Но тя не си отмъщава, тя просто реагира логично на всяко глупаво, недалновидно действие на човека. Миналата година септемврийските снежни катаклизми в България, гледах по интернет. Как фирмите отказваха да разчистят, че договорите им били от октомври! Тази година: Слънце през ноември и хора по къси гащи и ръкави... Това може да е приятно усещане, ама после, когато всички нацъфти още сега и се попари от студовете - дали ще е приятно усещане като струват 10 евро черешите и по 5 евро ягодите? Като поскъпне всичко. То на човека с друго не можеш на му причиниш голяма болка, освен да му бръкнеш в джоба, ама лошото е, че и тогава псуват правителството и кого ли още не, но не се сещат, къде е първопричината.
Преди 2 години гледах едно предаване за северния полюс и Гренландия. Как се давят белите мечки :cry: :( , защото през лятото леда се разтопява в такава степен, че се откъсват големи плочи, които после тръгват по окена и се разтопяват съвсем. А на тях - майка меца с меченца! Докато се усетят, че са се откъснали, са вече в открито море! Стопява се леда под лапичките им! И милите почват да плуват, ама къде ти? Издавят се едно по едно! :cry: С глас ревах на това предаване, искало ми се е да мога да хвана за раменете всеки един човек на тази планета и да го разтърся, докато се сепне! :cry: :(

Миленка, дано перипетиите ти с интернет-доставчиците да са до тук! Много добре знам колко сме изолирани ние съвременните хора без тази връзка със света :) Гледай да даваш моменти на пълно спокойствие, за да си добре и да не се изчерпваш :)


Един час не мога да донапиша този постинг! Звъни се по врати и телефони, не ме оставят кафето си да изпия... Както и да е, сега почти свърших :D

Да се похваля, че проспектчетата са готови, снощи ми ги доставиха, заедно с новите визитки. Най-после, трудно раждане за такава дреболия! :roll: :D
Остава да ви пожелая приятен ден! Пазете се, внимавайте за себе си, отдавайте си нужното! :love: Много усмивки и смях, момичета! Доброто настроение е здраве :D

Изображение
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » ср ное 07, 2012 5:51 pm

Здравейте,сутринат нямах време
сега да ви видя по подробно.
Верче, радвам се,че сте намерили изход от ситуацията с татко ти,
дано вече нямате такива проблеми :thumup:
Наталка,чакам снимки,макар,че всичко до болка ми е познато
искам да го видя от твоите очи интересно ми е :)
Бони не се натоварвай много давай си и почивка все пак си в отпуска.
Миленче,само да дойда във Варна,веднага ще се обадя.
Бони или Миленче ще ви помоля за извареният компрес бях си го записала някъде из
компа ,а немога да го намеря,а дъщеря ми е със много възпалени сливици.
Благодаря ви предварително.
Кате и ти си много положително настроена мила :) .
А, за Рали нямам думи тя винаги намира решение :clap:
Както се отнесох,ще ми замирише гозбата на" мързелива булка" :-D :yee: :-D
Желая ви прекрасна и спокойна вечер приятелки>

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » ср ное 07, 2012 5:58 pm

Ивка, спрятай бързо компреса - да се облекчи девойката:

Изварен компрес при остра ангина:
КОМПРЕС- При остра ангина, пневмония и др. възпаления, най- бърз ефект се получава с изварен компрес. Купува се извара от магазина или към 1 л прясно мляко се добавят 2- 3 супени лъж. оцет или лимонов сок или 1- 2 чаени лъж. лимонтузу и т.н. Млякото се загрява и се пресича. Ако киселината не е достатъчна, се добавя още до доброто пресичане. Млякото се прецежда и се поставя в тензух. Дебелина на слоя около 1 см. Компресът се поставя върху гърлото, покрива се с найлон и се закрепва с шал или друг подобен плат. Внимава се компресът да е плътен, защото иначе ще охлажда. Силата му е 8 часа.

http://www.receptite.com/forum/viewtopi ... 2&start=10
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Заключена