tarsia roscon de reyes

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
elkahristova
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 4
Регистриран на: нед яну 25, 2009 3:37 pm

tarsia roscon de reyes

Мнение от elkahristova » пет яну 30, 2009 9:44 pm

molia vi


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пет яну 30, 2009 10:36 pm

Roscon de Reyes, Кралският венец,

е традиционалното печиво за 6 Януари, според католическият календар денят, в който тримата крале (Каспар, Мелхиор и Балтазар) са посетили новороденият Исуус и са му се поклонили.
В Испания бива печен само за този празник.

На френски Galette de Rois, на английски Kings Cake, на немски Königskranz.

Рецептата:

400г брашно
1 пакетче суха мая
100г захар
100г масло
250мл мляко
вода от портокалови цветчета
настъргана лимонова кора

кандирани плодове за украса

и естествено Изненадата, наричана също Залог


Маята се смесва с брашното, добавят се всички други съставки и се меси до еднородно тесто. Оставя се да престои 1 час, след което отново се меси и отново престоява 1 час.

Прибавят се захаросаните продове (по желание). Оформя се венец, един вид голям геврек, скрива се Залога.
Пече се на 150 градуса 15 до 20 минути.


Като се изключи символиката, венеца има вкус точно като поръсените със захар сладки гевреци.



Успех, Ели!


Поздрави


Ралица


Ах, Ели, аз не съм го правила никога, така че незнам, дали рецептата е супер. Тук се купува готов, като честно казано....ами... за мен не е нещо особено. Но успех!
Последна промяна от Aliana на пет яну 30, 2009 10:46 pm, променено общо 2 пъти.
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пет яну 30, 2009 10:39 pm

www.facebook.com/artandhobby


Отговори