"Уроци" за Живота

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пет окт 14, 2011 7:11 am

Изображение

ГОСПОДИ,ПРЕВЪРНИ МЕ В ТЕЛЕВИЗОР...

Учителка в началните класове помолила децата да напишат съчинение за това, какво биха искали Бог да направи за тях.
Вечерта, когато проверявала работите, тя се натъкнала на едно съчинение, което много я разстроило. В този момент влязъл мъжът и и я видял да плаче.
-Какво се е случило? - попитал той.
-Чети! - отговорила тя и му подала съчинението на едно момченце.
"Господи, днес ще те помоля за нещо странно: превърни ме в телевизор!
Искам да заема неговото място.
Искам да живея, както живее телевизорът в нашия дом.
Искам да имам важно място и да събирам семейството около себе си.
Искам да ме слушат, без да ме прекъсват и да задават въпроси, докато говоря. Искам да бъда център на внимание.
Искам да ги занимавам така, както ги занимава телевизорът.
Искам да бъда в компанията на татко, когато той се прибира вкъщи, даже и да е изморен.
Искам мама вместо това, да ме игнорира, да идва при мен, когато се чувства самотна и тъжна.
Искам поне понякога моите родители да оставят всичко настрани и да прекарат малко време с мен. Боже, не искам толкова много...
Искам само да живея, както живее всеки телевизор!"
-Кошмар! Бедното дете! - възкликнал мъжът. - Що за родители са това?!
-Това е съчинението на нашия син ...

от нета
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » ср окт 26, 2011 7:20 am

ЦЕНАТА НА СПОКОЙСТВИЕТО

Един султан заедно с любимия си слуга се отправил на морско пътешествие . Слугата, който никога дотогава не се бил впускал в плаване по море и още повече, като дете на земята, никога не бил виждал морски простори, седейки в трюма, виел, жалвал се, треперел и плачел през цялото време. Екипажът се отнасял добре с него, опитвали се да го успокоят. Но думите на съчувствие стигали само до ушите му, но не и до сърцето му, измъчено от страх. Владетелят едва понасял виковете на слугата си, те му убивали цялото удоволствие от пътуването. Тогава пред него се явил мъдрият хаким, неговият придворен лекар: "Господарю, ако позволите, аз ще се опитам да успокоя слугата." Султанът се съгласил с радост. Тогава лекарят заповядал на моряците да изхвърлят слугата през борда. Те охотно изпълнили заповедта, благодарение на която щели да се отърват от нестихващите крясъци. След първия шок слугата успял, пляскайки с ръце и крака и плюейки вода, да изплува и да се вкопчи в стената на кораба и започнал да моли да го качат обратно. Извадили го от водата и той тихичко седнал в един ъгъл. Повече нито една жалба не се отронила от устата му.
Султанът бил изумен и попитал лекаря:"Каква мъдрост се криеше в тази постъпка?" Лекарят отвърнал:"Твоят слуга никога досега не беше опитвал вкуса на морската сол. Не знаеше каква опасност може да представлява водата. И затова той нямаше откъде да знае и какво щастие е да почувстваш дъските на кораба под краката си. Цената на спокойствието и самообладанието познаваме само тогава, когато поне един път сме погледнали опасността право в очите.

по Саади
Н. Пезешкиан "Търговецът и папагалът"

Източник: http://prit4ite.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » ср дек 07, 2011 3:29 pm

Политически разкази
ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА
РАЗКАЗАНА ОТ МИНИСТРИ….

МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: Един ден Червената шапчица тръгналa да носи на баба си храна в една кошничка. Всички тези храни били по стандарт „Стара планина“. И затова бабата изгаряла от желание да получи храна, защото ние сме това, което ядем.

СЕРГЕЙ ИГНАТОВ: Добрата подготовка, която дава българското училище по география и математика, е позволила на това дете да се ориентира само` в гората. Още повече, че в училище то е разговаряло с училищния психолог и без страх е тръгнало към гората. Догодина ще въведем часове за срещи с вълци. Колективи вече подготвят учебните и помагалата.

ТОТЬО МЛАДЕНОВ: Обърнете внимание каква потребителска кошница е очаквала възрастните хора. Това показва социалната политика на правителството, защото тази баба е вдовица, а вдовишките пенсии ще бъдат увеличени. Ако осъществим пенсионната реформа, мъже и жени се пенсионират на 80 години. Тогава тази баба ще работи и няма да живее в гората.

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: Само след шест месеца тази пътечка, по която е вървяла Червената шапчица, ще стане горска магистрала и с колите до тази и друга баби в гората ще се отива за десет минути.

ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Бабата ще продължи да се топли с дърва в гората. И ако се оказва по-изгодно с отопление на твърдо гориво, ние няма да строим АЕЦ Белене.

НОНА КАРАДЖОВА: Искам да подчертая, че къщата на бабата не е построена в защитена местност, както твърдят еколози. Затова част от гората зад къщата на бабата е изсечена и се предвижда строеж на ски писта.

СИМЕОН ДЯНКОВ: Вълкът нападнал бабата и Червената шапчица, защото е бил гладен. Да, така е. Не отричам, но ясно искам да кажа,че пари за храна на вълци няма. Гладни, жадни – това остава техен проблем. Нашите вълци все пак са много по -стабилни от американските.

СВИЛЕН НЕЙКОВ: Възрастните хора, ако спортуват, може те да ходят при внуците си, а не обратното. Затова предвиждаме фитнес зали в гората, за да може старите хора да поддържат здравето си.

ВЕЖДИ РАШИДОВ: Ако имахме един хубав музей, един български Лувър, тая баба щеше да се разхожда по цял ден из него, вместо да дивее по горите и да я ядат вълци. Чудя се как някой хора не могат да го разберат това. Любовта към изкуството няма възраст. Като съм бил в Париж, много пъти виждам как техните бабички по цял ден са из музеите.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: При акция „Бабата“ със съдействието на ловец е хванат вълкът, извършител на тежкото престъпление. Той е криминално проявен, многократно са повдигнати обвинения към него, но интересно защо съдът не се е произнесъл досега с присъди. Само това искам да попитам.

МАРГАРИТА ПОПОВА: Съдебната система работи въпреки някой недостатъци. Тя ще поеме вълка и той ще получи присъдата, която заслужава. Убедена съм в това.

БОЙКО БОРИСОВ: Изял вълкът бабата. Неприятно е, но аз искам да попитам: къде бяха правителствата предишните двайсет години, защо не уредиха бабата в старчески дом, а са я захвърлили в гората? В Банкя старите хора са си по къщите. И ние сега ще се погрижим за старите хора в горите. Ето, направили сме трийсет нови пътечки. Утъпкваме още петнайсет и до края на нашето управление ще имаме четирийсет и пет нови горски пътеки! Само това да е, аз ще съм доволен!
http://www.mnogosmqh.com/category/biseri/
Изображение

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед дек 25, 2011 10:54 pm

„НАЙ-ДОБРОТО, КОЕТО ЗНАМ …“
… СЪМ НАУЧИЛ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Повечето от онова, което ми е било потребно, за да се науча как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил в детската градина. Мъдростта не е горе на върха, където блести заветната диплома, а там, в пясъчника на детската площадка, в предучилищната група.
Ето какво научих там: Делете всичко. Играйте честно. Не удряйте хората. Оставяйте нещата там, където сте ги намерили. Разчистете, ако сте разхвърляли. Не вземайте вещи, които не са ваши. Извинете се, когато сте обидили някого. Мийте си ръцете преди ядене. Изчервявайте се .Топлите сладки и студеното мляко са полезни. Живейте хармонично. Научете нещо, измислете нещо , порисувайте, попейте, потанцувайте, поиграйте, поработете – всеки ден по малко. Всеки следобед си поспивайте. Когато излезете на улицата, внимавайте дали не идва кола, дръжте се за ръцете и вървете плътно един до друг. Бъдете готови за чудеса. Помнете малкото зрънце, посадено в пластмасовата чаша. Корените отиват надолу, а стебълцето – нагоре и никой не знае нито как, нито защо, но ние сме също като него.
Дори и златната рибка, и хамстерите, и белите мишки, и растението в пластмасовата чаша умират. Ние също.
И тогава си спомнете книгата за Дик и Джейн и първата дума, която сте научили, най-важната дума в сета : ВИЖ. Всичко, което трябва да знаете, е там някъде. Златното правило, любовта и здравословният начин на живот . Екологията, политиката и здравият разум.
Помислете само колко по-добър щеше да бъде света, ако всеки ден към три часа следобед всички си похапвахме бисквити с мляко, а после лягахме за кратка дрямка. Или ако хората приемат като задължително правило винаги да връщат нещата там, откъдето са ги взели, и да почистват мръсотията, която си правят. На колкото и години да сте, когато сте сред останалите хора, е в сила правилото: дръжте се за ръцете и вървете плътно един до друг .

Автор: Робърт Фулам


„ЛЕГЕНДА ЗА КОЛЕДНАТА ЕЛХА“
През светата нощ, когато във Витлеем се родил Спасителя, зашавали, зашумели и затрепкали всички дърветата. Те искали да Го видят и да Го поздравят. Но само стройната палма, маслиновото дърво и скромната елха могли да направят това. Радостният трепет на техните клонки и листа ставал все по-шумлив и накрая се превърнал в думи:
- Да идем да се поклоним на Младенеца – рекла палмата на маслината, и да му поднесем нашите дарове!
- Вземете ме и мене с вас! – примолила се елхата.
Палмата и маслината я погледнали надменно и й се присмели:
- Бре, я се погледни на какво приличаш. Листата ти са остри като игли, а смолата ти мирише!
Елхата млъкнала попарена, но погледнала още веднъж към светлина, която сияела около лежащия в яслите Младенец.
Палмата се приближила до яслите и положила пред тях най-хубавия лист от своя връх.
- Ето ти ветрило, прекрасний Младенецо, с което да се разхлаждаш в горещините – казала тя. Маслината пък изцедила от своето благоуханно масло, което се разнесло блгоуханно наоколо. Елхата се омърлушила и си казала, че палмата и маслината са имали право да й се подиграват. “Недостойна съм да стоя тук пред очите на Младенеца” – проплакала тя.
Тогава ангелът, който чул какво казали палмата и маслината на елхата, пристъпил към нея и й казал:
- Мъчно ми е за тебе. Ела по-близо до яслите! Ти, елхице, в смирението си сама се унижаваш, но аз ще те възвися и украся по-хубаво от останалите дървета!
Погледнал той към звездичките, кимнал им и те една по една почнали да слизат от небето и да кацат по елховите клонки.
Младенеца в туй време отворил очички. Нито хубавият палмов лист, нито маслиненото благоухание успели да привлекат Неговото внимание. Той ласкаво се усмихвал и протягал ръчички към обсипаната със звездички елха. Добрата елха потреперала от извънмерна радост, но не се възгордяла, а осветявала с блясъка си палмата и маслината, които засрамено мълчали в тъмнината.
Ангелът проговорил втори път:
- Това ти е наградата за скромността, елхичке! От сега нататък ти ще красиш празника Рождество Христово с вечно зелената си дреха и с бляскавите, подобни на звезди украшения, с които човеците ще те кичат в Светата нощ. Тъй ще радваш децата, а на възрасните ще припомниш за детските им дни. Това ще е предназначението ти и наградата, скъпо коледно и вълшебно дърво.

♥ МОЛИТВА ЗА ЛЮБОВ“
Обичам семейството си, живота си и себе си такива каквито са! Благодаря за голямото си сърце, в което има място за още много любов. Желая да споделям с всички около мен щастието от вдъхновението на живота и приветствам всичкото здраве, разбирателство, взаимност, съпричастност, разбиране, хармония, мир, любов и щастие, да присъстват в моя живот в изобилие. Желая да споделям всички тези богатства с хората, които обичам, а те са всички, които ме заобикалят и срещам, защото са моите огледални образи. Казвам им с искрена и чиста любов: „Аз ти принадлежа. Аз съм ти и ти си аз!“. Желая търпението да бъде мой верен спътник, както до сега, за да оценявам значимостта на малките неща. Желая да продължавам се справям с всички трудности и предизвикателства с лекота, разбиране и осъзнаване, за да вървя напред без да спирам. Сърцето ми е отворено, любящо, страстта за истински живот, себеотдаване и споделяне е толкова силна, че преливам от щастие! Радвам се на живота всяка секунда и благодаря на Твореца в мен, който съ-творява магията на ангелска и божествена светлина за сила и любов. Желая да посрещам всеки ден с мисълта, че най-доброто предстои, че винаги до мен има сила, която ме закриля, че винаги ще ме напътства за мое добро. Желая да се се освободя от всичко, което ме кара да се чувствам зле, от всички негативни модели на мислене, поведение и вярване. Ще извадя всичко лошо на яве, за да се изгуби в пространството на сърцето – вселенското и всеобичащото, всепрощаващото, всеотдайното! Благодаря за искрицата, за зрънцето на живота, великолепен, щедър и магичен, което се крие дълбоко в мен, грижливо пазено и отглеждано, за да даде своите плодове в мир и хармония! Поглеждам се и си казвам: „Жив/а съм, дишам, тук съм, аз съм най-богатия човек на света! Здравей, Обичам те, Съжалявам, Моля, прости ми, Благодаря!“ ♥


Автор: Ан
http://chudo-sega.com/blog/molitva-za-liubov/
Изображение


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пет яну 27, 2012 3:57 pm

ЖИВОТ СЛЕД РАЖДАНЕТО

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Н: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

B: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Н: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

B: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Н: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

B: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Н: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

B: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Н: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

B: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, А ТИ?
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » пет яну 27, 2012 8:18 pm

Рали, това е страхотно!

Потребителски аватар
steffanell
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 48
Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
:: 79 рецепти от steffanell
:: 575 снимки от steffanell

Мнение от steffanell » пет яну 27, 2012 10:24 pm

АКО НАИСТИНА СИ ЩАСТЛИВ – БЪДИ БЛАГОДАРЕН! АКО ЧИСТИШ СЛЕД ВСЯКО ПАРТИ – ЗНАЧИ ИМАШ МНОГО ПРИЯТЕЛИ. АКО СИ ПЛАЩАШ – ЗНАЧИ ИМАШ РАБОТА. АКО ТЕ СТЯГА ПАНТАЛОНЪТ - ЗНАЧИ НЕ СИ ГЛАДЕН. АКО ТЕ СЛЕДВА СЯНКАТА ТИ – ЗНАЧИ ВИЖДАШ СЛЪНЦЕТО. АКО ПЪТЯТ Е ДЪЛЪГ ОТ СПИРКАТА КЪМ ДОМА – ЗНАЧИ ВЪРВИШ. АКО ТИ Е НЕУДОБНО ОТ НЯКОИ ДУМИ – ЗНАЧИ ЧУВАШ. АКО ТРЯБВА ДА ИЗБЪРШЕШ СТЪКЛАТА – ЗНАЧИ ИМАШ ДОМ. АКО МИСЛИШ ЗА ДРУ...ГИТЕ – ЗНАЧИ НЕ СИ САМ. АКО БУДИЛНИКЪТ ТИ ЗВЪНИ ВСЯКА СУТРИН – ЗНАЧИ ЖИВЕЕШ. АКО ЧУВАШ СЪРЦЕТО ТИ ДА БИЕ – ЗНАЧИ ОБИЧАШ. АКО СЕ СМЕЕШ БЕЗ ПРИЧИНА – ЗНАЧИ СИ ЩАСТЛИВ! АКО РАЗБИРАШ СМИСЪЛА НА ВСИЧКО ТОВА – ЗНАЧИ СИ ЩАСТЛИВ!

БЪДИ БЛАГОДАРЕН ЗА ВСЕКИ НОВ ДЕН, ЗА ВСЕКИ ЧАС, ЗА ВСЯКА МИНУТА, ЗА ВСЯКА СЕКУНДА!!! ЩАСТИЕТО СЕ СЪСТОИ В МАЛКИТЕ НЕЩА, БЪДИ БЛАГОДАРЕН ЗА ТОВА!!!

Потребителски аватар
steffanell
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 48
Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
:: 79 рецепти от steffanell
:: 575 снимки от steffanell

Мнение от steffanell » пет яну 27, 2012 10:53 pm

Спомняте ли си какво беше : :)


1.Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето
2. Да чакаш да получиш писмо в истинската си поща
3. Да събираш картинките на дъвки "Tурбо" , без значение дали си момче или момиче
4. Да ти се събере лентата от касетката и да я навиваш с пръст или молив :)
5. Вафла "Kуку Рукуууууу"
6. Лятото да ти трябват пари за сладолед , не за алкохол
7. Да гледаш видеокасети с любимите си филмчета
8. Да чакаш да стане неделя в 5 за часа на "Часът на Дисни"
9. Да играеш на криеница, стражари и апаши, капитане капитане, какво ти е е морето , царю какво обичаш, замръзванка..
10. Да попълваш лексикони
11. Да караш колело с контра, вместо спирачка
12. Да се качиш на някое дърво и да си береш джанки или череши
13. Да колекционираш "Мики Маус"
14. Да прекарваш летата си при баба и дядо на село
15. Да се прибереш у дома с бездомно котенце,пълно с бълхи
16. Да скачаш на въже и ластик
17. Да играеш с приятелка едни смешни игри с ръце (пляскане и пеене)
18. Да звъниш на звънците на хората и да тичаш да се скриеш
19. Да ядеш захарен памук и да лепнеш целият :)
20. Да викаш Дама Пика и всички производни духове
21.На рождения ти ден, тортата да е приготвена от мама
22. Да си пишете бележки в час и да си ги предаватe от ръка на ръка тайно, вместо просто да пращаш смс
23. Да колекционираш и разменяш календарчета, салфетки, миришещи листчета
24. Да рисуваш с цветни тебешири по асфалта, при липса на такива и с керемида и всякакви камъчета, които да оставят следи
25. Да играеш вечер до късно в дерето, целият да си изподран и да се правиш, че не чуваш, че те викат да се прибереш, защото вече е късно
26. С часове да редиш лего или пъзел
27. Да станеш целият в кръв и рани, но да не се прибереш, за да не ти забранят да излезеш пак
28. Да пиеш вода от чешмичките, а не от пластмасови бутилки
29. Да няма компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 150 канала кабелна телевизия, интернет и да смяташ тетриса и "Супер Марио" за интересни
30. Да крадеш цветя от дворове и градинки за майка си и бабите от балконите да ти се карат
31. Ако някой ти трябва да отиваш у тях без да му се обаждаш
32. Да използваш пароли само когато измисляш някоя игра, а не за да ги въвеждаш някъде
33. Ако искаш да се свържеш със семейството си, да имаш само един номер , не няколко различни GSM-a
34. Да си убеден, че баща ти е супергерой
35. Да си имаш таен език с приятелите си
37. Да слагаш снимките от рождения си ден в албумче, не във фейсбук ;)

Хората, които не са преживели подобни моменти, не могат и да си представят за какво става дума ...

Не беше ли по - хубаво, когато бяхме малки и животът беше по - прост :yee:

Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » съб яну 28, 2012 5:33 pm

Да,живота бе прост,но много спокоен.
Изображение

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » съб яну 28, 2012 8:36 pm

ЕДИНСТВЕНИЯ НЕДОСТАТЪК НА ЕДНА ЖЕНА
По времето, когато Господ създаваше жената, Той работеше вече шести ден извънредно. Един ангел се яви пред него и каза:
“Защо се стараеш толкова много върху това?”
И Господ отговори: “Виждал ли ми черновата за това? Тя трябва да може да се измива от всичко, да е пластична, да има над 200 части, които да могат да се отстранят и заменят, да е способна да издържа на диетична кола и останки от нормална храна, да има ръка, с която да може да удържи четири деца едновременно, да има целувка, която лекува всичко от разранено коляно до разбито сърце и да може да прави абсолютно всичко само с две ръце”
Ангелът беше поразен от изискванията.
”Само две ръце? Няма начин!!!
И всичко това само в стандартния модел?
Прекалено много работа за един ден... Изчакай до утре, за да свършиш”
”Няма!”- възпротиви се Господ.
”Толкова съм близо да завърша това творение, което така се доближава до моето собствено сърце.
Тя вече може да се лекува сама, когато не се чувства добре И!!! може да работи по 18 часа на ден”
Ангелът се приближи и докосна жената.
“Но ти си я направил толкова мека и нежна”
”Да!”- съгласи се Господ, ”Но също така съм я направил твърда.
Нямаш никаква представа какво може да преживее и да постигне тя”.
”Тя ще може ли да мисли?”
”Не само ще може да мисли, а да разсъждава и да преговаря”

Тогава ангелът забеляза нещо, приближи се и докосна бузата на жената.
”Упс! Мился, че тук има един недостатък. Казах ти, че не трябва да прекарваш толкова много време и да влагаш толкова усилия с това творение”
“Това не е недостатък.”- поправи го Господ “Това е сълза”
“За какво е тази сълза?”- попита ангелът?
“Сълзата е нейният начин да изрази радостта си, мъката си, болката, разочарованието, любовта, самотата, скръбта и гордостта си”
Ангелът остана впечатлен.
”Ти си гений, Господи!
Помислил си за всичко! Жената е наистина невероятна”

Наистина!

Жените имат силата да смайват мъжете. Те устояват на трудностите и носят своя товар. Но пазят щастието, любовта и радостта. Те пеят, когато им се плаче, плачат, когато са щастливи, усмихват се, когато искат да изкрещят, смеят се когато са притеснени и изнервени... Борят се за това, в което вярват. Изправят се срещу несправедливостта. Не приемат “Не” за отговор, когато вярват, че има по-добро решение.
Те се лишават, за да може семейството да е добре. Те отиват на лекар с уплашен приятел или приятелка. Обичат безусловно. Плачат от радост, когато детето им успее и ликуват за успелите приятели. Щастливи са, когато чуят за раждане или брак. Сърцата им се разбиват, когато приятел умре. Скърбят при загубата на член от семейството и все пак са силни, когато си мислите, че вече не им е останала сила. Знаят, че прегръдка и целувка могат да излекуват разбитото сърце. Жените се явяват във всякакви форми, размери и цветове. Те ще карат, летят, ходят, тичат или просто ще изпратят имейл, за да ти покажат, колко много ги е грижа за теб.
Сърцето на една жена е това, което кара света да се върти.
Те носят радост, надежда и любов.
Те са състрадателни и вярват в идеали!
Те подкрепят морално семейството и приятелите си.
Те притежават жизнено важни неща, които раздават от сърце.
И АКО ИМАТ НЕДОСТАТЪК, ТОЙ СЕ ИЗРАЗЯВА В ТОВА, ЧЕ ЗАБРАВЯТ КОЛКО МНОГО СА ЦЕННИ.



Законът на привличането реагира на всяка вибрация, която изпращате – положителна или отрицателна – и по този начин я умножава. Запомнете - той просто РЕАГИРА.
Каквото посееш в съзнанието си, това ще покълне в житейския ти опит.



С А Ч И

Скоро след като се роди братчето и, малката Сачи започна да моли родителите си да я оставят сама с бебето. Те се притесняваха, че като повечето четиригодишни деца, може би тя изпитва ревност и иска да го нарани или удари, затова и отказваха. Но тя не проявяваше признаци на ревност. Отнасяше се мило с бебето, а молбите и да остане насаме с него станаха по - настойчиви. Решиха да и позволят.
Тя влезе вуодушевено в детската стая и притвори вратата, но остана един малък процеп, през който любопитните и родители можеха да надзърнат и да чуят какво става. Те видяха как малката Сачи се приближава безшумно към бебешкото креватче, навежда лице към малкото си братче и му казва тихо:
- Бебчо, кажи ми как изглежда Господ? Започвам да забравям.
Дан Милмън
Изображение


Отговори