Кой е любимият ви празничен десерт? С кое приготвено сладко изкушение се гордеете най-много? Успяхте ли да хванете коледно-новогодишния дух в чиния този месец?
През Декември може да участвате в сладкият празничен конкурс на Веселият Готвач и да покажете какво сътворихте през празничния месец. Споделете любимата си рецепта за десерт (с рецепта) и ни покажете какъв беше резултата (със снимка). Имате целия месец да се включите с участие и през новата година ще изберем победителя Всеки има право на едно участие с нова снимка, нека да видим как са празниците тази година - така че избирайте внимателно
Участието става със собствена снимка (нова за сайта) и рецепта (за рецептата няма изисквания за уникалност или авторство), като снимката отразява резултата от изпълнението на рецептата.
Крайният срок за участие е 31 Декември 2011.
Правила на конкурса
1. Валидна заявка за участие се приема ако е мнение в тази тема, съдържащо снимка и рецепта, отговарящи на другите условия.
2. Снимката трябва да включва храната приготвена според свързаната рецепта.
3. Снимката трябва да е нова (не публикувана в сайта досега).
4. Снимката трябва да е авторска (да сте я направили вие) и да бъде качена в Галерията на сайта.
5. Рецептата не е задължително да е авторска, но ако е копирана от другаде трябва да се посочи източник.
6. Всеки потребител има право на 1 участие.
Участието в конкурса става като пуснете отговор към тази тема. Мнението трябва да съдържа линк към снимката (виж как) и рецепта (с връзка или текст).
Победителят ще бъде определен с конкурс измежду най-добрите участия.
Наградата
Уред, с който лесно и бързо ще можете да нарязвате торти на колкото искате тънки блатове и силиконови четка и шпатула да ви помагат в кухнята
Наградата ще бъде изпратена по пощата, след края на конкурса - независимо дали в България или в чужбина.
Участия с вече добавени в сайта снимки и рецепти се приемат, но снимките трябва да са нови или добавени през тази година.
Сладката страна на празниците
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Сладката страна на празниците
Екипът на "Веселият Готвач"
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 10
- Регистриран на: ср фев 09, 2011 11:13 pm
- :: 35 рецепти от einjal
- :: 292 снимки от einjal
Ами аз имам - сладката захарна кьщичка ,която вече направих за училището на малката - но тя е ваша рецепта ,не моя .Това важи ли ?
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Ако трябваше и рецептите да са уникални и авторски... доникъде нямаше да стигнем Важното е да е нещо, което сте направили вие, украсили сте и сега искате да ни го покажете За валидно участие се брои 1 снимка и рецепта към нея. Снимката трябва да е авторска и приготвения десерт да е направен от вас, защото това ще се оценява, а рецептата трябва да е сложена, за да знаем какво гледаме все пакза рецептата няма изисквания за уникалност или авторство
einjal, не забравяй, че участието е само с една снимка, избери най-хубавата
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: съб дек 03, 2011 8:41 am
- :: 1 снимки от catch83
Pineaple Cheesecacke (Чийзкейк с ананас )
Продукти : 250 грама Маскарпоне , 150 грама сирене Филаделфия , 150 грама сметана ,100 грама подсладител
Гала , 50 грама лешници, 150 грама ананас от консерва , 50 грама нишесте (сладкарско),125 грама масло,2 пакетчета бисквити ,
Украса :кокотейлни черешки ,ананас
Начин на приготвяне : Бисквитите се смилат с помощта на кухненски робот ,лешниците се нарязват с ножа и към тях се прибавя маслото което е предварително разтопено.Сместа се разбърква добре и се поставя в тавичка с разделяща се основа.С помощта на лъжица се оформя основата на десерта като не се натиска прекалено много за да не стане прекалено сбито. Разбива се сметаната след което към нея се прибавят сирената,и подсладителя като се разбърква интензивно.След това цялата смес се изсипва в тавичката върху приготвената основа и се оставя в хладилника.След това ананаса се разбива в блендер ,вече разбития ананас слагаме в тиган и го загряваме и към него дообавяме сладкарското нишесте като бъркаме интензивно,махаме от котлона и оставяме да изстине.Прибавяме го към другите два пласта от десерта и отново оставяме в хладилника за около 30 минути .Изваждаме ,махаме страничната част на тавичката ,декорираме с коктейлни черешки и ананас
Добър апетит
- desislava_pm
- магьосник в кухнята
- Мнения: 30
- Регистриран на: чет яну 14, 2010 8:05 pm
- :: 261 снимки от desislava_pm
Привет.Аз реших да участвам с тази снимка и рецепта.
До крайният срок има още време,сигурно ще направя и още вкусотии,но ще участвам сега.
Ето линк към рецептата.Тя е от нашият сайт!
Сиропирани охлюви
До крайният срок има още време,сигурно ще направя и още вкусотии,но ще участвам сега.
Ето линк към рецептата.Тя е от нашият сайт!
Сиропирани охлюви
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: ср дек 07, 2011 11:48 am
- :: 1 снимки от darinaa
Необходими продукти:
3 броя готови блатове
половин литър сметана
0,250 ml кондензирано мляко
1 ванилия
0,200 грама шоколад
0,200 грама орехи
0,50 грака масло
канела (пожелание)
0,100 грама захар(за карамел)
1 кутия бисквити (шоколадови)
Начин на приготвяне:
Карамелизираме захарта ,прибавяме орехите и добавяме растопения на водна баня шоколад със маслото.Разреждаме с кондензираното мляко.
Разбъркваме всичко това и се получава страхотен крем(пожелание прибавете канела,ванилия).
Намазваме готовите блатове ,редим един върху друг отвън намазваме с сметана и украсяваме с бисквити и малко настърган шоколад и топинг карамел (пожелание).
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Това ще бъдат едни от сладките,които ще присъстват на празничната ни трапеза
Арменски сладки
За съжаление по празниците съм все на работа и нямам време за завъртяни десерти подходящи както за празник,така и за конкурс , но все пак реших да се включа !
Успех на всички участници!
Арменски сладки
За съжаление по празниците съм все на работа и нямам време за завъртяни десерти подходящи както за празник,така и за конкурс , но все пак реших да се включа !
Успех на всички участници!
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 2
- Регистриран на: вт май 19, 2009 8:52 pm
- :: 7 рецепти от GaliaR
- :: 19 снимки от GaliaR
Декорирани бисквитки с готова моделираща маса
1 яйце
150 гр масло
1 ч.ч. пудра захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
готова моделираща маса, захарни перлични, сладкарска боя за украсата
Замесва се мекичко тесто, но да не лепне. Прибира се в найлонова торбичка и оставяме за около час в хладилника да отлежи. После късаме по малко, точим и режем с формичките. Печем на 180 гр за около 10-12 минути (зависи колко тънки съм ги направила и колко са големи като размер самите курабийки.
Моделиращата маса се разточва на кора и от нея се изрязват формички, с които се украсяват сладките.
- Melani96
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3
- Регистриран на: нед авг 21, 2011 10:08 pm
- :: 25 рецепти от Melani96
- :: 103 снимки от Melani96
Аз приготвих отново моята шоколадова торта, но този път кръгла. Ето и рецептата: Шоколадова торта *Сладко изкушение*,
а ето и снимка на готовия продукт:
П.П. Извинявам се за url кода, но нещо не мога да се справя с него
а ето и снимка на готовия продукт:
П.П. Извинявам се за url кода, но нещо не мога да се справя с него
Последна промяна от Pavel на нед дек 25, 2011 3:09 pm, променено общо 1 път.
Причина: аз го редактирах :)
Причина: аз го редактирах :)
- doby
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6
- Регистриран на: вт мар 01, 2011 12:38 am
- :: 23 рецепти от doby
- :: 196 снимки от doby
Честито Рождество Христово!
Ето моята снимка:
Рецептата е: Коледни меденки II
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... BA%D0%B8-2
Ето моята снимка:
Рецептата е: Коледни меденки II
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... BA%D0%B8-2