Машина за хляб
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
- Anego
- магьосник в кухнята
- Мнения: 115
- Регистриран на: съб сеп 04, 2010 10:14 am
- :: 26 рецепти от Anego
- :: 212 снимки от Anego
akva7, не се води по цената! Първата си машина я закупих в гладните години,когато се чакаше на опашки за хляб и беше "куча марка"-с нея отгледах децата.Втората ми е Мулинекс и доколкото си спомням струваше около 250 лв , но я ползвам максимум 2 пъти седмично(вече сме само двамата със съпруга ми).Приятелката ми си взе марка Зелмер-за 70 лв на акция по тазгодишния Великден и на ден по два пъти я зарежда-има 3 деца и освен дежурния хляб ,приготвя или кекс ,тесто за пица,мекици,курабии,питки,бухти.
Важното е да спазваш точните грамажи на рецептите,да не се отказваш при първите провали,да не страдаш от наднормено тегло-не усещаш кога от опитване е свършил хлябът
Важното е да спазваш точните грамажи на рецептите,да не се отказваш при първите провали,да не страдаш от наднормено тегло-не усещаш кога от опитване е свършил хлябът
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Права е Анего за цената,важното е да ти върши работа.В момента в Кауфланд предлагат за 80 лв,разгледах я и ми се видя доста добра.Така,че Аква успех с шопиннга.В по преден пост бях споделила че ползвам готов микс от който дъм много доволна,но тогава не можах да го кача та сега успях,но пак не е по реда си,забравила съм да го завъртя,но вие сте оправни ище го разгадаете.
- Jordanka1
- виртуоз с тиган
- Мнения: 436
- Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
- :: 4 рецепти от Jordanka1
- :: 28 снимки от Jordanka1
- Местоположение: Белослав-Варненско
аз имам машина от три години немска е с две форми по 500гр Сега имам мерак да си купя Мулинекс -защото хора ТЕ са НАЙ -ХУБАВИТЕ и няма да сбъркате в избора си имаги от 160до 350лв няма значение цената важното е че имате мерак да си купите и да я ползвате аз вечер си слагам продуктите сутрин ми е готов и сутринта зареждам за вечерта СТРАХОТЕН Е -правя си и кекс и козунак Касмет
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Ако искаме да говорим за качествена машина - тъй като повечето предлагащи се в България са произведени в Китай - трябва да се гледа времето на гаранцията , не толкова цената и дали е посочен сервиз в гаранционната карта / дано не се наложи да се ползва !/.
Мисля, че става със всякакъв тип брашно - в случая това е брашно тип 500 - като рецептата е 2 яйца, 250 гр. мляко, 125 гр. чисто масло, 700 гр. брашно , 1 бр. суха мая - дълга програма - за тостерен хляб, с повечко препичане - така го харесваме с коричка, на най- голям грамаж . При тази рецепта хляба винаги се цепва отстрани - така, че 10 - на минути преди печене можете да го разрежете по дължина - по средата с нож. В случая аз забравих. А на третата снимка хляба е още много горещ.
Мисля, че става със всякакъв тип брашно - в случая това е брашно тип 500 - като рецептата е 2 яйца, 250 гр. мляко, 125 гр. чисто масло, 700 гр. брашно , 1 бр. суха мая - дълга програма - за тостерен хляб, с повечко препичане - така го харесваме с коричка, на най- голям грамаж . При тази рецепта хляба винаги се цепва отстрани - така, че 10 - на минути преди печене можете да го разрежете по дължина - по средата с нож. В случая аз забравих. А на третата снимка хляба е още много горещ.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 10
- Регистриран на: чет яну 13, 2011 12:25 pm
Здравейте, аз имам машина за хляб от 1 месец и страшно много съм доволна.Вече съм пробвала почти всички рецепти от книжката. Машината е Мулинекс. До сега не ми се е получил нито веднъж лош хляб.Най напред опитах дългите програми,които са над 3 часа.След това се престраших и започнах да използвам късите програми, една от които е 2 часа и 20 минути, хлябът става разкошен добре изпечен и много вкусен.Не е вярно, че като е къса програма не може да втаса и да се изпече.Днес пробвах и ескспресният хляб програмата е 1 час и 20 минути, стана много хубав отново. Голямо удобство е да имаш такава машина и всеки ден да си хапваш топъл хляб.Препоръчвам на всички домакини да си попълнят колекцията в кухнята с такава машина.
- veselinka
- виртуоз с тиган
- Мнения: 34
- Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
- :: 2 снимки от veselinka
- Местоположение: гр.Шумен
А защо се правят нарезите изобщо,в някои рецепти е написано изрично... :/ .Всеки път се канех и аз да го направя, обаче все забравям !ma_rri_na написа:Ако искаме да говорим за качествена машина - тъй като повечето предлагащи се в България са произведени в Китай - трябва да се гледа времето на гаранцията , не толкова цената и дали е посочен сервиз в гаранционната карта / дано не се наложи да се ползва !/.
Мисля, че става със всякакъв тип брашно - в случая това е брашно тип 500 - като рецептата е 2 яйца, 250 гр. мляко, 125 гр. чисто масло, 700 гр. брашно , 1 бр. суха мая - дълга програма - за тостерен хляб, с повечко препичане - така го харесваме с коричка, на най- голям грамаж . При тази рецепта хляба винаги се цепва отстрани - така, че 10 - на минути преди печене можете да го разрежете по дължина - по средата с нож. В случая аз забравих. А на третата снимка хляба е още много горещ.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
И моята е същата марка но я имам вече 3 години.И аз като тебе започнах но в момента използвам най-вече експресната за хляб,а програмата за тесто ми е най-любимата.Аз дори си направих подходяща рецепта за козунак който става страхотен,а също и за различни видове тесто.Но от един месец най-съм възхитена от програмата за мармалад.Направих си сума ти мармалад от ягоди,вишни,а днес и от малини,верно че излиза по 4 бебешки бурканчета но капка по капка вир...става страхотен мармалад,запазва се прекрасния цвят на плодовете,а не като на огъня да потъмнява,единствено съм променила в рецептата това,че вместо пектин слагам гелфикс на д-рЙоткер пускам я и като се извърти програмата оставям я около 20 минути да постои и я пущам още веднъж така става по сгъстено..пробвайте няма да съжалявате.Може да си посипите плодовете със захарта и да ги оставите да престоят да си пуснат сока и после да ги пасирате,но ако обичате цели плодове и така става-Сега чакам с нетърпение да узрее кайсията та да си направя мармалад и от нея..Чудя си се на акъла защо 2 години не съм я пробвала,разкошна програма...цъкаш си на компа из интернета, машинката ти вари мармалада...голям кеф е..milena_krusteva написа:Здравейте, аз имам машина за хляб от 1 месец и страшно много съм доволна.Вече съм пробвала почти всички рецепти от книжката. Машината е Мулинекс. До сега не ми се е получил нито веднъж лош хляб.Най напред опитах дългите програми,които са над 3 часа.След това се престраших и започнах да използвам късите програми, една от които е 2 часа и 20 минути, хлябът става разкошен добре изпечен и много вкусен.Не е вярно, че като е къса програма не може да втаса и да се изпече.Днес пробвах и ескспресният хляб програмата е 1 час и 20 минути, стана много хубав отново. Голямо удобство е да имаш такава машина и всеки ден да си хапваш топъл хляб.Препоръчвам на всички домакини да си попълнят колекцията в кухнята с такава машина.
Аз доколкото знам тези резки се правят за да не се пука хляба отстрани.veselinka написа:/quote] А защо се правят нарезите изобщо,в някои рецепти е написано изрично... :/ .Всеки път се канех и аз да го направя, обаче все забравям !
- sissil
- виртуоз с тиган
- Мнения: 62
- Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
- :: 5 рецепти от sissil
- :: 26 снимки от sissil
- Местоположение: Alb.( Valencia) España
Здравейте.
И аз от два дни съм собственик на чудната машинка. Пуснах я само веднъж защото преди да я купя ами накупих хляб за цяла казарма :lol: .Изобщо нямах намерение да купувам .Отивам в магазина и гледам се кипри там и веднага я взех без да се замислям .Така сега за нея ,има 12 програми ,отложен старт програма за месене за мармалад ,бърза програма,програма за кекс ,за типов хляб може да прави хляб от 600 гр и 1100гр за нас стига.абе общо взето май каквито програми си има всяка машинка за хляб.Не е от позната марка ,"Primo"- белгийска с три години гаранция и евтина 48 евро. www.primo-elektro.be
За първият ми направен хляб в нея мога да си поставя оценка 4 .Хляба втаса наду се кората не съвсем с определения цвят за вкус добре само стана лепкав .Причината ще е в процес на изследване .Ами това е сега ще видя дали съм си похарчила парите рационално.
И аз от два дни съм собственик на чудната машинка. Пуснах я само веднъж защото преди да я купя ами накупих хляб за цяла казарма :lol: .Изобщо нямах намерение да купувам .Отивам в магазина и гледам се кипри там и веднага я взех без да се замислям .Така сега за нея ,има 12 програми ,отложен старт програма за месене за мармалад ,бърза програма,програма за кекс ,за типов хляб може да прави хляб от 600 гр и 1100гр за нас стига.абе общо взето май каквито програми си има всяка машинка за хляб.Не е от позната марка ,"Primo"- белгийска с три години гаранция и евтина 48 евро. www.primo-elektro.be
За първият ми направен хляб в нея мога да си поставя оценка 4 .Хляба втаса наду се кората не съвсем с определения цвят за вкус добре само стана лепкав .Причината ще е в процес на изследване .Ами това е сега ще видя дали съм си похарчила парите рационално.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Бе да ти кажа няма да съжаляваш..това за кората моята има 3 опции за различен тип кора,нормална,леко препечена и препечена,та като я нагласям на програмата няа която ще меся първо я слагам на препечена коричка.Другото което е 12 програма е за доопичане..нагласяш я и тя ти доопича коричката отгоре..по принцип е едночасова но на всеки 10 минути подава сигнал та като ти стане готов хляба спокойно я изключваш.Само когато пека козунак..след като свърши програмата го вадя намазвам си го с яйце и поръсвам със захар и си го запичам само отгоре в нормалната фурна,а сега вече имам и халогенна та у нея си го доопичам.Надявам се че съм ти помогнала със съветите си.sissil написа:Здравейте.
И аз от два дни съм собственик на чудната машинка. Пуснах я само веднъж защото преди да я купя ами накупих хляб за цяла казарма :lol: .Изобщо нямах намерение да купувам .Отивам в магазина и гледам се кипри там и веднага я взех без да се замислям .Така сега за нея ,има 12 програми ,отложен старт програма за месене за мармалад ,бърза програма,програма за кекс ,за типов хляб може да прави хляб от 600 гр и 1100гр за нас стига.абе общо взето май каквито програми си има всяка машинка за хляб.Не е от позната марка ,"Primo"- белгийска с три години гаранция и евтина 48 евро. www.primo-elektro.be
За първият ми направен хляб в нея мога да си поставя оценка 4 .Хляба втаса наду се кората не съвсем с определения цвят за вкус добре само стана лепкав .Причината ще е в процес на изследване .Ами това е сега ще видя дали съм си похарчила парите рационално.