Какво сготвих днес - [АРХИВ 4]
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- tonymm6491
- майстор с шприц
- Мнения: 7
- Регистриран на: ср ное 26, 2008 12:23 pm
- :: 2 рецепти от tonymm6491
- :: 4 снимки от tonymm6491
А пък аз приготвих черен дроб по селски, с картофи соте, брюкселско зеле и карфиол за гарнитура. Вече го изядохме де Сега си пийваме чай и хапваме бисквитки
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
:P Маги, гювеч си е и моя съд ама така си му викам аз.Което не е правилно де.Гърнето е друго но вкуса мисля че ще е същия.А как го правя ли:
Слагам 500 гр боб в глинения гювеч.Заливам с вода -2 пръста под капака.Слагам подправка за фасул/купувам готова в която има лук,моркови,джоджен,девисил,магданоз,червен пипер,сол,домати/.Добавям олио около 100-150 грама,пускам вътре една леко лютива чушка-може и без нея и една обикновена чушка.Слагам капака и хоп-във фурната.По средата на варенето което е почти 4 часа доливам вода да се довари.И след още 2 часа е готов После си го запържваш както си знаеш и ако искаш.Аз пък и сина и дъщерята го обичаме незапържен,та запържен правя само на мъжа ми :P Опитай Маги и няма да съжаляваш,съвсем друг е вкуса.АА,да не забравя-слагам глинения съд във фурната и тогава я включвам.Да ти е сладко !!
Слагам 500 гр боб в глинения гювеч.Заливам с вода -2 пръста под капака.Слагам подправка за фасул/купувам готова в която има лук,моркови,джоджен,девисил,магданоз,червен пипер,сол,домати/.Добавям олио около 100-150 грама,пускам вътре една леко лютива чушка-може и без нея и една обикновена чушка.Слагам капака и хоп-във фурната.По средата на варенето което е почти 4 часа доливам вода да се довари.И след още 2 часа е готов После си го запържваш както си знаеш и ако искаш.Аз пък и сина и дъщерята го обичаме незапържен,та запържен правя само на мъжа ми :P Опитай Маги и няма да съжаляваш,съвсем друг е вкуса.АА,да не забравя-слагам глинения съд във фурната и тогава я включвам.Да ти е сладко !!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Маги, стана страхотно!
Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем"
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!
Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше!
Лека нощ на всички!
Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем"
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!
Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше!
Лека нощ на всички!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
[quote="Aliana"]Маги, стана страхотно!
Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем"
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!
Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше! Чак си топвахме в салатата, обноски нула, но голямо удоволствие!
Лека нощ на всички!
Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем"
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!
Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше! Чак си топвахме в салатата, обноски нула, но голямо удоволствие!
Лека нощ на всички!
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Веси, сигурно ще пробвам боба в гювеча, но ако се остави водата да не е много, и му се сложат 1-2 лъжици брашно и 1-2сл червен пипер малко преди да се извади, сигурно ще може да мине и без да се запържва.
Алиана, не съмнявам изобщо, че си я докарала! Интересно, какви кори за баница имате там по магазините?
Аз снощи правих Пролетен венец /посред зима / , и да се похваля много добре го докарах. :P Ще видите и снимките като излязат. И на вкус е супер.
Алиана, не съмнявам изобщо, че си я докарала! Интересно, какви кори за баница имате там по магазините?
Аз снощи правих Пролетен венец /посред зима / , и да се похваля много добре го докарах. :P Ще видите и снимките като излязат. И на вкус е супер.
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна