Пиле фрикасе
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 70
- Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
- :: 45 рецепти от zlare
- :: 135 снимки от zlare
Пиле фрикасе
Да ви кажа честно имам чувството,че никога няма да мога да направя това ястие .......дайте съвети....
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Това е лесно и бързо ястие,ако ти е сварено пилето.
За да не ти стане на бучки брашното,не трябва да е горещо,а топло.Разреждаш с хладък бульон.
Едно време си запичах брашно в тава и си го държах в буркан за такива рецепти.Нали на малките деца се прави каша от препечено брашно......Вкусът с препеченото брашно е по-хубав.
За да не ти стане на бучки брашното,не трябва да е горещо,а топло.Разреждаш с хладък бульон.
Едно време си запичах брашно в тава и си го държах в буркан за такива рецепти.Нали на малките деца се прави каша от препечено брашно......Вкусът с препеченото брашно е по-хубав.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 70
- Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
- :: 45 рецепти от zlare
- :: 135 снимки от zlare
Благодаря ти ...решила съм да пробвам...и ще видим какво ще се получи..но имам чувството,че не мога да се справя...но ще пробвам
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 70
- Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
- :: 45 рецепти от zlare
- :: 135 снимки от zlare
Още не съм го направила това пиле фрикасе...честно да ви кажа малко ме е страх....но ще пробвам и ще го направя....и ще пиша..
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 36
- Регистриран на: нед дек 23, 2007 1:24 pm
- :: 5 рецепти от mitachi
- :: 13 снимки от mitachi
- Местоположение: Дупница
Аз запържвам брашното в масло до златисто. С непрекъснато бъркане, наливам по малко бульон от свареното пилешко. Да стане гъсто като боза. Задължително според мен за това ястие е поставянето на нарязани ситно няколко скалидки чесън. След това поставям пилешкото месо, и оставям да поври с него. Прибавям едно разбито яйце, така че да се пресече и стане на парцали. Поръсване с лимонов сок при сервиране.