Тъй като съм на почивка в БГ сама и си казах стига с тая ресторатска храна и си опеках тележка пържола,залях я със сос приготвен със гъби.Изпържих си картофки.
Салатка зеле настъргано с майонеза т.е-колосло.
Десерт-баклава
Беше много вкусно.Съжалявам че не мога да качвам снимки в сайта.
СЪЖАЛЯВААААМ.
Какво сготвих днес - Септември '10
- nailyan
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 81
- Регистриран на: ср сеп 22, 2010 11:04 am
- pepeleon
- магьосник в кухнята
- Мнения: 162
- Регистриран на: пет авг 06, 2010 6:03 pm
- :: 114 рецепти от pepeleon
- :: 673 снимки от pepeleon
- Местоположение: Италия,Кадолино
Здравейте веселяци!!!
Тъй като вчера имах доста задачки от които и домашните на дъщерята +гости нейна съученичка нямах време да ви споделя какво успях да съчиня в кухнята.
За вчера приготвих в повечко количество та да имам и за вечеря шкембе-чорба,картофена корона с шунка и праз и бананови резени в шоколад за десерт.
А за днес за обяд супа от свинсо месо,свинси пържоли на грил тиган със салата от зелен фасул и тукашната туршийка(обожавам е има кисели краставици,моркови,червени чушки,маслини и най вкусния зеленчук артишока)страхотна е.А за десерт желирах три вида плодово кисело мляко нещо като крем или пудинг моя измислица и плодове,а за вечеря ще правя спагети ала болонезе, наденица с броколети и плодове за десерт.
Приятен и усмихнат ден!
Тъй като вчера имах доста задачки от които и домашните на дъщерята +гости нейна съученичка нямах време да ви споделя какво успях да съчиня в кухнята.
За вчера приготвих в повечко количество та да имам и за вечеря шкембе-чорба,картофена корона с шунка и праз и бананови резени в шоколад за десерт.
А за днес за обяд супа от свинсо месо,свинси пържоли на грил тиган със салата от зелен фасул и тукашната туршийка(обожавам е има кисели краставици,моркови,червени чушки,маслини и най вкусния зеленчук артишока)страхотна е.А за десерт желирах три вида плодово кисело мляко нещо като крем или пудинг моя измислица и плодове,а за вечеря ще правя спагети ала болонезе, наденица с броколети и плодове за десерт.
Приятен и усмихнат ден!
Учи се от всички,това е-Мъдрост.Имай власт над себе си,това е-Силата.Искай това което имаш,това е-Богатство..
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
Здравейте весели !
За днес направих постно ястие-картофи на яхния и пилешки дробчета с кисе-
ли краставички и кисело мляко на фурна. За десерт има грозде и ябълки.
За днес направих постно ястие-картофи на яхния и пилешки дробчета с кисе-
ли краставички и кисело мляко на фурна. За десерт има грозде и ябълки.
Последна промяна от vyra59 на вт сеп 28, 2010 3:25 pm, променено общо 1 път.
- zvezdichkata
- магьосник в кухнята
- Мнения: 190
- Регистриран на: вт дек 01, 2009 4:32 pm
- :: 18 рецепти от zvezdichkata
- :: 51 снимки от zvezdichkata
- MUNA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 394
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
- :: 63 рецепти от MUNA
Добра вечер Весели
Здравейте,веселушки
Колко вкусотий сте сътворили вчера и днес поздравления
Петя,и аз вчера от домашни и контролни не можах да се отчета пред вас,моля да ме извините.
Но ето ми отчета за вчера дърпана (щипана]баница със сирене и боб със зеленце и чинийка с колбаси маслинки и кашкавал,
за днес баница за закуска от снощи и кафенце а за вечеря миш-маш салам на скара и грозде и ябълки за десерт.
Желая ви спокойна и приятна вечер от мен
Здравейте,веселушки
Колко вкусотий сте сътворили вчера и днес поздравления
Петя,и аз вчера от домашни и контролни не можах да се отчета пред вас,моля да ме извините.
Но ето ми отчета за вчера дърпана (щипана]баница със сирене и боб със зеленце и чинийка с колбаси маслинки и кашкавал,
за днес баница за закуска от снощи и кафенце а за вечеря миш-маш салам на скара и грозде и ябълки за десерт.
Желая ви спокойна и приятна вечер от мен
- Anego
- магьосник в кухнята
- Мнения: 115
- Регистриран на: съб сеп 04, 2010 10:14 am
- :: 26 рецепти от Anego
- :: 212 снимки от Anego
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 274
- Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
- :: 9 рецепти от guarinociro
- :: 150 снимки от guarinociro
- melek
- магьосник в кухнята
- Мнения: 327
- Регистриран на: ср май 05, 2010 3:58 am
- :: 82 рецепти от melek
- :: 387 снимки от melek
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: ср сеп 29, 2010 5:48 am
Това чудо го правих вчера по случай един по-специален ден
Продукти
половин бут сурова шунка
2 чаши ябълков сок
¼ чаша ябълков оцет
1 чаша кленов сироп
7-8 цели карамфилчета
½ ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. семена от бял синап
1 ч.л. смлян джинджифил
черен пипер
Приготвяне
В тенджера сложете шунката и я залейте до половината с вода. Прибавете ябълковия сок, ½ чаша кленов сироп, черния пипер, целия и смления карамфил, зърната синап и половината от джинджифила.
След като заври на умерен огън, я оставете да ври още 30-40 минути на слаб огън.
Затоплете фурната до 275°F (130°С). Сложете шунката в тава за печене. Смесете останалите подправки и кленовия сироп и ги изсипете върху шунката.
Печете в продължение на 90 минути. Заливайте често по време на печенето. Налейте допълнително вода, ако соса стане много гъст или започне да се карамелизира.
Сервирайте шунката топла, нарязана на парчета и полята с лимонов сок.
Рецептата я открих тук: http://bgchef.com/index.php?route=produ ... uct_id=109
Продукти
половин бут сурова шунка
2 чаши ябълков сок
¼ чаша ябълков оцет
1 чаша кленов сироп
7-8 цели карамфилчета
½ ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. семена от бял синап
1 ч.л. смлян джинджифил
черен пипер
Приготвяне
В тенджера сложете шунката и я залейте до половината с вода. Прибавете ябълковия сок, ½ чаша кленов сироп, черния пипер, целия и смления карамфил, зърната синап и половината от джинджифила.
След като заври на умерен огън, я оставете да ври още 30-40 минути на слаб огън.
Затоплете фурната до 275°F (130°С). Сложете шунката в тава за печене. Смесете останалите подправки и кленовия сироп и ги изсипете върху шунката.
Печете в продължение на 90 минути. Заливайте често по време на печенето. Налейте допълнително вода, ако соса стане много гъст или започне да се карамелизира.
Сервирайте шунката топла, нарязана на парчета и полята с лимонов сок.
Рецептата я открих тук: http://bgchef.com/index.php?route=produ ... uct_id=109