За Нея... За Него... За Приятелството... За Любовта...

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » нед юли 25, 2010 3:32 pm

Здравейте!
Изображение
Стелка,напълно си ме разбрала. :thumup:
В тази тема, ограничения няма.
Всичко.
За жената,за мъжа,за детето,за семейството,за приятелството,за любовта.....,било то полезни съвети,шопинг,продукти/не само кулинарни/,от които сме доволни,от кои не,козметика,здраве,мода.....и т. н.
Или казано по-кратко, нещата от живота :)
Без ограничения :thumup:
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон


Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » нед юли 25, 2010 3:45 pm

Полезни храни за мъжкото здраве


Мъжете и жените са различни в нуждите си от хранителни вещества. Както жените имат нужда от специални храна и елементи по време на бременността и да се предпазват от различни женски болести, така и мъжете имаме нужда от специален хранителен режим. Храната, нужна на мъжете, е концентрирана в това да предпазва от болести като рак на простата, да поддържа мускулната маса и сексуалната активност по-дълго време.

Много от храните, които са ни любими са всъщност доста вредни за здравето. Причинител No 1 при смъртността на мъжете е сърдечният удар, а No 2 е ракът. Всички мъже от съвсем млади трябва да се опитват да водят здравословен начин на живот и да се хранят разумно, за да се поддържат в добра форма и да нямат здравословни проблеми.



Американската Диетична Асоциация твърди, че храните, които са добри за сърдечния мускул и оросяването на крайниците са особено полезни и за пловата активност. Същото действие има и редовната физическа активност.

Поддържането на изцяло здравословен живот и начин на хранене са пряко свързани с поддържането на мускулната маса и състоянието на костите. Това ще рече, че ако искаш да имаш добро тяло, блъскането във фитнеса не е достатъчно. Ограничи хамбургерите, пържените храни и вредните навици да ядеш консервирани "боклуци" и се насочи към прясна био храна, която дава сили на организма ти, поддържа метаболизма във форма и най-важното - позволява на имуннатата ти система да се бори срещу въшните вредители.

Предлагаме ти списък от 10 храни, които е добре да ядеш и да поддържаш ежедневно в менюто ти:

1. Стриди. Познати повече като "храната на любовта", стридите присъстват в нашия списък не толкова, за да поддържат половата активност, а защото с тях моментално си набавяш необходимото количество от антиоксидантния минерал цинк. Цинкът участва активно в процесите на организма, регенерира клетките и е изключително важен за предпазване от рак на простата. Това се дължи на факта, че достатъчно количество на ден предпазва от клетъчни малоформации, които водят до рак. Ако не може да ядеш редовно стриди, то се опитвай да си набавяш 11 мг цинк всеки ден

2. Банани. Бананите са богат източник на калий и магнезий, което ги прави съвършени за поддържане на състоянието на нервите и кръвното налягане. Диета богата на калий и магнезий намалява значително риска от инсулт. Благодарение на наситеността на витамин В6 бананите са много полезни и за поддържане на протеиновия баланс в организма. Яж по един банан на ден на закуска или преди да отидеш във фитнеса и с времето ще останеш много доволен от резултата.

3. Мазна/тлъста риба. Колкото и странно да звучи да препоръчваме мазна риба, то изследванията са категорични. Риба, с наситено съдържание на омега-3 мастни киселини са изключително важни за мъжете. В тази група риби влизат сьомга, сардини, риба тон, макерел, херинга. Омега-3 масните киселини пазят здравето на сърцето, циркулацията на кръвта, имунната система, намаляват риска от рак на простата. Освен това мазната риба е наситена и с Витамин Д, който пък е особено важен за усвояването на калция в кръвта ти и от там е полезен за мускулите, ставите и костите.

4. Броколи. На първо място по полезност за жените и на едно от челните за мъжете. Въпреки че всеки зеленчук заслужава да е сред челните позиции, броколите се оказва извънредно полезно. Редовната му консумация пази от инфаркт, инсулт, рак на простата и от развитие на ракови клетки по цялото тяло. Учени са доказали, че хора, които редовно консумират броколи, са изложени на риск да развият рак 3 пъти по-малко от останалите. Броколите е наситено с Витамин С, бета-каротин, калий и сулфорафин, силна анти-ракова съставка.

5. Бразилски орех. Бразилският орех вече може да се намери навсякъде у нас, така че ти го препоръчваме с две ръце. Бразилските орехи съдържат огромно количество селений и магнезий, което ги прави страхотни антиоксиданти, предпазват от рак, намаляват риска от сърдечни заболявания. Той е страхотен за билдъри, които искат да спортуват здравословно. Интересното е, че бразилският орех е толкова силно наситен със селений, че не трябва да се изяждат повече от 2 на ден, за да не се предозира.

Очаквай продължение
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » нед юли 25, 2010 3:55 pm

Пътят към дълголетието минава през... всекидневното хапване на ябълки, твърдят група австралийски учени.
Професор Мъни Нокс, който е ръководител на изследователската група смята, че сочните плодове съдържат полезни за човешкия организъм компоненти- полифеноли.

"Благодарение на тези вещества, ябълките значително понижават нивото на холестерин в кръвта. Те също могат да играят определена роля за намаляването на риска от диабет. А ако вземе в предвид, че полифенолите са прекрасно профилактично средство в борбата с алергиите и астмата, то ябълките просто нямат цена", разкрива 10- годишните наблюдения на своя екип Нокс.

Потвърждение за неговите думи прави австралийката Една Спаруей, която наскоро навърши 100 години. Ябълките в нейното семейство са предмет на национална гордост. Нейната баба преди цели 140 години е селектирала известния сорт зелени ябълки "Грени Смит".

"Смятам, че тайната на моето дълголетие е в добрите гени и в голямото количество ябълки. Имам си правило- всеки ден от моя живот консумирам най- малко по една ябълка", казва Една Спъруей.

Така, че... който иска да живее дълго- да отива за ябълки. :wink:
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » пет юли 30, 2010 2:03 am

Сега е сезона на цветето НЕВЕН,което е и билка.Наберете 1 шепа цвят и го сложете в малка тенджерка,добавете домашна свинска мас неосолена 5 суп.лъжици и сложете на котлона да заври и да пожълтее от невена.Махате от котлона и оставете така до утрото да се стегне.Сутринта пак слагате тенджерката на котлона,колкото да се втечни маста и прецеждате през марля.Изливате в малко стъклено бурканче с винт.Вечер преди лягане се мажат чистите стъпала с този крем,слага се найлон( да се задуши) и после се обуват чорапи.Така се спи.На утрото се маха всичко от краката и ако трябва се забърсват с кърпа без да се мият.Краката стават меки и гладки, като на бебе,а и маста загрява .Този крем става и за захабени и напукани длани,като се използват ръкавици.


Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » пет юли 30, 2010 12:46 pm

akva7,благодаря ти,че ме подсети.Този крем,наистина е много добър.А и самото приготвяне не е сложно.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » пет юли 30, 2010 12:59 pm

Народни средства против изпотяване
За проблема с изпотяването открихме няколко народни рецепти, които ще помогнат за по-лесното му разрешаване.

Ако страдате от обилно изпотяване на лицето е полезно през деня, няколко пъти да го натриете с парче лимон или краставица.
Може да направите отвара от кора на дъб и върба, добавя се 1 ч. л. оцет, разреден с вода в съотношение 1:10 и се измива сутрин.

Ако потенето е по ръцете и краката, мийте ги с хладка или ако издържате със студена вода, а сутрин и вечер ги облейте с оцетна вода. Към 1 л. вода добавете 1 ч.л. оцет.

При повишено изпотяване на краката помага и вана с отвара от дъбова кора, а също и отвара от коприва и градински чай в равни пропорции (2 супени лъжици от сместа с 1 литър вода).

Нещо и за косата
Шампоанът

Ще се опитаме да разкажем накратко най-важните правила за избор на шампоан. Това какъв трябва да е според типа кожа или ако имате пърхот ...

Правилният избор на шампоан
За правилният избор е важно да знаете, че всички шампоани, предлагани на пазара, могат да се разделят на два основни типа – киселинни, с рН под 5 и алкални. Как е правилно да се избира подходящ шампоан и какъв е добре да си купите. Дайте да изясним някои основни факти за типовете.

Киселинните шампоани, съдържащи силиконово масло, са подходящи за ежедневна употреба, за боядисана коса и коса, подложена на химическо къдрене.

Алкалните шампоани се използват за дълбоко почистване на косата. Към тях спадат тези за пърхот и за мазна коса. Маската за коса ще действа значително по-ефективно, ако преди нанасянето й добре почистите косата с алкален шампоан
Въпреки това, той силно изсушава и обезманява. Не се препоръчва ежедневното му ползване.
За щателно поддържане е нужно да използвате и киселинен шампоан за редовна употреба, и алкален шампоан, за дълбоко почистване.

Към избора на шампоани и балсами трябва да сте много придирчиви.

Но за начало трябва да сте наясно какъв е тип е косата ви, за да може да полагате адекватни грижи. Както знаем тя може да бъде нормална, суха, мазна или смесена.

Нормалната коса, по принцип, добре се поддържа, изглежда здрава и блестяща, лесно се разресва, не се накъсва, изглежда жива и остава така няколко дена след измиването. Шампоаните за нормална коса не съдържат никакви допълнителни вещества, освен, тези които са създадени за грижовно почистване.

Мазната коса е безжизнена, изглежда смачкана буквално на следващия ден след измиване, често се появява и мазен пърхот. За поддържането на този тип коса трябва да подберете меки и неагресивни шампоани, за да не раздразват допълнително мастните жлези и да не провокират още тяхната активност. Специални шампоани за мазна коса не ползвайте постоянно, а редувайте с неутрални. Средствата, предназначени за този тип коса често съдържат танин и хинин, които позволяват да се увеличи времето между измиванията, почистват кожата от излишното омазняване.

Сухата коса няма блясък, изглежда безжизнена, често се сплита и накъсва. Най-често този проблем се появява при продължително агресивно въздействие на изправяне с преса, къдрене и използване на сешоар. Този тип коса се нуждае от постоянно поддържане. Средствата за него имат в състава си голямо количество хидратиращи вещества, които насищат косата с влага.

При смесения (комбиниран) тип, корените се омазняват бързо, а краищата остават сухи. За миенето на този тип трябва да се използват шампоани и средства с мека основа, които да регулират дейността на мастните жлези. За сухите краища е необходимо допълнително овлажнявне, за това е добре да нанасяте само на тях специални маски.

Ако имате пърхот е необходимо да използвате специален шампоан с обозначение "против пърхот". Най-добре е ако той е купен от аптеката. В състава си такива шампоани имат вещества, които потискат деленето на клетките и убиват гъбичките, които предизвикват пърхота.

Има шампоани на основата на цинк пиритиона (съставна част на косъма, която притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства), катран (забавя процеса на отделяне на кожна мазнина, почиства когата от замърсяванията и премахма раздразнението), кетоконазол (намалява отделянето на кожна мазнина), октопирокс (притежава антибактериални свойства) и миконазол, климбазол, клотримазол (тези трикомпонента възстановяват баланса на микрофлората на кожата на главата).

Такива специализирани средства също е необходимо да се избират в зависимост от типа на косата и вида на пърхота. Постоянното им ползване обаче няма да е достатъчно за лечението му. След интензивен курс с тях е препоръчително миенето на главата да се продължи традиционни шампоани, които съответстват на типа на косата, и едва веднъж в месеца за профилактика да измивате главата със специализирано средство против пърхот.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » пет юли 30, 2010 11:57 pm

ninka71,какво мислиш за хумата?Моята баба се миеше само с нея косата, а понякога за разнообразие се миеше с домашен сапун и имаше много гъста и буйна коса.Аз си мисля,че за хубавата ни коса има много фактори,които и влиаят,не е само козметиката.Всичко ни е генетично заложено,а др.е само една илюзия от добре прикрити недостатъци.Скоро чух един мъж ,как разбира кои жени са хубави,просто ги оглежда на дневна светлина,защото вечер всички са красиви и млади и много трудно можеш да определиш възрастта им.Какво ще кажеш за хранителните добавки,рекламирани по телевизията,които помагат за кожата,косата ,ноктите? А за кремовете? Има ли нещо вярно или всичко е само реклама?Нина,обръщам се към теб за тези въпроси,защото знам,че ти знаеш отговора !

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » съб юли 31, 2010 2:21 pm

akva7,този път може би ще те разочаровам,но незнам почти нищо за мазилата,визирам кремовете,които рекламират непрекъснато.Тук,природата е била благосклонна към мене и ме е дарила с хубава бяла кожа.От една страна добре,но от друга не.Защото,ако стоя,например на плажа, повече от два часа изгарям до огненочервено и после....антибиотици и дебела сянка :wink: .
А,що се отнася до хумата и домашния сапун,напълно съм ЗА тях.От опит го казвам.А,имам и живи доказателства около мен.За съжаление,ние от доста време не сме си правили домашен сапун.
И другото е,че не аз знам всичко.Просто информацията е от нета,но искам и ние,от форума да го знаем и така да сме информирани за много неща,събрани на едно място :) :hug:

Антибактериални свойства на хумата
Радий – главният радиоактивен елемент, който се съдържа в глината. Това е много рядък елемент, които има голяма сила. Колкото повече меката глина се държи на слънце, толкова повече радий ще съдържа. Лечението с хума дава на организма радий в чист вид, в естествено състояние и в такива дози, в каквито се нуждае организмът. Тук действа самата Природа, а тя е мъдра. Никакъв микроб, вирус или друг микроорганизъм не може да устои пред такова излъчване. Благодарение на своята радиоактивност, хумата се явява добър естествен стерилизатор. За разлика от всички химически антисептици, които убиват не само микробите, но и здравите клетки, хумата – отстранявайки микробите и техните токсини, укрепва имунитета на организма, помагайки му да се бори срещу нова микробна инфекция, обновява клетките и влива в тях нови сили. Заради радиоактивността си тя укрепва естествените сили на организма.
Глината събира в себе си не само слънчевия, но и живителния магнетизъм на въздуха и водата. Нейното магнитно въздействие превишава магнитното въздействие на другите елементи, защото тя е по-концентрирана. Налагането с хума върху болния орган е равнозначно на мощен живителен магнитен дъжд, който прониква в органа и му дава сила, живот, здраве, като изгонва всичко болно и отрицателно. Достатъчно е да направите една превръзка, за да се убедите в това.
Освен радий глината съдържа минерални соли и микроелементи. Това са силиций, фосфат, желязо, азот, калций, магнезий, калий и др. И най-вече – те са в такава форма, която се усвоява лесно от човешкия организъм. Хумата съдържа всичко необходимо за нашия организъм. Минералните соли и микроелементите са в оптимални за нас пропорции и съчетания. Това, че хумата дава на организма минерални вещества, е доказано научно. При анализ на изпражненията на човек, който приема вътрешно хума, се установява липса на минерални вещества в хумата. Това означава, че минералните вещества от хумата са усвоени от организма. Този факт е много важен, защото и минералните вещества са много важни. Те например се използват от организма за образуването на нови тъкани, кости, зъби, кръв, затова са нужни на децата в подрастващия период. Анемичните хора страдат от липса на сила, защото при тях клетките са деминерализирани. Затова хората, които страдат от малокръвие, имат липса на минерални вещества в организма, заболявания на лимфната система. Децата в подрастващия период трябва постоянно да пият глинена вода. Подаграта, атеросклерозата, диабетът, болестите по кожата, кръвта, черния дроб, пикочния мехур, бъбреците и много други трябва да се лекуват с вътрешен прием на хума.
Само 8 дена след лечение с хума количеството на червените кръвни телца се увеличава, а също така се подобрява и цветът на лицето. Увеличеното число еритроцити може да се провери, като се изследва кръвта преди приемането на глина и след това. Хумата помага на еритроцитите да укрепнат и обновят, а след това да вземат участие и в обновяването на тъканите. В резултат се подобрява функцията на бъбреците, черния дроб и пикочния мехур, постепенно настъпва оздравяване. Лесно можете да получите доказателства за дезинфекциращото, изчистващо действие.

Веднага след приемането на първите няколко лъжици хума вашата урина ще стане по-мътна, а фекалната маса ще потъмнее. Това означава, че хумата е поработила добре вътре у вас и е започнала да гони натрупаните в организма токсини. Ако вие продължите да приемате хума, постепенно всичко ще влезе в норма: урината ще стане кехлибарена, а фекалната маса – тъмножълта, естествена. Тя няма и да мирише, защото хумата ще изчисти отровните газове. Понякога в процеса на лечението може да ви се стори, че болестта ви се е изострила и се чувствате по-зле, но това не е така. Хумата привлича токсините, изкарва ги извън организма и способства оздравяването. Лечението с хума е полезно за бременните и кърмещи жени. За да стерилизирате всякаква напитка, достатъчно е да добавите в нея малко хума. В случай на епидемия е нужно да ползвате хума като антибактериално средство.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » съб юли 31, 2010 2:32 pm

Хума - вълшебната пръстОт: Велина Каравасилева (velina@tialoto.bg)

Хумата се ползва в козметиката и медицината от толкова много време, че на хората им е трудно да си представят какво са правили жените преди да открият този натурален продукт.

Малко хора знаят, че хумата е използвана и като лекарство срещу холера, дизинтерия, възпаления и т.н. Интересно е, че болните животни предпочитат да пият вода от места, в които почвата е глинеста и е предала лечебните си свойства и на водата.

В днешно време хумата, или глината, както ви е по-удобно, се използва най-вече в козметиката. Големите козметични компании я слагат в продуктите си,а и вие самите можете да си направите маска с хума от аптеката.

Сигурно ви е направило впечатление, че хумата е в различни цветове. Това се дължи не на промишлени оцветители, както някои си мислят, а на различните минерали, които се съдържат в нея.


Зелена хума

Подходяща е за нормална и мазна кожа. Регулира мастната секреция на клетките и е подходяща за справяне с мазната коса.
Зелената хума има и най-широко действие. Почиства кожата, подхранва я с необходимите минерали, заздравява наранените зони и ревитализира.


Бяла хума (каолин)

Подходяща е за суха и нежна кожа. Като маска за коса придава жизненост и блясък. Бяла хума съдържат и бебешките пудри. Богата е на силиций и помага за унищожаване на токсините.


Червена хума
С нея се правят маски за нормална и суха кожа. Червеният й цвят е заради съдържанието на железен оксид.
Богата е на олиго-елементи и връща блясъка на кожата. Помага и за подобряване на кръвообращението.

Жълта хумаБогата е на минерали и тонизира клетките. Подходяща е за нормална и мазна кожа. Подхранва нормалните и чупливи коси.

Розова хума
Омекотява кожата и връща блясъка й. Подходяща е за деликатни, чувствителни лица. Съдържа много олиго-елементи.

Синя хума
Обогатява кожата с кислород, може да се използва за всички видове кожа.
Когато правите маска за коса с хума, трябва да добавите малко алкохол - няколко капки спирт например, за да я отмиете после по-лесно.

Ако сте с боядисана коса, избягвайте да правите маска с хума, защото активните й съставки отмиват цвета.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » ср авг 04, 2010 10:09 pm

<embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.bis.bg/mp3player/player.swf? ... 659981.flv" width="600" height="450" id="movie_player_1" name="movie_player_1" quality="high" wmode="transparent" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="true" autoplay="false" flashvars="file=http%3A%2F%2Fwww.bis.bg%2Ffsh%2Ff%2F4%2F3%2F7%2F6%2F32768%2Falbums%2F6%2F9%2F6%2F13776%2F2%2F5%2F2%2F659981.flv&skin=http://www.bis.bg/mp3player/3dpixelstyl ... 59981m.jpg">

В ролята на любовница
Любовницата... Тя е злата, тя е лошата, тя е тази, която краде ласките на любимия. Тя е тази, заради която вечер получаваме „Уморен съм“, вместо „Страхотна си! Искам те!“. Тя е тази, заради която петък вечер понякога сме сами.
Тя е тази, заради която мъжката ласка у дома е само към децата. Тя получава скъпите подаръци, а ние символичните. Тя е тази, за чието присъствие знаем, но от което не успяваме да се отървем. Тя ни отнема едни от най-хубавите моменти в живота и ги превръща в спомени, които ни просълзяват. Тя променя любимия мъж. Тя ни отнема любовта. Тя ни разбива живота!
Ако мъжа ви има любовница, това е вашата гледна точка! А замисляли ли сте каква е нейната? Знаете ли какво се върти в нейната глава? Как се чувства тя от факта, че е любовница? А може би точно ти си такава – любовница! Или поне веднъж в живота си си била в ролята на другата. И тогава май не мислеше, че си толкова ужасна?
Любовницата получава откраднатите мигове, в които Той успява да излъже жена си и да се види с нея. Тя има вечерта, но само до полунощ. Тя се радва на уикендите, за които той лъже, че е в командировка. Тя не заслужава спокойна и романтична вечеря в ресторант. Тя не може да звънне по телефона по всяко време, за да чуе гласа, на този когото обича. Тя трябва да се примирява повече от всяка друга. Тя няма право на претенции. Тя заслужава обещания, но никога няма гаранция, че ще бъдат изпълнени.
Всички моменти, които изживява с любимия са непълноценни и болезнено сладки. Тя получава страст и влюбен поглед, но никога топли ласки и обич. А тя ги иска! Тя иска да е единствена! Но това никога няма да се случи, защото дори да стане съпруга, тя винаги ще живее с мисълта, че я грози опасност от любовницата! Такава, каквато тя наскоро е била.


От коя страна според вас е по-мъчително? Съпругата вижда как животът й се разрушава, а любовницата никога не вижда своя да се „построява“. Трудно и жестоко за двете. А помежду им е фигурата на този, който им го причинява и който едновременно желаят. Те рядко се замислят, че основната вина има Той и в повечето случаи е човек, който не заслужава сълзите и болката, които проливат за него. Той може да не е лош, но постъпва отвратително, подлъган от едната, която го изкушава и свикнал с другата, която го отегчава. Толкова е сложно... Дори за него! Той знае кое е правилното, но не знае какво иска, затова обикновено една от тях трябва да реши.
Съпругата първо плаче, после иска възмездие. Любовницата първо чака, после... Пак чака. Друго за нея рядко настъпва. Защо ли? Защото мъжът остава в дома, където го чака тази, която му е дала вярност и го е дарила с деца. Той я обича! Да, въпреки всичко я обича и иска да съхрани това, което са изградили заедно. Временно е бил объркан и залитнал по другата, но когато види сълзите на любимата и укора в очите на дечицата си, горчиво съжалява, че е бил поредният, който е постъпил по този начин с жена си. И дори да не е искрено, той убеждава в това съпругата си, защото иска да бъде с нея и да запази живота си.
Тогава тя, другата, любовницата, грешната остава сама. Но не, не я съжалявайте, тя го заслужава! Тя заслужава да плаче, защото е накарала една нищо неподозираща жена да страда без вина. Тя сама си го е търсила, когато умишлено се е забъркала с обвързан човек. Любовницата е жертва, но не незаслужено. Тя не е лошата, но е сгрешилата. Колкото по-рано го осъзнае, толкова повече болка ще си спести.
Скъпи любовници, не ми се сърдете! Това е истината! Монетата винаги има две страни, но вие сте избрали губещата. Съдбата ви е да се оттеглите точно тогава, когато се надявате той да бъде само ваш. И така е по-правилно – по-добре късно, отколкото никога, за да поправите грешката си и да намерите мъж, който ще бъде само ваш. Чувствате се жертви, но си припомнете как се впуснахте в любовна авантюра, въпреки че знаехте, че той е обвързан. Тогава сте си избрали тежката участ на втората и пренебрегната.
Изводът е елементарен – връзка с обвързан мъж не води до нищо добро. Дори един ден той да избере вас пред жена си, мисълта, че може да постъпи отново така – да ви изостави, изкушен от друга, няма да ви изоставя никога.

А и щастието, изградено върху нечие нещастие, е жесток избор, за който рано или късно си плащаме. И то с лихвите.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон


Отговори