Интересна украса за торта?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср юни 02, 2010 11:07 pm

Да, компютърът е лесен: клавиатурата - един голям бял шоколад, екран - можеш да слепиш две тънки пандишпанови платки - купешки или по някоя рецепта от сайта, с маслен крем като се слепят държи здраво, без да ги напояваш. Мишката може лесно да се оформи от марципан, няма нужда дори да се оцвети. Самата торта покрий също с марципан - в някакъв цвят, какъвто си избереш, става най-лесно.
Екранът покриваш с Кралска глазура - рецепта тук в сайта- и оставяш поне 24 часа в хладилника. след това можеш с шоколад да изпишеш всичко, или пък пак с кралска глазура, в която е сложено какао на прах, от натуралното. Химикалката можеш да направиш от грисина, да я облепиш със захарно тесто и да я оформиш. Кабелите са ясни. В общи линии - иска време за стягане, иска място в хладилника, но не изисква големи напъни за самата направа :) мисля, че ще се справиш безпроблемно :thumup:
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
STELKINA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 348
Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
:: 45 рецепти от STELKINA
:: 222 снимки от STELKINA
Местоположение: милано родом от сливен

Мнение от STELKINA » чет юни 03, 2010 7:03 pm

Благодаря за куража и идеята за екрана :clap: .А тази кралска глазура даже и не я бях прочела. Благодаря от сърце.

bisssi
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: ср май 12, 2010 12:55 pm
Местоположение: СОФИЯ

Мнение от bisssi » съб юни 05, 2010 7:44 pm

вместо бои използвам степчета/разтворими безалкохолни напитки/.с тях оцветявам сметана или целувки

Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » нед юни 06, 2010 12:45 pm

Каква е тази кралска глазура,не съм чела за нея,ще ми помогнете ли да я намеря в нета?


Потребителски аватар
MUNA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнение от MUNA » нед юни 06, 2010 1:11 pm

akva7, Кралската глазура я има в сайта на Веселия готвач.Рецептата е на Маги
Глазура Шаум (Кралска глазура)
2 бр. белтъци
150 г пудра захар
ванилия
няколко капки лимонов сок по желание
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавя се лъжица по лъжица от захарта, като продължава да се разбърква на топло. Накрая се слага ванилията.
Това е рецептата,влез вътре има и интересни мнения и коментари.
Дано да съм ви помогнала.

Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » нед юни 06, 2010 2:48 pm

Много благодаря за информацията.Намерих я рецептата,но цяла сутрин се ровя в нета,така че видях и др, интересни неща,които ми трябват за сладките произведения.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » нед юни 06, 2010 10:38 pm

Биси, фонданът не може да се оцвети нито със степ, нито с нормални сладкарски бои. Пробвала съм, преди да знаех, че има специални.

За кралската глазура (Royal Icing) - има от по-рядка, като целувчена смес (точно тази тук в сайта (Schaum = пяна), до гъста като фондан едва ли не, на 2 белтъка се слагат около 400-500 г пудра захар, зависи и от пудрата захар. За тази глазура е важно всички съдове и продукти да са абсолютно чисти, и най малката следа от мазнина я проваля. И се бие дъъъъъълго време.


Поздрави! :)
www.facebook.com/artandhobby


Отговори