Какво похапвате в горещините
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 15
- Регистриран на: съб яну 09, 2010 10:55 pm
- :: 33 рецепти от sweetnes
- :: 49 снимки от sweetnes
Какво похапвате в горещините
Какво консумирате, готвите ли или хапвате нещо набързо
"" Истинските хора понякога си тръгват от живота ти, но никога и от сърцето ти ... ""
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 15
- Регистриран на: съб яну 09, 2010 10:55 pm
- :: 33 рецепти от sweetnes
- :: 49 снимки от sweetnes
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
И при нас е така - всякакви студени супи, салати, месо на грил или фурна, най-често печено, което после охлаждам в хладилника и го ядем на филийки със студени сосове. Също по-съдържателни салати стават за основно ястие - картофена, оризова или салата с паста са идеални - направени отрано и охладени достатъчно са идеална храна за жегите, още повече, че не ползвам никога майонеза.
Ядем и много замразени - по-кисели, полузамразени сокове и плодове, нещо като сладолед, нещо като сорбет
Плодови салати се правят ежедневно - честно да си кажа, омръзва ми чак да беля и да режа.... но пък децата така ги обичат :/
Закуската почти отпада при нас, когато е топло: едно кисело мляко или един плод, колкото да се каже, че сме яли.
Което при нас е много на почит - ледени чайове. Правя всеки ден по-5-6 литра. 3 големи кани се изпиват на ден. От всякакъв чай, най-често шипков, смесен със сок, най-често ябълков. Накрая слагам по 3-4 стръка мента в каната, оставям да изстине, слагам в халдилника. Правя ги от предната вечер, сутринта са готови. Така знам, че не се купуват боклуци
Ей такива неща - мисля, че при всеки има промяна в храненето, когато се покачат температурите Става някак си автоматично, че не ти се ядат тежки неща...
Ядем и много замразени - по-кисели, полузамразени сокове и плодове, нещо като сладолед, нещо като сорбет
Плодови салати се правят ежедневно - честно да си кажа, омръзва ми чак да беля и да режа.... но пък децата така ги обичат :/
Закуската почти отпада при нас, когато е топло: едно кисело мляко или един плод, колкото да се каже, че сме яли.
Което при нас е много на почит - ледени чайове. Правя всеки ден по-5-6 литра. 3 големи кани се изпиват на ден. От всякакъв чай, най-често шипков, смесен със сок, най-често ябълков. Накрая слагам по 3-4 стръка мента в каната, оставям да изстине, слагам в халдилника. Правя ги от предната вечер, сутринта са готови. Така знам, че не се купуват боклуци
Ей такива неща - мисля, че при всеки има промяна в храненето, когато се покачат температурите Става някак си автоматично, че не ти се ядат тежки неща...
www.facebook.com/artandhobby
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
Здравейте.
Тук горещените все още не са започнали,през ден през два превалява.Ние през горещените консумираме най много таратор,пилешко,телешко,конско и ризото. Лятото почти не ядем свинско ако не е на кайма с телешко. Готвя по рядко . И аз правя чай , обаче от плодове нещо като компот най често от сливи понеже накиселяват. И много таратор всеки ден ако не обяд то на вечеря с пържолка на оребрен тиган . И много салати , тук поне има много голямо разнообразие на салати италианците ядат всички видове треви
Тук горещените все още не са започнали,през ден през два превалява.Ние през горещените консумираме най много таратор,пилешко,телешко,конско и ризото. Лятото почти не ядем свинско ако не е на кайма с телешко. Готвя по рядко . И аз правя чай , обаче от плодове нещо като компот най често от сливи понеже накиселяват. И много таратор всеки ден ако не обяд то на вечеря с пържолка на оребрен тиган . И много салати , тук поне има много голямо разнообразие на салати италианците ядат всички видове треви
- neli1100
- магьосник в кухнята
- Мнения: 226
- Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
- :: 181 рецепти от neli1100
- :: 619 снимки от neli1100
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 15
- Регистриран на: съб яну 09, 2010 10:55 pm
- :: 33 рецепти от sweetnes
- :: 49 снимки от sweetnes
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
-
- майстор с шприц
- Мнения: 94
- Регистриран на: ср юли 08, 2009 2:08 pm
- :: 1 рецепти от vilito
- :: 10 снимки от vilito
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Ще ви напиша тук някои от моите студени чайове, като идеи да ги имате.
За по 2 л готов студен чай:
Черен леден чай
4 пакетчета черен чай - аз ползвам earl grey, но и tetley или yorkshire tea са много подходящи - се заливат със 1,8 л вряща вода. След 3 минути се изваждат, чаят се оставя да изстине. Добавят се 100 мл лимонов сок, смесен със 100 мл вода, или пък 200 мл портокалов сок. Послажда се на вкус, слага се лимонова или портокалова кора, изрязана на спирала. Слага се 1 нощ в хладилник.
Зелен леден чай
8 с.л. зелен чай gunpowder се заливат с около 300 мл вряща вода, изчаква се няколко секунди да се развият листчетата, разбърква се добре и се отцежда. Листчетата се заливат отново с 2 л вряща вода, слагат се на котлона да кипнат, слага се захар на вкус, без да се бърка и се оставя да поври около минута-две. Слагат се 7-8 цели стръка мента или джоджен. Оставя се да изстине, като се прецежда когато е още топличък. Може да се добави лимон. Изстива една нощ в хладилник.
За да пусне силен аромат, ментата се усуква, преди да се пусне в чая, както се изстисква пране. Стеблата трябва да "пукат" - така етеричните масла излизат по-обилно.
Това е всъщност оригиналната рецепта за марокански чай, само че тогава не се вари в тенджера, а в кана с конусовиден капак, която се казва БАРРЪД. И се пие горещ
Това е чаят
Плодов леден чай
Нарязват се плодове, по-стегнати, около 500 г. Заливат се 1,5 л с врящ шипков или плодов чай, подслажда се на вкус. Когато изстинат съвсем, се добавят 500 мл плодов сок - ябълков, черешов, гроздов, какъвто пожелаете. Изстудява се 1 нощ в хладилник, плодовете могат да се консумират, както е писала и Стела.
Лимонов леден чай
4 лимона се нарязват на кубчета заедно с корите, аз ползвам био-лимони, поръсват се със захар, слагат се листата на 4-5 стръка мента и се счукват. Ползвам едно дървено чукало за кайпириня. Заливат се с 2 л. вряща вода. Оставя се да изстине, после 1 нощ в хладилник. Прецежда се преди консумация.
Може да се направи и от лимети или портокали.
Леден чай от мащерка
Една стиска свежа мащерка се измива със студена вода, изтърсва се добре и се претрива с чукало. Залива се с 2 л вода. След около 20 минути се прецежда, подслажда се и се оставя да изстине, след това в хладилника.
Наздраве !
За по 2 л готов студен чай:
Черен леден чай
4 пакетчета черен чай - аз ползвам earl grey, но и tetley или yorkshire tea са много подходящи - се заливат със 1,8 л вряща вода. След 3 минути се изваждат, чаят се оставя да изстине. Добавят се 100 мл лимонов сок, смесен със 100 мл вода, или пък 200 мл портокалов сок. Послажда се на вкус, слага се лимонова или портокалова кора, изрязана на спирала. Слага се 1 нощ в хладилник.
Зелен леден чай
8 с.л. зелен чай gunpowder се заливат с около 300 мл вряща вода, изчаква се няколко секунди да се развият листчетата, разбърква се добре и се отцежда. Листчетата се заливат отново с 2 л вряща вода, слагат се на котлона да кипнат, слага се захар на вкус, без да се бърка и се оставя да поври около минута-две. Слагат се 7-8 цели стръка мента или джоджен. Оставя се да изстине, като се прецежда когато е още топличък. Може да се добави лимон. Изстива една нощ в хладилник.
За да пусне силен аромат, ментата се усуква, преди да се пусне в чая, както се изстисква пране. Стеблата трябва да "пукат" - така етеричните масла излизат по-обилно.
Това е всъщност оригиналната рецепта за марокански чай, само че тогава не се вари в тенджера, а в кана с конусовиден капак, която се казва БАРРЪД. И се пие горещ
Това е чаят
Плодов леден чай
Нарязват се плодове, по-стегнати, около 500 г. Заливат се 1,5 л с врящ шипков или плодов чай, подслажда се на вкус. Когато изстинат съвсем, се добавят 500 мл плодов сок - ябълков, черешов, гроздов, какъвто пожелаете. Изстудява се 1 нощ в хладилник, плодовете могат да се консумират, както е писала и Стела.
Лимонов леден чай
4 лимона се нарязват на кубчета заедно с корите, аз ползвам био-лимони, поръсват се със захар, слагат се листата на 4-5 стръка мента и се счукват. Ползвам едно дървено чукало за кайпириня. Заливат се с 2 л. вряща вода. Оставя се да изстине, после 1 нощ в хладилник. Прецежда се преди консумация.
Може да се направи и от лимети или портокали.
Леден чай от мащерка
Една стиска свежа мащерка се измива със студена вода, изтърсва се добре и се претрива с чукало. Залива се с 2 л вода. След около 20 минути се прецежда, подслажда се и се оставя да изстине, след това в хладилника.
Наздраве !
www.facebook.com/artandhobby
- ivkaa75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 2941
- Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
- :: 4 рецепти от ivkaa75
- :: 3 снимки от ivkaa75