Помооооощщ, имам нужда от диета!?

Кое е полезно и кое не? Вкусотии, вкусотии, но как да отслабнем?
Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 840
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнение от gigi.2000 » чет апр 29, 2010 10:33 pm

Ивка,съжалявам за здравословните ти проблеми!Дано по-бързо приключиш с тях :thumup: !Защо не пробваш моята диета,няма глад при нея :wink: .Ако в някой от режимите има разтоварващи плодови дни,можеш спокойно да го пропуснеш.И по-точно казано-да направиш петкратното хранене свой режим,като се стремиш да спазваш разделността на храните.Вярвам,че това дори ще ти помогне по-скоро да се оттървеш от болежките си.Аз с това плаващо работно време едва ли успявам да спазвам и половината от принципите,но се чувствам лека и подвижна,разделих се със стомашно-чревните си проблеми,и почти победих деветия килограм :clap: .Помисли си,но съм сигурна,че няма да съжаляваш,ако пробваш!Аз май звуча като уличен продавач,решен на всяка цена да продаде стоката си :oops: .Само дето нищо не продавам.Просто съм много доволна и искам да го споделя с вас!


Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнение от i4eto3421 » чет апр 29, 2010 10:34 pm

Да така е.Здравето е на първо място,но все пак ми е криво :( .От изброените по горе храни и напитки си похапвам само някой сладкиши и ям само чисти меса-нетлъсти,без кожа,предимно пилешко.Но виждам,че по някой път прекалявам и затова исках да сваля някое килце,но......след някой месец може да пробвам пак. :)Благодаря за подкрепата момичета.

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 619 снимки от neli1100

Мнение от neli1100 » пет апр 30, 2010 4:40 pm

Иве,пожелавам успешно оздравяване и отстраняване на проблема.На първо място здравето. :thumup:

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнение от i4eto3421 » вт май 04, 2010 1:56 pm

Момичета защо не пишете как вървят нещата.Какви са резултатите?Аз заменям 1 от храненията с чай и ябълка и се старая да не хапвам сладичко.
Онзи ден останах изумена :shock: и засрамена :oops: .Бяхме на Рожден ден и случайно разбрах,че 2 от момчетата са на диета.Хапвали само чисто месце/да не е пържено/,салатки,плодове и зеленчуци.Намалили до минимум алкохола,кафето и сладкото и вечер не вечеряли.И наистина на рожденният ден си взеха по 2-3 парченча кашкавал и луканка и седяха на 50 г ракия цяла вечер/просто седях до тях и затова знам :D /.Лелеее каква воля само.И така за 2 седмици едното свалило 10 кг,а другото момче 4 :clap: .Завиждах и за волята ,признавам си :oops: .
Хайде де,пишете.Знам,че има с какво да се похвалите.


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » вт май 04, 2010 2:20 pm

Въобще не се засрамвай - твоята диета на мен ми звучи много разумно. Това с 10те кг за 2 седмици ми звучи много, но ако е истина е толкова нездравословно, че просто нямам думи :shock:

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 908
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнение от Pavel » вт май 04, 2010 3:02 pm

От мнението на i4eto3421 се сетих да питам нещо, което винаги ми е било интересно.

Каква е връзката между алкохола и качването на килограми? Наистина ли има значение...? :?

Ясно, че твърдия алкохол е доста богат на енергия (на не малко руски коли поне веднъж им се е налагало да вървят на водка, коняк или каквото има), но все пак се приема в сравнително малки количества?
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
MUNA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнение от MUNA » вт май 04, 2010 4:02 pm

Павел,успя да ме разсмееш,с израза за малкото руски коли който поне веднъж им се е налагало да вървят на водка, коняк или каквото има.Благодаря ти за това си струва да не си тръгваме обидени от форума.С тази рубрика правописни грешки.Благодаря ви че ви има,ние тук се забавляме.
Ето какво изрових аз за алкохола и питиетата въобще.
От алкохола се пълнее - вие смятате така, защото много пъти са ви внушавали, че излишните ви килограми трябва да се пишат на сметката на изпития от вас алкохол. Нека видим каква е истината.
Да, от алкохола се пълнее, но много по-малко, отколкото от захарта, от белия хляб, картофите или ориза. Ето защо е възможно, след като сте свалили излишните килограми, да си позволите от време на време по малко алкохол (например 1-2 чаши вино на ден). Енергията от алкохола се използва приоритетно, организмът не разгражда резервите си и отслабването се блокира. Това обаче става само на гладно. При пълен стомах, особено с белтъчно-мастни храни (месо, риба, сирене), алкохолът се усвоява по-бавно, комбинира се с храните, трупат се по-малко мастни депа. Решително трябва да се откажете от аперитива. Ако сте поканили гости, ще е неучтиво да не пиете заедно с тях, затова си налейте нещо безалкохолно, например доматен сок. Единственият “добър” аперитив според известния френски диетолог Мишел Монтиняк е чаша качествено шампанско или бяло вино. Без добавки от рода на сиропите. И в никакъв случай на гладно! Подложете си с някакви хапки, но не въглехидратни (чипс или соленки), а по-скоро маслини, сирене, сух колбас или риба.
В първа фаза трябва изобщо да изключите аперитива, защото тогава принципите на отслабването трябва да се прилагат много строго, за да се стигне до загуба на килограми.
Концентратите
Задраскайте ги! Те са приятни на вкус, но извънредно вредни за телесното ви тегло. Може би смятате, че чашка коняк след ядене помага по-добре да усвоите храната, но когато приложите успешно принципите на хранителния режим, предложен в тази книга, няма да имате никакви проблеми с храносмилането.
Бирата
Тя трябва да се консумира доста умерено. Няма нужда човек да ходи чак до Германия, за да е наясно с лошите последици от злоупотребата с нея - “бирено шкембенце”, затлъстяване, лош дъх, проблеми с усвояването на храната въпреки наличието на ензими, подпомагащи храносмилането.
Бирата съдържа само вредни неща - алкохол (макар и малко), газировка и много въглехидрати под формата на малцова захар (малтоза). Нейният гликемичен индекс е 110, по-висок от този на глюкозата. А комбинацията между алкохол и въглехидрати понижава нивото на кръвната захар и човек лесно се уморява. Затова бирата е високоенергийна напитка, която води до създаване на мастни депа. Ако искате да отслабнете, трябва да се откажете от нея, особено между храненията. Можете да си позволите една халба два-три пъти годишно, но нека да бъде от най-добро качество.
В първа фаза изобщо не пийте бира. Във втора фаза можете да пийвате по малко по време на хранене (най-много 300 г).
Виното
То е единственият спорен алкохол с оглед отслабването.
Съществената разлика между бялото и червеното вино е, че в червеното има повече танин. Процианидинът, който той съдържа, възпира артериосклерозата, а полифенолите предпазват стените на кръвоносните съдове. Може да се допусне, че вината, богати на танин, до известна степен предпазват от сърдечно-съдови болести. Смъртността от инфаркт на миокарда например е доста по-ниска в страните, където редовно се пие вино (като Франция и Италия). Следователно виното може да присъства в хранителния режим, предлаган в тази книга, но до 2 чаши на ден, и то към края на храненето, на пълен стомах.
В първа фаза трябва да се откажете от виното. Ако обстоятелствата ви задължават, оставете да ви напълнят чашата, но само потапяйте устни в нея. Никой няма да забележи, че не пиете наистина. Във втора фаза то е позволено дори всеки ден, но трябва умело да го съчетавате с въглехидратите (шоколад и десерти).
Алкохолът в оцета е толкова малко, че спокойно можете да го слагате в салатите, освен ако не предпочитате лимоновия сок.
Кафето
Ако ис кате да отслабнете, забравете силното еспресо. Кофеинът не е въглехидрат, но подтиква панкреаса да секретира инсулин и без нужда се образуват мастни депа. А големите консуматори на кафе са изложени на още един риск - повишено ниво на холестерола в кръвта, за което ще говорим по-нататък.
Внимание и с чая! Теинът действа като кофеина и освен това потиска усвояването на желязото!
Газираните напитки
По принцип те се правят от плодови екстракти, почти винаги синтетични, и съдържат много захар. Трябва да се откажете от тях не само заради захарта, но и защото изкуствената им газировка предизвиква гастрити и аерофагия (задържане на въздух в стомаха).
Дори когато са на базата на натурални сокове, могат да съдържат вредни вещества, като например терпени.
Най-лошите газирани напитки, кока-кола и пепси-кола, би трябвало дори да бъдат забранени. Една малка бутилка кока-кола например съдържа 21 мг кофеин (силен стимулатор) и 102 г фосфорна киселина. Фосфорната киселина силно повишава киселинността в стомаха, може да съдържа и следи от токсични тежки метали, а фосфорът води до калциев дефицит в костите и зъбите. Кока-колата и пепси-колата в съвременния си вид трябва да бъдат забранени за деца и юноши. Учете децата си да не пият синтетични сиропи, кока-кола и пепси кола!
Млякото
Пълномасленото мляко е въглехидратно-мастен продукт. Пийте само обезмаслено мляко. Въглехидратите от суроватката не влизат в състава на сиренето, следователно то съдържа само мазнини и белтъчини (с изключение на козето сирене).
В бялото сирене няма мазнини, а само белтъчини и малко въглехидрати (5 г на 100 г сирене).

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 840
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнение от gigi.2000 » ср май 05, 2010 12:03 am

"В бялото сирене няма мазнини,"

Muna,бяло саламурено сирене ли се има предвид?И ако отговорът е да,къде тогава са отишли мазнините от млякото?Мисля,че и при сирене Фета стои по същия начин въпроса с мазнините.И по лошото-струва ми се,че мазнини си има,но те не са естествени млечни,а растителни.Работя в магазин за хранителни стоки.Когато почиствам кутията от сиренето там, докъдето е била саламурата,има ръбче от мазна жълта субстанция,която повече прилича на маргарин,отколкото на краве масло :thumdown: .Ако се осмеля,някой ден ще я опитам на вкус,само за идеята.И ще споделя впечатления :wink: .

Ивка,не се ядосвай.Мъжете са благословени и с това,че докато решат да са на диета,и хоп-веднага отслабват :agr: .Ама няма смисъл да се дразним,че току-виж сме огладнели извънредно :shock: .А пък аз нямам с какво да се похваля,толкова празници минаха,и още има.Утре имен ден имат майка ми и дъщеря ми,а вдругиден-съпругът ми и синът ми.Е,аз да не съм от желязо :/ !Истината е,че внимавам много с храненето,да не си върна изгубените килца.Пия повече вода,айрян,ям салати и така.Като приключа с празненствата,почвам пак Страхотната диета отначало.И ще докладвам,обещавам!

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнение от i4eto3421 » ср май 05, 2010 2:56 pm

Много ме развеселихте :D За алкохола..............през вечер за мен е прекалено,не е напиване,но е в много големи количества,това което са приемали и е лигично като са го спрели да има резултат :D :D :D :D :D

Потребителски аватар
MUNA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнение от MUNA » ср май 05, 2010 4:48 pm

Gigi.2000,това е което намерих.Дано съм полезна.
Бяло саламурено сирене е продукт, известен от древни племена, населявали Балканския полуостров. Сиренето е традиционен български продукт, със специфичен вкус и качествени параметри. То се е приготвяло в домакинствата от овче, краве, козе или биволско мляко. Най- предпочитано е сиренето от овче мляко.
Мекият климат, огромните зелени ливади и пасища, богатата растителност в планинските райони се оказват най-добрите условия за производство на висококачествено мляко. Бялото саламурено сирене, с малко вкус и аромат на кисело мляко, е направено от това висококачествено мляко.
Това качество на вкуса и консистенцията на сиренето са постигнати чрез оригинална технология , чрез която микрофлората и специфичната бактерия “ "Lactobacillus Bulgaricus”/Лактобацилус Булгарикус/ имат решаваща роля. Lactobacillus Bulgaricus се характеризира със своите пробиотични свойства, а съдържащите се протеини в сиренето, се характеризират с лесно усвояване, което, е сериозно предимство на този млечен продукт.
Пробиотиците имат силен анти-токсичен ефект и елиминират много негативни фактори на съвременния живот, което веднага води до подобряване на здравословното състояние на организма и намаляване употребата на лекарства.
Сиренето е богат източник на протеини, минерални соли, калций и калий и притежава къса верига на мастни киселини. Различните видове сирена съдържат 21-22% протеини, 24-25% млечни мазнини, и около 1,5% въглехидрати. Сиренето е изключително богато на калций - около 520mg / на 100гр. от продукта. При този продукт с високо качество, разградимия нитроген е около 25% от общото съдържание. Това дава възможност за усвояване на високи нива на протеините в човешкото тяло.
Биоактивните съставки (като протеини, аминокиселини, микроелементи, имуно- регулатори и т.н.) са изключително здравословни за човека и те влияят върху жизненото състоянието на организма, за нормалното функциониране на храносмилателната система, за укрепване на имунната система и потискане на развитието на вредни за човека микроорганизми. Бялото саламурено сирене стимулира доброто функциониране на храносмилателната система.
При оптимални условия, сиренето може да се съхрани повече от една година. Бялото саламурено сирене е дълготраен млечен продукт, подходящ за директна консумация, за използване като гарнитура за различни салати, за приготвяне на вкусни ястия при различни температури на готвене.
Бялото саламурено сирене е здравословна храна за всички възрасти, особено полезно е за деца, също така и за спортисти. Произведено при специални условия, сиренето е било включено и в храната на руските космонавти. Рационалния и здравословен начин на хранене изисква наличието на това сирене да бъде ежедневно.


Заключена