Видове подправки
- Lilito
- любител с ренде
- Мнения: 9
- Регистриран на: нед ное 11, 2007 1:55 pm
Видове подправки
Здравейте на всички,нова съм във форума.Днес го намерих и много ми хареса.В него прочетох рецепта в която се ползва вегета,но имам един проблем,понеже съм в чужбина и моля ако някой може да ми каже с какво мога да я заместя,ще съм ви много благодарна
- jeni
- магьосник в кухнята
- Мнения: 41
- Регистриран на: ср сеп 05, 2007 5:49 pm
- :: 184 рецепти от jeni
- :: 5 снимки от jeni
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
- sever
- магьосник в кухнята
- Мнения: 43
- Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
- :: 49 рецепти от sever
- :: 19 снимки от sever
Мога да ти дам и идея сама да си приготвиш вегета, стига да имаш желание.Не отнема много време, но е сръткаво.Правех го преди години,като си седях вкъщи.Та...моркови, чушки/зелени, червени, жълти/,праз,целина/глава,листа,стебла/,пащърнак,магданоз/корени/,на 1 кг. зеленчук- 20гр. натриев глутамат.Зеленчуците се нарязват на много малки кубчета и се разстилат на домакинска хартия и се оставят да изсъхнат.Прибират се в буркан с капак и се прибавя глутамата.Lilito написа:Благодаря ви много,ще пробвам. Наистина когато готвя бг.ястия ми е трудно с подправките,но се радвам че поне имам чисто бг-та подправка чубрицата,че без нея много ястия не се получават както трябва
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 51
- Регистриран на: вт дек 04, 2007 8:46 pm
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
- Местоположение: някъде
- Lilito
- любител с ренде
- Мнения: 9
- Регистриран на: нед ное 11, 2007 1:55 pm
Благодаря за предложенията,ще пробвам.Аз наскоро правих нещо подобно с моркови,червени чушки,домати,целина и магданос ,само че сурови се смилат с машинка и се объркват със сол,и се съхраняват в буркани,ако някой се интересува ще напиша и количеството.Що се отнася до това къде живея-от няколко години съм в Кипър.И тук започнаха да внасят вече някои бг.стоки.