Италианска кухня - оригинал или както ни харесва

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 58
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Риба “тон“

Мнение от Slavina » вт мар 16, 2010 8:30 pm

Ето нещо което чух по телевизията. В месеците юли и август не трябва да се консумира риба “тон“. Това се отнася за прясна риба, а не консервирана.


Потребителски аватар
STELKINA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 348
Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
:: 45 рецепти от STELKINA
:: 222 снимки от STELKINA
Местоположение: милано родом от сливен

Мнение от STELKINA » нед мар 21, 2010 2:23 pm

Здравейте
Аз също живея в италия и през малкото си свободно време експериментирам рецепти от типа кой какво ще готви днес.Моите колешки италианки много често спорят помежду си какви са точните продукти за дадена рецепта.И понеже на семейството ми се харесва италиянската кухня , съответно имам и доста книги но и в тях дадена рецепта е записана по различен начин. Та мисълта ми беше не критикувайте човек който е дал рецепта та той все пак е отделил от личното си време за да сподели дадена рецепта с вас. А тук в чужбина колкото и странно да звучи времето е ценно. Излизаш сутрин в 6 и се прибира6 вечер в 8 и тази критика от ваша страна убива желанието да споделиш дадена рецепта. :(

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » пон мар 22, 2010 1:39 am

Здравей STELKINA,

Никой в тази тема не критикува рецептите на Slavina (тя вече ги публикува в сайта, за което й благодаря :thumup:), повече обсъждахме въпроса с "оригиналността". Трябва да знаеш, че когато публикуваш нещо в Интернет - независимо дали е мнение във форум, рецепта или нещо друго - много хора ще го видят и съответно може да изкажат своето мнение. Някои ще имат и различно мнение - но не можеш да възприемаш това като критика или нападка от тяхна страна - и в реалния живот, ако обсъждаш дадена тема с познати ще получиш различни мнения.

Kолкото и странно да ти звучи времето е ценно и в България ;) и който е коментирал дадена рецепта също е отделил време да я прочете и осмисли и да сложи коментар. Важното е да уважаваме останалите участници, което ще разбереш че тук е така, ако разгледаш форума и коментарите към рецепти в сайта.

Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 58
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » пон мар 22, 2010 4:46 pm

Критиката е отправена към мен в смисъл, че така започваше коментара ми отначало, че попаднах в един сайт точно на не добре написани рецепти. Наистина, че всяка къща готви по свой стил, но когато си решил да публикуваш рецепти, трябва да се придържаш колкото може към оригинала. Не можеш да напишеш в рецепта “сирене Фета“ и да не обясниш какво означава, само заради това, че ти го разбираш. А сирене “Фета“ е нашето саламурено сирене, което в Италия се продава нарязано на филии и от там идва името му. Фета означава филия, парче. Другото на което попаднах не бе дадена вярна рецепта за ньоки и соса болонезе (дори и коментарите под рецептата бяха, че рецептата не е вярна). Това ме подтикна да напиша някои по точни рецепти, все пак това което знам съм го научила от самите италианци. Не претендирам за оригиналност, но исках да споделя някои интересни рецепти. А колкото за това, че времето е ограничено на всички съм съгласна, но след като имаш време да пишеш рецепта, то трябва същото време да я напишеш и точно. Не сме на състезание кой повече рецепти да напише, а да обменим опит от това което сме опитали, научили и да го споделим с останалите.


guarinociro
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Мнение от guarinociro » вт мар 23, 2010 11:33 pm

Здравейте,по темата да споделя;има едно предаване по Рай уно:La prova del cuoco,дават го всеки ден от 12 на обяд италианско време,ако някой се интересува за оригинални италиански рецепти.съ6то и тук:annamorni@rai.it dano sym bila polezna :thumup:


Отговори