Клуб "Направи си сам"

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Направи си сам: Пейка до прозореца за детската стая

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 11:42 pm

Направи си сам: Пейка до прозореца за детската стая
Изображение
Пейката представлява ъглово място за сядане с вградени рафтчета и възможност за използване като бюро (, когато махнете възглавничките) – чудесна мебел за ученика, която заема малко място, а предлага много възможности. За по-малките деца е направено специално стъпало за качване, чието покритие е от корк, за да се намали плъзгането. Под по-дългата част на седалката може да се вмести стандартен ученически стол, така че да не заема място, когато не се използва.
Схема 1
Изображение
Необходими материали:

• 2 бр. плоскости от шперплат (брезов) с дебелина 2 см. (за части A – G, N и O)
• 5 парчета 1х2 (2.5х5 см.) дървесина, с дължина 244 см. (за части H, J, K, P и Q)
• 1 парче 1х3 (2.5х7.5 см.) дървесина, с дължина 244 см. (за части L и M)
• лепило за дърво
• 1 пакет No. 6 x 3.2 см. винтове за гипскартон
• 1 пакет No. 6 x 4 см. винтове за гипскартон
• 1 пакет No. 8 x 6.3 см. винтове за гипскартон
• 1 пакеет 5d (4.5 см.) довършителни пирони
• смес за запълване на дървесина (т.нар. wood filler)
• 1 литър латексов грунд
• 1 литър латексова боя
• 2 бр. коркови плоскости с квадратна форма (31 х 31 см.), със самозалепващ се гръб
Изображение
Необходими инструменти:

• мерителна рулетка
• ъглов линеал
* инструменти за нарязване на дървесината (банциг, машина за скосяване под ъгъл 45°)
(Забележка: Ако не разполагате с такива инструменти или нямате опит в работата с тях, най-добре е да поръчате на специалист да Ви ги нареже предварително.)
• трионче за ажурна резба
• дрелка и бургии (0.16, 0.5 см., зенкеровани)
• отвертка
• чук
• замба за пироните
• шпатула
• шкурка (размер 100)
• четки за боя
• нивелир
• макетно ножче
Изображение
Как да започнете

С помощта на циркуляра срежете от шперплатовите плоскости части от A до G, както и част N (Виж схемата за нарязване на частите). Направете вдлъбнатините и жлебовете върху части A и B, както е показано на схемите по-долу (Схема 3 и Схема 4) – всички срезове за свръзките се изрязват от вътрешната част на елементите. Срежете и 2-сантиметровия жлеб по дължината на задния ръб на подовата дъска (C). С помощта на трионче за ажурна резба срежете радиуса на предните ръбове на десния краен панел (A) и на скобата за стената (N). Поставете готовите панели настрана и срежете от парчетата дървесина релсите на рамката (H), преградите (J и K), опорните летви (M) и останалите части (L, P и Q).

Схема 2
Изображение
Сглобете пейката

Подредете върху равна повърхност късите (P) и дългите (Q) подови летви, и залепете скосените им краища един за друг с лепило за дърво. Оставете лепилото да стегне за няколко минути и нанесете по една капка от него и върху предната част на летвите – накрая поставете подовата дъска (C) върху летвите, като я позиционирате така, че тя да стърчи 2- 3 см. напред от ръба. Пробийте няколко дупки (0.5 см.) по целия периметър (само през подовата дъска) и прокарайте през тях винтове (3.2 см.), за да монтирате подовата дъска (C) към летвите (Виж Схема 2).

Използвайте лепило и 5d довършителни пирони, за да монтирате долния ръб на десния краен панел (A) към ръба на подовата дъска (C), както е показано на схемата – уверете се, че предните ръбове са изравнени. Повторете същата процедура, за да монтирате и левия краен панел (B). След като сте монтирали и двата крайни панела, инсталирайте и задния (гърбов) панел (G) с помощта на лепило и пирони. Залепете на мястото му и базовия разделител (D), както е показано на схемата (забележете изместването от центъра) и го подсигурете с няколко винта за гипскартон (4 см.), като ги прекарате едновременно през подовата дъска (C) и през задния панел (G).

Нанесете лепило по вътрешността на жлебовете върху крайните панели, а след това приплъзнете платформата за стъпалото (E) на мястото й. Прекарайте довършителни пирони едновременно през краищата и през платформата, към горния ръб на базовия разделител (Виж Схема 2). Накрая залепете горния разделител (F) на мястото му и го монтирайте с винтове, прекарани през задния панел (G).

За да завършите сглобяването на пейката използвайте лепилото и довършителните пирони, за да монтирате релсите на рамката (H) и преградите (J и K) към предните ръбове на панелите и разделителите на пейката, както е показано на схемата. Използвайте чук и замба, за да зенкеровате всички довършителни пирони, а накрая запълнете дупките със смес за дърво (wood filler). Оставете сместа да изсъхне и обработете повърхностите с шкурка, за да ги изгладите. Използвайте лепило и винтове (3.2 см.), за да монтирате 2 опорни летви (M) – една към горната релса на предната рамка (изместване: на 2 см. от левия край) и една към вътрешната част на десния краен панел (A), на 61 см. от пода.

Схема 3
Изображение

Схема 4
Изображение
Довършителни работи и монтиране

Срежете релсите на бюрото (L) на приблизителна дължина, а след това срежете и направете жлебовете върху стенната скоба (N). Залепете и монтирайте с винтове третата опорна летва (M) към предната част на скобата. Обработете ръбовете с шкурка. Нанесете един слой латексов грунд върху всички повърхности, а след това два слоя латексова боя. Накрая оставете повърхностите да изсъхнат.

При необходимост подгответе нишата, в която ще поставите мебела, като премахнете евентуални приспособления, монтирани върху стената там (например ламперия). Ако помещението е изградено посредством сухо строителство, трябва предварително да намерите вертикалните елементи на стенната конструкция. Наместете пейката на мястото й и я монтирайте с винтове (6.3 см.) поне към 2 вертикални елемента (или поне на няколко места върху стандартна стена), прекарвайки винтовете през задния панел (G). Пробвайте тестово дали релсите на бюрото (L) пасват срещу стената, маркирайте местата, на които ще монтирате мебела към стената (или местата на вертикалните елементи). Пробийте на тези места дупки (0.5 см.) и монтирайте стабилно релсата към стената с винтове. По същия начин затегнете и стенната скоба (N) към близкостоящата стена на нишата, а накрая използвайте лепило и довършителни пирони, за да монтирате предната релса на бюрото, както е показано на схемата.

схема 5
Изображение
Проверете отново размерите на платформата на бюрото/ седалката (O), срежете елемента и тествайте дали той пасва на място. Ако е необходимо направете някои корекции, а накрая грундирайте и боядисайте повърхността. Оставете да изсъхне и монтирайте към опорите и към готовата конструкция на пейката с довършителни пирони. Срежете корковите плочки, така че да паснат върху стъпалото – поставете ги и ги оставете да залепнат (ако коркът не е със самозалепваща се повърхност, използвайте лепило за дърво).

Забележка: Добре е да се посъветвате със специалист относно монтажа на цялата конструкция в нишата, както и по отношение на стабилността на сглобената от Вас мебел – така ще намалите рисковете от инциденти при използването на пейката (в случай, че сглобяването и/ли монтажът не са извършени правилно/ достатъчно безопасно).

Източник: www.bhg.com


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 11:59 pm

Стени, окъпани в цвят :thumup:
Изображение
Техниката "color wash" (от англ. ез. color – цвят и wash – измивам, обливам, къпя) създава мек и релефен ефект върху стените. Тя се базира на смесването на пластове гланц върху сух базов цвят. Гланцът се нанася с помощта на четка и напречни кръстосани движения.
:) Необходими инструменти:

§ скосена четка за боя – с ширина 5 см.
§ пластмасов съд с вградени мерки
§ парцалче
§ панер за боя
§ стандартен валяк за боя – 23 см.

Необходими материали:

§ латексова боя с матов завършек – цветове: бял и червен (или избран от Вас)
§ самозалепваща се лента (слабо залепваща) – с ширина 5 см.
§ гланц (medium glaze)

Как да нанесете боята?

Използвайте гланца и четката за боя, за да обработите периферията на стената – там, където тя се допира до тавана и другите стени. Работейки бързо, започнете да изпълнявате напречни движения върху гланца, за да създадете кръстосани несиметрични щрихи (напр. такива във формата на буквата Х). Опитайте се да завършите сектора преди да се появят линии от засъхването. Накрая оставете повърхностите да изсъхнат добре.
Изображение
Ако изпълнявате техниката сами би било най-лесно да работите на панели, като предварително обособите няколко вертикални панела (с ширина около 1 м), като ги облепите със самозалепваща се лента. Така ще можете да обработвате панелите през един – на две групи, като давате възможност на съседните области да изсъхнат добре, преди да обработите даден панел. Накрая махнете лентата и оставете да изсъхне добре. За разлика от повечето декоративни техники, тази може да бъде използвана не само при гладки, но и при текстурни (грапави) повърхности, дори такива с повече неравности и недостатъци.
Изображение
Източник: diy.homedepot.ca

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » пон мар 15, 2010 12:11 am

Бързи проекти за интериора: "Морски" аплик за стенната лампа
Изображение
Необходими инструменти и материали:

• електрически алплик със стъклен абажур (абажурът трябва да може да се демонтира безопасно)
• лепило
• мидени черупки (цели и неповредени; по възможност еднакви като тип)

Забележка: Изберете аплик, при който стъклото на абажура не се нагрява директно от електрическата крушка и няма опасност повърхността да се затопли твърде силно. Ако нямате достатъчно опит в работата с електрически приспособления, най-добре преди да започнете работа, както и по време на проекта, се консултирайте с някого, който има опит и знания по тези въпроси. Спазвайте всички мерки за сигурност при работа с електрически приспособления.


Инструкции:

1. Демонтирайте стъкления абажур от аплика. Започвайки от най-широката част на абажура (в случая с проекта, показан на снимката това е долната му част), залепете една редица от най-големите мидени черупки. При изпълнението на тази част се постарайте да застъпвате всяка черупка със съседните две, за да се получи непрекъснато покритие.

2. Продължете с останалата част на абажура, като залепвате и леко припокривате мидените черупки една с друга. За всяка следваща редица, заедно със стесняването на абажура, използвайте все по-малки мидички, докато го покриете целия (оставете непокрит около сантиметър в най-горната част – там, където е границата между метала и стъклото). Накрая оставете лепилото да изсъхне според инструкциите на производителя.

3. Монтирайте отново абажура. Проверете дали сте извършили правилно монтажа, за да избегнете повреда на осветителния уред. Когато лампата е включена, готовият проект осигурява в помещението мека приглушена светлина. Същата техника можете да приложите и при абажура на подходящо избрана за целта нощна лампа.

Източник: diyideas.com

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » пон мар 15, 2010 12:21 am

Как да си направите сами нестандартен абажур
Изображение
За целта са Ви необходими подръчни материали и разбира се основа – обикновен стъклен или керамичен полилей в избраната от Вас форма и с гладка повърхност (използваните тук лампи са на Икеа). Резултатът е удивителен – лампа с уникален дизайн и страхотна текстура, създадени с малко средства и много творчество.
Изображение
Проектът може да бъде приложен и върху подходящи като структура абажури на настолни и стенни лампи.

Необходими материали:
• неукрасен абажур с гладка повърхност (обърнете внимание абажурът да бъде с такава форма, че при украсата филцът да не е твърде близо до нагревателя/ крушката, тъй като може да се запали; при направата на проекта отделете специално внимание на безопасността при работа на бъдещата лампа)
• филц (около 1- 1.5 м. или около 20 парчета от специализиран магазин)
• пистолет за течен силикон
• ножици

Инструкции:

1. Нарежете филца на множество кръгчета с диаметър около 2.5- 5 см. Не е необходимо те да са идеални като размер и форма, особено ако искате да направите проекта, показан на снимката по-долу, при който кръгчетата се поставят сбито.

2. За да направите дизайна, показан по-долу, напомнящ сметанова торта, сгънете едно филцово кръгче наполовина и поставете малка чертичка силикон в средата та сгъвката. Поставете кръгчето върху повърхността на абажура и притиснете внимателно сгъвката. Продължете по същия начин и с останалите кръгчета, като добавите такава гъстота, каквато пожелаете, като ги застъпвате едно с друго, докато запълните цялата повърхност на абажура. Оставете да изсъхне за няколко дена.
Изображение
3. За да направите проекта в бял филц, започнете със залепването на филцовите кръгчета от най-външния слой и работете към центъра. Поставете по една малка капка течен силикон върху гърба на всяко парче филц и го поставете на конкретното място върху абажура. По същия начин поставете и останалите кръгчета, като ги застъпвате едно с друго на случаен принцип, докато запълните цялата повърхност на абажура. Оставете да изсъхне добре за няколко дена.

Източник: www.designspongeonline.com


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » пон мар 15, 2010 12:31 am

Шаблонна декорация на пода :)
Изображение
За да създадете тези изключително красиви шарки върху пода са необходими само основни умения за боядисване, няколко инструмента, малко материали и един свободен уикенд. Използваният шаблон е в ранно-американски (индиански) стил, но Вие можете да използвате и всеки друг шаблон, стига да е по Вашия вкус.

За да създадете успешно шаблонна шарка е необходимо да използвате много малко количество боя, за да може тя да изсъхне бързо. Интензивността на цветовете можете да изградите посредством напластяване на боята.

Обикновено за нанасянето й се използва специална четка за шаблони, но ако желаете да покриете по-голяма площ може би е по-добре да се спрете на валяк за боя (от дунапрен).

Необходими материали:

§ шкурка със среден размер
§ бояджийска самозалепваща се лента
§ латекс за подове
§ интериорен латекс за шаблони
§ четка за боя
§ валяк за боя
§ шаблон (в случая е използвана шарката, показана по-долу)
§ хартиени салфетки
§ безцветен матов полиуретан на водна основа
Изображение
Инструкции:

1. Подготовка на пода
2. Планиране на шарката
3. Боядисване
4. Довършителни дейности

1. Стъпка първа: Подгответе повърхността за боядисването.
Изображение
1) Ако работите върху гол дървен под, първоначално го обработете с шкурка със средна големина. Повърхности с лющеща се боя или линолеум трябва да бъдат обработени химически, за да се свали боята/ линолеума (най-добре е да оставите тази част на професионалист).

2) Преди да нанесете боята почистете добре пода с прахосмукачка и използвайте самозалепваща се лента, за да облепите ръбовете на подовите первази.

3) Нанесете 2 или 3 тънки слоя от подовия латекс. Използвайте валяк, за да нанесете боята в основната част и четка за местата около ръбовете.

4) Оставете боята да изсъхне за поне 2 часа – това се отнася за всеки един пласт.


2. Стъпка втора: Планирайте разположението на декорацията.
Изображение
1) Започнете с нанасянето на тънък слой лепило под формата на спрей на гърба на шаблона – лепилото трябва да се усеща съвсем леко. Ако сте използвали твърде много лепило, притиснете шаблона към парче плат няколко пъти.

2) Определете на какво разстояние искате да бъдат отделните мотиви. В случая разстоянието е около 15 см.

3) Направете белег с помощта на молив в средата на всеки отделен мотив. Направете белези във формата на плюс („+”) с помощта на самозалепваща се лента, които да отбелязват ъглите на шаблона.


3. Стъпка трета: Боядисайте.
Изображение
Боядисване на шаблоните с четка

1) Поставете шаблона на пода спрямо предварително направените маркировки и го стопирайте със самозалепваща се лента.

2) Потопете четката в боята и вземете съвсем малко количество от нея – само на върха й.

3) Енергично завъртете четката върху няколко салфетки, за да премахнете излишъка от боята и да я разнесете равномерно върху четката.

4) Преди да свикнете да преценявате точното количество боя е добре предварително да тествате четката върху хартия – ако след това прокарате пръст по петното и то се размаже, значи количеството е прекомерно; ако пък петното изглежда сравнително сухо, значи сте поставили правилното количество боя.

5) Държейки четката под ъгъл, внимателно направете няколко кръгови движения върху шаблона – там, където е изрязаната му част. Първият слой боя обикновено е лесен за нанасяне.

6) Наслоявайте пластовете, докато получите желаната наситеност на цвета на боята.

7) Боята трябва да изсъхне бързо, за да не попадне част от нея под повърхността на шаблона.

8) След като сте доволни от резултата можете да махнете шаблона и да го поставите на следващата отбелязана позиция.


Боядисване на шаблоните с валяк

1) Използвайте дунапренен валяк за боя с ширина не повече от 10 см. Запасете се и с голямо количество хартия, но не използвайте стари вестници, за да не оцветите с мастило шарките.

2) Излейте малко количество боя в специалния бояджийски съд. Потопете валяка в боята и премахнете излишъка като го прокарате по свободната част на съда, за да разнесете равномерно боята.

3) Прокарайте валяка върху хартиена повърхност, за да избършете излишното количество боя.

4) Леко прокарайте валяка върху повърхността на шаблона, без да натискате.

5) Боята трябва да се нанесе на много тънки слоеве – интензивността на боята трябва да се постигне чрез постепенно напластяване, като изчаквате слоя да изсъхне много добре, преди да нанесете следващия.


4. Четвърта стъпка: Направете финалните щрихи.

1) Ако случайно сте нанесли твърде голямо количество боя и откриете, че боята е преминала под повърхността на шаблона, не спирайте работата си, а довършете целия под. След като боята е изсъхнала, винаги можете да се върнете и да поправите малките грешки.

2) Когато шаблонният мотив е напълно изсъхнал, минете пода с прахосмукачка, за да премахнете праха.

3) Накрая нанесете върху подовата повърхност слой полиуретан на водна основа с матов завършек и оставете да изсъхне добре преди да стъпвате върху пода.

Източник: dominomag.com

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » пон мар 15, 2010 1:17 am

Направете си сами кухненски остров
Изображение
Кухненските островчета са важен елемент от съвременната кухня. Те не само разделят пространството визуално, но и създават допълнително място за съхранение на храната и принадлежностите. Предлагаме Ви един проект за създаване на кокетно островче, за който специалистите твърдят, че могат да се справят дори хора, които не са особено опитни в обработката на дървесина.

Необходими инструменти:
• рулетка за измерване
• циркуляр (по избор)
• ъгломер (по избор)
• фина шкурка
• четки за боя
• шаблон
• сюнгер (естествена гъба)
• парцалче

Необходими материали:
• 2 броя кухненски бюфета или скринове
• около 1.2 л. латексов грунд
• около 4 л. полу-гланцова латексова боя
• спрей-лепило за шаблони
• черна боя
• вратичка с ширина около 91- 92 см.
• около 1.2 л. боя за дърво (в показания проект е използвана полупрозрачна бяла боя)
• полиуретанов лак за покритие и запечатване на нанесената боя
• строително лепило

Добре е кухненският остров да бъде със същата височина като тази на най-близките кухненски шкафове. В този случай необходимата височина е 91.5 см. и за тази цел използваните скринове са скъсени с около 5.7 см. (чрез отрязване на част от краката на мебелите). Ако Вие предпочитате по-висок плот на островчето можете да оставите първоначалната височина на избраните мебели.

Стъпки на изпълнение:

Нанесете грунда върху дървените повърхности и оставете да изсъхне. След това нанесете боята и отново оставете повърхностите да изсъхнат. Накрая нанесете втори пласт боя и я оставете да изсъхне напълно.

Подгответе шаблона за предната част на кухненския остров (можете да видите щампата на адрес: http://www.diyideas.com/images/pdf/pp_floralstencil.pdf). Увеличете дадения образ с около 400% (в зависимост от големината на повърхността на мебела) и изрежете по схемата шаблон от пластмаса с помощта на макетно ножче. Вътрешността на цветята изрежете във форма по собствено желание и запазете парчетата, за да ги използвате по време на нанасянето на боята върху шаблона.
Изображение
Отстранете дръжките на чекмеджетата на двата мебела. Напръскайте шаблона със спрей-лепилото и го закрепете върху предната част на скрина/ бюфета, така че да покриете всички чекмеджета (за тази цел можете да използвате и специална самозалепваща се хартиена лента). Натопете сюнгера в черната боя и попийте излишъка върху парцалчето. След това нанесете боята върху повърхността, обособена от шаблона. Изчакайте малко и отстранете шаблона. Оставете повърхността да изсъхне на пълно и поставете дръжките на чекмеджетата обратно.
Изображение
Повърхността се обработва с боята за дърво и се оставя да изсъхне. После нанесете с четка полиуретанов лак (в случая е използван матов такъв) и оставете да изсъхне. Сложете още един или няколко слоя полиуретаново покритие и отново оставете повърхността да изсъхне.

Позиционирайте мебелите на желаното място в кухнята и монтирайте вратата върху тях, за да създадете плота на островчето. За монтажа използвайте строителното лепило. В случая плоскостта предварително е скъсена до около 114 см., а след това отрязаната повърхност е обработена с шкурка.

Забележки:
* След като нанесете лепилото и положите плота, можете да поставите отгоре няколко тухли или други тежки предмети, за да държат двете повърхности плътно една към друга, докато лепилото изсъхне (около 1 денонощие).
* При желание можете да монтирате плота с помощта на винтове, забити откъм долната му част, или L-образни скоби, монтирани отстрани, които да улеснят евентуалното разглобяване в бъдеще.

www.diyideas.com

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » пон мар 15, 2010 2:34 am

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

From Martha Stewart

Потребителски аватар
roxy
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 15
Регистриран на: нед яну 10, 2010 1:07 pm
:: 3 рецепти от roxy
:: 42 снимки от roxy

Мнение от roxy » пон мар 15, 2010 10:26 am

BRIDA :clap: :clap:
Супер идеи,благодаря :thumup:

Потребителски аватар
roxy
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 15
Регистриран на: нед яну 10, 2010 1:07 pm
:: 3 рецепти от roxy
:: 42 снимки от roxy

Мнение от roxy » пон мар 15, 2010 10:36 am

Изображение
Необходими материали:

* пластмасова кофичка от кисело мляко или друг подходящ съд с височина около 15 см. (хартиен, пластмасов или керамичен)
* лепило (в зависимост от материала на съда)
* дунапренова четка за боя
* изкуствени розови листенца (от плат)

Изображение
Инструкции:

1. Подберете изкуствени розови листенца с различни нюанси нюанси на розовото. Можете да купите няколко изкуствени рози и да отделите от тях само листенцата с помощта на остри ножици. На пазара се предлагат и отделни листа в пакетчета, които се използват за декорация на дома.

2. С помощта на четката за боя нанесете малко количество от лепилото по горния ръб на съда. Веднага вземете едно листенце и залепете основата му върху ръба, така че по-голямата част от него да стърчи извън съда. Залепете още няколко листенца по целия ръб, като леко ги припокривате едно с друго.

3. Когато покриете целия ръб, нанесете малко количество лепило отгоре върху долната част на вече залепените листенца, за да ги подсигурите допълнително.

4. Нанесете нов слой лепило, малко под горния. Залепете нов ред листенца, като отново ги припокривате едно с други и едновременно с това припокриете долната редица с горната. При залепването на редиците не залепвайте горната част на листенцата, а само основата им. Продължете, докато облицовате целия съд, като в най-долната му част леко прегънете листенцата и залепите основата им върху дъното.
Изображение

5. Подрежете цветята, които искате да натопите във вазата, като премахнете листата в долната им част. Срежете стеблата им по ъгъл 45 градуса и ги подредете в букет. Ако вазата е направена от лека кофичка от кисело мляко, на дъното можете да пуснете няколко речни камъчета, за да тежат и да намалят риска от прекатурване под тежестта на букета.

http://www.bgstroitel.com/

Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнение от lubopitka » пон мар 15, 2010 11:22 am

Една приятелка боядиса стената в детската стая с латекс в два цвята. Отдолу до средата един, а от средата до горе друг. Там където се съединяват двата цвята (по средата) залепи фриз и стана много идейно. :roll:


Отговори