Клуб "Направи си сам"

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » нед мар 14, 2010 7:48 pm

Поредната интересна тема ! Браво , момичета!


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 7:48 pm

Ако обичате да майсторите и предпочитате да декорирате дома си със собственоръчно създадени аксесоари, този проект е точно за Вас. Още повече, че той Ви дава пълната свобода да развихрите въображението и способностите си, за да създадете декорация по свой вкус. Проектът представлява лесна техника за оформяне на изображения с помощта на цветен брокат, като за основа се използва принтиран образ.
Изображение
За да създадете декоративната картина Ви е необходимо избрано от Вас изображение, което да свалите на компютъра си (или да сканирате), а после да го обработите с подходяща програма, за да омекотите. За целта можете да използвате например Фотошоп (например Filter – Artistic – Cutout) или да качите изображението чрез онлайн програмата, която можете да намерите тук ( http://www.marthastewart.com/glitter-painting). Когато сте готови, пуснете снимката на цветен принтер в желаните размери. Върху обработеното изображение можете да оформите с брокат само част от местата или пък да покриете всички части. На желаните места можете и да смесвате няколко нюанса брокат – така, както е направено на показаната снимка върху кълбото прежда.
Изображение
Необходими материали:
* избрано изображение (обработено предварително и принтирано на цветен принтер върху плътна хартия или картон)
* дървена основа (може да се използва и обикновена дървена дъска)
* макетно ножче
* подходящо нетоксично лепило
* брокат (блясък на прах) в желаните цветове
* малки купички за поставяне на броката (например от онези хартиени формички са печене)
Инструкции:
Стъпка 1: Подготовка
Изображение
Когато свалите, обработите и изпринтирате избраното изображение, трябва да го отрежете по размер спрямо дървената основа. Пригответе и работното място като го покриете с найлон или хартия. Залепете изображението върху основата като изравните ръбовете им и изгладите максимално повърхността.
Стъпка 2: Подгответе броката и нанесете лепилото
Изображение
Поставете отделните цветове брокат в отделни купички или формички. Ако желаете, поставете в отделна купичка и онези цветове, които искате да смесите за по-естествен вид на картината. Нанесете лепилото върху избрания сектор върху изображението – секторите са отделени спрямо цвета си и трябва да ги обработвате един по един, за да не изсъхва лепилото предварително. Лепилото можете да нанесете с апликатора на опаковката му или с малка четчица.
Стъпка 3: Добавете броката
Изображение
Поръсете с броката в желания цвят, така че да покриете напълно сектора.
Стъпка 4: Махнете излишъка от брокат
Изображение
Изтръскайте внимателно излишното количество блясък на прах, което не е полепнало по лепилото. Направете това като леко потупате картината върху листа хартия, за да можете да използвате броката отново.
Изображение
Стъпка 5: Завършек
Изображение
По същия начин обработете и останалите сектори от картината, докато я покриете цялата в брокат (или онези места от нея, които искате да акцентирате). Когато сте готови, оставете лепилото да изсъхне напълно и издухайте останалите неполепнали прашинки, за да изчистите картината. Ако забележите места, които изглеждат неравномерно покрити или голи, можете да ги поправите с малко лепило и брокат в съответстващ цвят.
Идея: Със същата техника можете да направите картина, акцентирайки само върху някои места от изображението – както е направено на картината по-долу, където е залепен брокат върху фигурите на сърните и силуетите на клоните.
Изображение

Ето и изображението, което можете да използвате за този проект:
Изображение

Източник: marthastewart.com

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 8:26 pm

Красиви плетени абажури
Всички сме виждали в магазините за осветителни тела тези толкова красиви плетени абажури – едновременно плътни и ажурни, пропускащи меко светлината от крушката. Сега ще Ви покажем как можете да си направите такива абажури сами, като сами изберете размерите и плътността им. Вижте как:
Изображение
За направата на този абажур се използва здрава конопена връв – неговият естествен цвят е много красив, но ако желаете можете да използвате цветни нишки или да ги оцветите предварително.
Необходими материали:
* голяма надуваема топка с желаните размери
* прозрачно лепило (от арт магазините)
* конопена връв - приблизителна необходима дължина:
- за топка с диаметър 40 см. - 37 м.
- за топка с диаметър 35 см. - 28 м.
- за топка с диаметър 23 см. - 9 м.
* найлонови ръкавици
* перманентен маркер
Изображение
Инструкции:
1. Начертайте кръг с перманентен маркер около отвора за надуване на топката – това е секторът, който няма да се покрива с нишките и ще се превърне в отвор на абажура (например за смяна на крушката).

Изображение
2. Покрийте работната си повърхност с парцали или с найлон и поставете ръкавиците.
3. Нанесете лепило върху част от връвта и веднага я увийте около топката. Нишката трябва да залепне добре за повърхността на топката без особени усилия.
Изображение
4. Продължете по същия начин и нататък – нанасяте лепило върху нишката и увивате. При този процес се опитайте да сменяте постоянно и несиметрично посоката на връвта, за да получите ефект на мрежа (както е показано на картинката). Вие избирате колко нагъсто да бъдат нишките – колкото по-нагъсто са те, толкова по-здрав ще стане абажурът, но и толкова по-малко светлина ще пропуска той.
Изображение
5. Уверете се, че сте оставили достатъчно място за отвора на абажура. Ако някои части от мрежата Ви се сторят твърде нестабилни, можете да нанесете допълнително количество лепило.
Изображение
Изображение
6. Ако искате, направете още няколко абажура. Оставете лепилото да изсъхне напълно, като времето на съхнене зависи от самото лепило.
7. Използвайте специална игла за надуване на топки, за да спаднете топката вътре в готовия абажур.

Изображение
8. Извадете внимателно топката от вътрешността на абажура.
Изображение
9. Остава Ви само да окачите абажура на мястото му – тук може да са Ви необходими някои умения в областта на електрическите системи. Следвайте инструкциите върху осветителното тяло или помолете познат, който има опит с тези неща – кабелът трябва да се промуши през някой от отворите в горната част на абажура, кабелите да се свържат и да се монтират фасонката и крушката (самата крушка трябва да е разположена долу-горе в средата на сферата). Не забравяйте, че крушката се нагрява с времето – уверете се, че тя е разположена на достатъчно разстояние от всички страни на абажура.
Изображение
Източник: craftynest.com

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 8:38 pm

Забавен великденски заек от филц
Изображение
Необходими материали:

* Яйце от дунапрен, стиропор или друг подходящ материал (предварително изрежете малка част от едната страна на яйцето, за да я изравните – това ще бъде основата на фигурката)
* Филц в два цвята – бяло и кафяво (може да изберете и друг цвят – например сиво, черно или дори розово)
* Плюшен шнур (тънка и гъвкава метална жичка, покрита с фини реснички, която се използва за изработка на декоративни елементи)
* Помпони – малък и голям (за нослето и за опашчицата)
* Обикновено лепило за тъкани
* Карфици с цветни главички (за очичките)
* Малко парче тънка панделка
Инструкции:
1. Свалете схемата за изрязване на елементите от филц. Ако смятате за необходимо я увеличете с около 50%.

Изображение
2. Пуснете схемите на принтер и изрежете по контурите. Използвайте така получените шаблони, за да очертаете и изрежете елементите от филц. Крачетата трябва да се изрежат по 2 броя – ако филцът има две страни, те трябва да се изрежат огледално. Главата и предните лапички се изрязват от прегънато надве парче филц (за да стане симетрична фигурка) – след това парчето се разгъва и вече разполагате с целия елемент.

3. Облепете "яйцето" с бял филц.

4. Направете очички с помощта на 2 карфички с черна или сива главичка – прокарайте карфиците през филцовия елемент и през "яйцето".

5. Залепете по едно малко парченце бял филц върху кафявите ушички. Залепете малкия помпон за носле, а големия – за опашка. Направете мустаците от плюшения шнур.
Изображение
6. Завържете лентата на панделка и я залепете под врата на зайчето. Декорацията вече е готова.


Източник: bhg.com


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 9:13 pm

Хитри идеи за гардероба
Гардероб - ниша
Изображение
Изображение
Ако живеете в малко жилище, вместо голямо гардеробно помещение, можете да използвате ниша в стената. Поставена зад врата, нишата ще скрие всички вещи (дрехи, аксесоари, обувки) от погледа. За да използвате максимално пространството Ви е необходима оптимална система от рафтове, както и място за окачване на връхните дрехи. За да спестите място, можете да използвате и вътрешната част на вратата, където да монтирате обикновена метална система за обувки.
Изображение
Скрити зад окачените на закачалки дрехи, можете да съхранявате по-малките аксесоари – шалове, колани и прочее. Така те ще са лесни за достигане, няма да заемат излишно място и няма да се виждат иззад дрехите. За целта трябва само да монтирате върху гърба на гардероба си (или върху предварително инсталирана дървена хоризонтална дъска) няколко метални закачалки.
Изображение
Изображение-Разделяй и владей
Ето схема на примерно разпределение на дрешник, разположен върху цяла стена:
1) място за закачване на дълги дрехи (палта, халати, якета);
2) 4 отделения за по-късите или сгънати надве дрехи;
3) стенни закачалки за шалове, бижута, вратовръзки;
4) рафтчета и кошнички за сгънатите дрехи;
5) чекмеджета;
6) място за обувките;
7) рафтчета за по-рядко използваните вещи.

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 10:21 pm

Идеи за дизайна: Имитация на каменна стена

Ако обичате експериментите в интериора, можете да опитате тази интересна идея, която ще Ви помогне да превърнете голата и едноцветна стена в истинско произведение на изкуството. Описаната техника създава имитация на стена, създадена от каменни блокове. Основният похват при нея е да се създадат разнородни правоъгълници в различни цветове, които да създадат илюзията за истински зид. Крайният резултат е интересна акцентна стена в стилизиран вид, която е запазила красотата на естествения материал (камъка), без да изглежда твърде груба или откъсната от общия интериор.

Техниката е базирана на употребата на текстурна боя, която придава на „каменните” блокове един груб пясъчен завършек. Преди да започнете същинската работа, направете предварително план на дизайна върху милиметрова хартия. Добре е да правите блоковете сравнително големи, за да опростите визуално дизайна и за да завършите проекта по-бързо. След това пренесете дизайна върху стената, като използвате самозалепваща се лента, за да обособите отделните „каменни” блокове. Преди да започнете боядисването и по време на нанасянето, разбърквайте добре боята, за да не се разслоява.

Необходими инструменти и материали:
• латексова боя с матов завършек – в няколко нюанса (вижте илюстрациите)
• нивелир с линийка
• самозалепваща се бояджийска лента с ширина 3 см.
• плоска четка за боя с ширина 3 см.
• 3 подноса за боя
• молив

• дунапренов бояджийски валяк – 10 см.
• бъркалка за боя
• памучно парцалче (което не оставя влакна)


Инструкции:
Започвайки от най-горната част на стената, очертайте по една хоризонтална линия на всеки 25 см. След това очертайте блокове с ширина 46 см., разполагайки ги произволно на разстояние 15 см. Изберете няколко блока и ги разделете на 2 секции – по 10 и 15 см. Облепете контурите на не граничещите един с друг блокове с помощта на самозалепващата се лента.

Потопете валяка в единия нюанс на боята и леко го прокарайте върху някаква гладка повърхност (например дървена дъска), за да се разнесе тя равномерно.
Нанесете първия слой боя. За тази цел прокарайте валяка върху стената без да прилагате силен натиск. Запълнете с избрания нюанс маркираните с лента блокове, започвайки от ъглите. На избрани места нанесете боята с малко повече натиск, за да създадете по-драматичен ефект. По-късно можете да нанесете още от боята, ако резултатът не Ви задоволява, но ако сте нанесли твърде наситен пласт поправката става малко по-трудно. Можете също така да попивате и сливате боята на някои места с помощта на памучното парцалче – така ще увеличите ефекта на „каменна” повърхност. Когато сте готови махнете внимателно самозалепващата се лента и оставете боята да изсъхне напълно. След това облепете с лента няколко нови блокчета и повторете същата процедура със същия нюанс.


Изберете кои блокчета ще оцветите в другите 2 цвята. Облепете с лента тези, върху които ще нанесете първия нюанс и нанесете боята с валяка. Приложете повече натиск върху ръбовете и ъглите на блоковете (там боята ще стане малко по-наситена), за да ги разграничите от съседните блокове. С помощта на памучното парцалче обработете с потупвания някои места, за да увеличите ефекта. Накрая махнете лентата и оставете боята да изсъхне добре.

Облепете със самозалепваща се лента блоковете, които са останали необработени и нанесете върху повърхността им последния нюанс.
Накрая обработете и последните блокове (в третия избран нюанс) с памучното парцалче, за да подчертаете ефекта на естествен камък. С помощта на четката обработете ръбовете на някои от блоковете с втория нюанс, който използвайте, за да създадете повече текстура. Махнете лентата още преди боята да е напълно изсъхнала. Оставете цялата стена да изсъхне напълно.

Източник: diy.homedepot.ca
ето и снимки....по етапи Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнение от lubopitka » нед мар 14, 2010 10:30 pm

Brida, стархотни идеи. :clap:
Много ми хареса възглавничките, имитацията на каменната стена и гардеробната ниша.:thumup: :thumup: :thumup:
Плетените абажури баща ми ги правеше като използваше обикновенна надуваема плажна топка. :D :D :D

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 10:34 pm

lubopitka ето и деним стая:):):)
Идеи за дизайн: Стая в деним мотив
Денимът е класика, която не остарява. Пресъздайте тази класика и върху стената, следвайки няколко прости стъпки. Проектът е подходящ дори за хора, които не са особено уверени в собствените си умения в областта на боите и декорацията, тъй като ако не харесате резултата лесно можете да го заличите с четка и да започнете наново, докато постигнете желания ефект. Най-добре е да работите на сектори, които да обособите с помощта на самозалепваща се лента – след като завършите работата си, отстранете лентата, докато боята е все още влажна, изчакайте 24 часа тя да изсъхне и продължете със съседните сектори. Можете да подсилите „деним” ефекта като по ръбовете на панелите леко очертаете „шевовете” с бяла боя.

Необходими инструменти и материали:

• полу-гланцова латексова боя (цвят син деним)
• широка самозалепваща се лента (не много лепкава) – 5 см.
• широка твърда четка (за имитация на деним) – 18 см.
• ролер (валяк) с дискове (за имитация на деним) – 10 см.
• син цветен молив
• нивелир с вградена линия
• мерителна рулетка
• изтънена четка с диаметър 5 см.
• валяк с диаметър 23 см.
• поднос за боя
• парцалчета
Инструкции:
Стъпка 1: Разделете помещението
Разделете помещението на няколко вертикални панела като поддържате ширината на всеки панел между 46 и 92 см., така че да можете да работите бързо от горната до долната част. Хоризонталните панели също са подходящи за тази техника. За да очертаете вертикалните линии на секторите, използвайте цветен молив и нивелир с линия. Облепете редуващите се панели с помощта на самозалепваща се лента (приемете за редуващи се и панелите, срещащи се в ъглите).


Изображение
Изображение
Стъпка 2: Нанесете боята
Нанесете с валяк боята върху отделения с лента панел. Обработете ъглите и труднодостъпните места с тънката четка за боя. Веднага след това нанесете втори слой от боята (на ивици от тавана до пода), за да сте сигурни, че слоят боя е гладък и равномерен.
Изображение

Изображение
Стъпка 3: Обработете с твърдата четка
Прокарайте твърдата четка върху боята, за да направите хоризонталните линии от „дънковия” десен. Прокарвайте четката от едната до другата лента (в двата края на панела), за да предотвратите наслагването на остатъчен гланц. При работата в ъглите дръпнете четката от вътрешната част на ъгъла в посока навън. По време на работата избърсвайте четката с влажна кърпа (която не оставя влакна) след всяко прокарване, за да отстраните излишната боя.
Изображение
Изображение
Стъпка 4: Направете вертикалните ивици
Прокарайте четката по повърхността, но този път правейки вертикални ивици. По време на работата избърсвайте след всяка ивица четката с парцалче, за да отстраните излишното количество боя.
След обработката с твърдата четка, използвайте ролера, за да обработите повърхността хоризонтално за втори път (по време на работата с ролера приложете по-силен натиск).
Изображение
Изображение
Стъпка 5: Довършете „дънковата” шарка
Прокарайте отново ролера по повърхността, но този път във вертикална посока. Гъстотата на „дънковата” шарка зависи от Вашия вкус. По време на работата избърсвайте често ролера с парцал, за да го почистите от остатъчната боя. След като завършите целия панел отстранете лентата и продължете със следващия панел – тук стъпките са отново същите (облепване с лентата плюс стъпки от 2 до 5). Накрая отстранете всички парчета лента и оставете да изсъхне добре.
Изображение
Изображение
Изображение
Източник: diy.homedepot.ca

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 11:14 pm

Вдъхновение от Азия: "Тревна" декорация за стената
Ако харесвате стила на Изтока и искате да внесете частица от него в интериора си, този проект вероятно ще Ви хареса. Техниката, наречена "grass cloth" (от англ. grass – трева и cloth – плат, тъкан), ще внесе в дома Ви атмосферата на азиатската традиция и богатата текстура на естествена трева.

Изображение
Така полученият ефект наподобява релефните стенни покрития (например тапет), но без техните основни недостатъци – лесно захабяване и замърсяване на повърхността. Освен това, тъй като се използва боя вместо тапет, можете да се възползвате още по-пълноценно от разнообразния избор на цветове и нюанси.

Техниката "grass cloth" се съчетава чудесно с разнообразие от стилове и аксесоари, особено ако за основен цвят е избран неярък, пастелен нюанс. Този тип декорация обаче е най-подходяща за интериорите, вдъхновени от Далечния Изток, съчетани с природни материи и аксесоари.


Необходими инструменти и материали:

● Гланц (полупрозрачен)
● Четка (10 см.)
● Ваничка за боя
● Валяк за боя (23 см.)
● Латексова боя – цветове: бял (за основа), маслинено-зелен, зелено-сив и зелено-кафяв (за гланцовото покритие)
● Чистачка за прозорци (става въпрос за пластмасовия инструмент, с който се почистват стъклата на колите) или подобен (набразден) инструмент
● Линийка
● Макетно ножче
● Молив
● 3 бр. пластмасови контейнери с мерителни линии
● Самозалепваща се лента (5 см.)
● Маркер с фин писец
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Основни стъпки:
● Разделете стената на сектори
● Нанесете с хоризонтални движения гланца върху стената с помощта на четка
● Прокарайте инструмента за набраздяване по гланцираната повърхност на стената
● Внимателно обработете линиите със суха четка
● Нанесете гланцова смес
● Омекотете и смесете линиите, така че да прелеят една в друга
Изображение
Инструкции:

1. Подгответе повърхността – защитете ръбовете с тавана, ламперията, рамките на прозорците и вратите и прочее със самозалепваща се лента. Боядисайте цялата повърхност на стената с белия латекс (основа), а ако е необходимо нанесете два слоя. Накрая оставете да изсъхне за поне половин денонощие.

2. Използвайте линийка и маркер, за да разделите острието на чистачката за стъкла на сектори с широчина 0.6 см. На отбелязаните изрежете с макетно ножче вдлъбнатини с широчина приблизително 0.3 см.

3. Разделете стената на секции с ширина 1 м. и отбележете с молив. Отделете съседните сектори със бояджийска лента. В пластмасов съд смесете 4 части гланц с 1 част боя в цвят маслинено зелено. По същия начин в два отделни съда смесете с гланц и останалите 2 цвята боя – сиво-зеленото и зелено-кафявото. Така ще получите 3 полупрозрачни цветни гланцови смеси.

Изображение
4. Потопете четката в различните комбинации от гланцови смеси. Започвайки от горната част на стената, нанесете с четката гланца върху първия сектор от стената.
Изображение
5. Докато гланцът все още е мокър, поставете инструмента в най-горната част на сектора и го прокарайте хоризонтално от единия до другия му край. Избършете излишъка от гланц от инструмента и продължете надолу, припокривайки шарката, така че да се получи непрекъснат десен.
Изображение
6. С помощта на четката лекичко обработете линиите на сухо, с хоризонтални движения, за да омекотите линиите.
Изображение
7. Продължете със същата техника надолу, за да обработите целия сектор. Накрая оставете да изсъхне добре.

8. Когато сте готови с първия сектор, можете да продължите и с останалите, докато цялата стена (или стени) е готова. Накрая махнете бояджийската лента и оставете да изсъхне напълно.
Източник: bhg.com

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнение от BRIDA » нед мар 14, 2010 11:22 pm

Забавна и креативна декорация на дома

силуетно изкуствоАко не сте от хората, които подскачат панически при вида на мишка в дома си, то този проект е подходящ за Вас. Разбира се тук не става въпрос за истински гризачи, а за декорация със стилизирани силуети. Идеята е приложима за всякакъв вид форми и размери, стига да намерите подходящ за целта шаблон, така че да добавите ефектна, евтина и стилна декорация в дома си според своя собствен вкус и желание.

Ние Ви предлагаме шаблони за "комплект" от котка, гонеща 2 мишки, като имате избор за вида на гризачите. Така получената конфигурация можете да разположите в долната част на стената, най-добре близо до стълбище или врата, където тя ще изглежда най-ефектно.

Фигурките можете да направите от дебел картон, от шперплат или дори от дървесина. За направата им е необходимо да изберете конкретен силует, да го увеличите до избрания размер и да използвате принтер, за да изпринтирате така получения образ (ако не разполагате с готов шаблон върху хартия). След това поставете хартията върху избраната плоскост (например картон) и изрежете силуета по контурите.

Ако желаете образът да бъде обърнат в другата посока, предварително обърнете компютърното изображение или изрежете шаблона и го използвайте отделно за очертаване върху желаната плоскост.

Когато силуетът е готов оцветете повърхността му в избрания цвят, например черен, и фиксирайте фигурката върху стената в желаната позиция и конфигурация. Ако искате да си спестите оцветяването, можете да използвате материал в избрания цвят (например плътна цветна хартия), при който няма да се налага да боядисвате фигурата допълнително.

Ето и показаните фигури, които можете да използвате, след като ги увеличите до желаните размери:
Съвет: За да използвате по-малко мастило при принтирането, предварително можете да обработите вътрешността на образа в черно (на схемата), така че в черно да останат само контурите
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


Отговори