Приготвяне на карантия
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 6:48 pm
- :: 15 рецепти от aseto
- :: 4 снимки от aseto
Приготвяне на карантия
Как мога да приготвя свински черен дроб така, че да остане крехък?
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Най-лесният начин е да се нареже на тънки "пържоли" и да се изпече на грил тигана и накрая да се посоли.
Аз обичам дроб в дом. сос - Дробът се нарязва на парчета, слага се в тавичка, полива се с олио и се запича от двете страни. Прибавя се дом. сок + малко брашно + магданоз + сол + черен пипер на зърна и се залива дроба. Пече се до сгъстяване на доматите.
Аз обичам дроб в дом. сос - Дробът се нарязва на парчета, слага се в тавичка, полива се с олио и се запича от двете страни. Прибавя се дом. сок + малко брашно + магданоз + сол + черен пипер на зърна и се залива дроба. Пече се до сгъстяване на доматите.
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Ние печем дроба на фурна. Реже се на парчета с дебелина около 1,5 см, овалва се добре в олио, залива се с вода, но да се го покрие напълно. Пече се на умерена фурна. За да остане крехък се вади когато като разрежеш парче дроб е леко кървав вътре. Така е и когато дроба се пържи на тиган. Посолява се след като се извади от фурната/тигана
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
За да остане крехък дроба се прави така:
Измива се добре,нарязва се на парчета/дребни или по едри,както предпочитате/посолява се,поръсва се с една,две щипки сода и малко оцет.Оставя се за 10-15 мин.Можеш да овкусиш преди пържене с подправка за дреболии.На следващия ден дроба си е крехък пак.Откакто разбрах за тоя трик ,само така правя дроб.Пробвай и няма да съжаляваш.Само внимавай да не го препържеш :P
Ако обичаш да хрупка,можеш да го оваляш в УНИВЕРСАЛНА ПАНИРОВКА С КОРНФЛЕЙКС.Страхотна е.Или пък галета :P
Измива се добре,нарязва се на парчета/дребни или по едри,както предпочитате/посолява се,поръсва се с една,две щипки сода и малко оцет.Оставя се за 10-15 мин.Можеш да овкусиш преди пържене с подправка за дреболии.На следващия ден дроба си е крехък пак.Откакто разбрах за тоя трик ,само така правя дроб.Пробвай и няма да съжаляваш.Само внимавай да не го препържеш :P
Ако обичаш да хрупка,можеш да го оваляш в УНИВЕРСАЛНА ПАНИРОВКА С КОРНФЛЕЙКС.Страхотна е.Или пък галета :P
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 6:48 pm
- :: 15 рецепти от aseto
- :: 4 снимки от aseto
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 6:48 pm
- :: 15 рецепти от aseto
- :: 4 снимки от aseto