Готвите ли в тенджера под налягане?
В нашето семейство я използваме много често - за зрял фасул, месо и всичко, което изисква по-дълго време за готвене.
Преди 2 години съседка сподели, че стерилизира буркани със зелен фасул и грах. От тогава я използваме и за това.
Готвене в тенджера под налягане
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Пуснах рецепти за стерилизиране на зелен фасул и грах (ако бъдат одобрени).
С много недоверие ги направих за първи път. Просто опитах с бебешки бурканчета, за да видя какво ще стане. Но стана. Понеже тенджерата ми не е голяма, консервирам в конфитюрени и бебешки бурканчета (мъжкото съсловие в семейството бойкотира тотално и двата продукта, с изключение на паниран зелен фасул и руската салата!). Така че, това ни устройва.
Вместо да варя по 3 часа, сега става за нула време. Но много внимавам с отварянето на теджерата. Обезателно изчаквам 10-15 минути преди да отворя капака.
- sve_georgieva - писах Ви на "лични съобщения" за снимките.
С много недоверие ги направих за първи път. Просто опитах с бебешки бурканчета, за да видя какво ще стане. Но стана. Понеже тенджерата ми не е голяма, консервирам в конфитюрени и бебешки бурканчета (мъжкото съсловие в семейството бойкотира тотално и двата продукта, с изключение на паниран зелен фасул и руската салата!). Така че, това ни устройва.
Вместо да варя по 3 часа, сега става за нула време. Но много внимавам с отварянето на теджерата. Обезателно изчаквам 10-15 минути преди да отворя капака.
- sve_georgieva - писах Ви на "лични съобщения" за снимките.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 43
- Регистриран на: ср юли 22, 2009 10:35 am
- :: 1 снимки от Cheery_Pepi
- Контакти:
Тенджерата под нялягане е мой верен помощник в кухнята. Често я ползвам, защото пести време, а и ястията стават по-вкусни и диетични.
Всъщност първите ми опити с основни ястия като дете са точно с нея. Обаче никога не готвя боб в нея. Имам страх, че люспиците му ще запушат отвора на клапана за парата и тогава става опасно, но това си е мое мнение.
А колко бързо и вкусни стават свички супи в нея?! М
Всъщност първите ми опити с основни ястия като дете са точно с нея. Обаче никога не готвя боб в нея. Имам страх, че люспиците му ще запушат отвора на клапана за парата и тогава става опасно, но това си е мое мнение.
А колко бързо и вкусни стават свички супи в нея?! М
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
От години готвя в тенджера под налягане и наистина е едно малко чудо.И продуктите не губят хранителните си стойности.Cheery_Pepi,не се притеснявай,че ще се запуши.Водата не трябва да е повече от 2/3 от обема на тенджерата.Този начин за отваряне на капака след поставяне под студена вода съм го чувала,но казват че рязката смяна на температурата намалява "живота" на гумата,която уплътнява капака при затваряне.Също така зависи и от модела на тенджерата.Лично за мен най-добрият е руският модел-затваря се чрез завиване на капака.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!