Какво приготвяте на грил тиган
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Какво приготвяте на грил тиган
Скоро ще имам рожден ден и мисля да си направя подарък - грил тиган, може ли да ми дадете идеи какво и как да готвя на него?
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
И аз съм за мръвките
Хубавото е, че ако са по-мазнички пържолите в тигана-скара могат да се отцедят от мазнината. Ако са по-сухи също стават супер, във всички случаи на скара месото става по-вкусно. Наденички също се получават чудесно, отново заради изцеждането на мазнината според мен.
Разбира се може покрай месото да сложиш и зеленчуци - например ако мариноваш месо с лук, не го изхвърляй, лука също може да се запече леко и да бъде вкусно допълнение към месото. Само моя съвет е, за да не залепват зеленчуците или ги печи заедно с по-сочно месо, или внимавай да не залепват (малко мазнина върши работа).
Направо огладнях от тези размисли....
Хубавото е, че ако са по-мазнички пържолите в тигана-скара могат да се отцедят от мазнината. Ако са по-сухи също стават супер, във всички случаи на скара месото става по-вкусно. Наденички също се получават чудесно, отново заради изцеждането на мазнината според мен.
Разбира се може покрай месото да сложиш и зеленчуци - например ако мариноваш месо с лук, не го изхвърляй, лука също може да се запече леко и да бъде вкусно допълнение към месото. Само моя съвет е, за да не залепват зеленчуците или ги печи заедно с по-сочно месо, или внимавай да не залепват (малко мазнина върши работа).
Направо огладнях от тези размисли....
Aut viam inveniam aut faciam
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Много обичам пилешки пържолки на грил тигана -
заливам пържолките със соев сос и лимонов сок - да престоят поне2 ч.
и слагам в тигана.Когато се изпекат от 2 страни (3-4 мин. на страна)
и ги извадя,забърсвам тигана с кухненска хартия и тогава слагам следващите.
Колбаси пресен салам.кренвирши.
Аз купувам от карантията свински дроб в було - 1 бр.=40 ст. и него пека на грила - става супер.
Свински черен дроб нарязвам на тънки пържолки,мятам в тигана и ги соля след като се изпекат.Става фантазия.Ти ме подсети - така не съм правила 3-4 м.Иначе скоро правихме дроб в було на барбекю ,но остана вътре сурово - повече ми харесва на тигана.
Ако обичаш тиквички,патладжани и шайби лук - слагаш и печеш.
заливам пържолките със соев сос и лимонов сок - да престоят поне2 ч.
и слагам в тигана.Когато се изпекат от 2 страни (3-4 мин. на страна)
и ги извадя,забърсвам тигана с кухненска хартия и тогава слагам следващите.
Колбаси пресен салам.кренвирши.
Аз купувам от карантията свински дроб в було - 1 бр.=40 ст. и него пека на грила - става супер.
Свински черен дроб нарязвам на тънки пържолки,мятам в тигана и ги соля след като се изпекат.Става фантазия.Ти ме подсети - така не съм правила 3-4 м.Иначе скоро правихме дроб в було на барбекю ,но остана вътре сурово - повече ми харесва на тигана.
Ако обичаш тиквички,патладжани и шайби лук - слагаш и печеш.
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Дойде ред да се похваля с новата ми придобивка, добавила съм снимки към рецепта http://www.receptite.com/recepta.php?r=4886 ! Благодаря ви за идеите!
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти: