Добавяне на рецепти и участие във форума
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Мисля,че е по-правилно да не коментираме коя рецепта е хубава и коя не е и още по-малко дали е рецепта.Нека оставим това на администраторите-да преценят дали да остане в сайта една рецепта или не.Аз го виждам достатъчно просто:ако една рецепта ти харесва-изпробвай я,ако нещо не ти е ясно-попитай.По този начин ще се запази добрият тон и ще се избегне създаването на лични отношения,което е абсолютно безсмислено в този сайт.В крайна сметка сме тук,за да сме си полезни и да ни е приятно.Едва ли ще ни коства много,за да го постигнем.Нека да опитаме!
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Гале, по принцип си абсолютно права.
Днешните събития около рецептата на Здравка са резултат от продължителни премълчавания на затаено недоволство. Накрая стига една капка, за да прелее чашата.
Затова горе е писано за откровеното изказване на мнение в един учтив вид.
Теми като това "какво е рецепта или не" могат да бъдат дискутирани във форума. Жалкото е, че много от участниците НЕ влизат във форума и няма да го видят.
Затова е другият принцип - заинтересованост. Който не чете новите теми, пропуска такива дискусии и пропуска промени, направени по сайта.
Като цяло - всички са ЗА един приятен сайт и тон на общуване. Но всеки разбира нещо различно под тези понятия.
Освен това - даване на сигнал за повтарящи се рецепти или такива, които действително не са, или такива, които имат грешки, не е груба намеса в дейността на админите, а откликване на тяхната подкана за съдействие.
Те виждат сиганала в коментара и решават тогава дали е оправдан или не.
Това много често дава повод за злобно отношение, за жалост.
А що се отнася до оптимизма ти - и аз го споделям! Все пак сме големи и разумни хора!
Днешните събития около рецептата на Здравка са резултат от продължителни премълчавания на затаено недоволство. Накрая стига една капка, за да прелее чашата.
Затова горе е писано за откровеното изказване на мнение в един учтив вид.
Теми като това "какво е рецепта или не" могат да бъдат дискутирани във форума. Жалкото е, че много от участниците НЕ влизат във форума и няма да го видят.
Затова е другият принцип - заинтересованост. Който не чете новите теми, пропуска такива дискусии и пропуска промени, направени по сайта.
Като цяло - всички са ЗА един приятен сайт и тон на общуване. Но всеки разбира нещо различно под тези понятия.
Освен това - даване на сигнал за повтарящи се рецепти или такива, които действително не са, или такива, които имат грешки, не е груба намеса в дейността на админите, а откликване на тяхната подкана за съдействие.
Те виждат сиганала в коментара и решават тогава дали е оправдан или не.
Това много често дава повод за злобно отношение, за жалост.
А що се отнася до оптимизма ти - и аз го споделям! Все пак сме големи и разумни хора!
www.facebook.com/artandhobby
- buci
- магьосник в кухнята
- Мнения: 52
- Регистриран на: вт юли 21, 2009 6:52 pm
- :: 27 рецепти от buci
- :: 29 снимки от buci
Алиана, това което си написала много точно, искам да те подкрепя и да апелирам към откритост във взаимоотношенията.
Искам да направя и едно предложение към админите, доколкото разбирам админите живеят извън България, посещаемоста на сайта е висока по тази причина не винаги навреме могат да се проконтролират случващите се неща в реално време, имайки впредвид че повече посетители са от България.
Предлагам да бъдат дадени правомощия на модератори на активни и доказали се съфорумци, не казвам че това ще реши напълно някои проблеми, но доста ще подобри качеството на сайта.
Поздрави !
Искам да направя и едно предложение към админите, доколкото разбирам админите живеят извън България, посещаемоста на сайта е висока по тази причина не винаги навреме могат да се проконтролират случващите се неща в реално време, имайки впредвид че повече посетители са от България.
Предлагам да бъдат дадени правомощия на модератори на активни и доказали се съфорумци, не казвам че това ще реши напълно някои проблеми, но доста ще подобри качеството на сайта.
Поздрави !
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Галка, съгласи се все пак, че има пуснати "рецепти" които са подходящи за деца от 1-ви до 5-ти клас......
Това как се режат картофи и се пържат може ли да бъде рецепта за зрели хора ( пиша за днешна рецепта, а има и много други такива.....)? Примери мога да дам и други....
Аз също съм писала рецепти сходни на написани вече и след като забележа - веднага информирам админите и те ми трият рецептата.
Това, че те няколкократно ни молят за помощ когато открием такава рецепта се вижда само от влизащите във форума, а не от тези които пишат на ден по 20 рецепти.....
Тези, които не взимат участие във форума ( независимо в коя тема) не се интересуват от самият сайт - важното за тях е да напишат рецепти и ....до тук!
На мен лично ми е много приятно тук във форума, защото има много интересни теми от които да науча и нещо ново за мен - ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ!!! Има и много разтоварващи теми, в които човек забравя за личните си проблеми! Беше ми хубаво и в Нови рецепти, но напоследък дори спрях да ги чета, ориентирам се по заглавието.....
Силно се надявам, че всичко ще отмине ако се премахнат тези точки и се сложи лимит на нови рецепти!
Весела и спокойна вечер на всички!
Това как се режат картофи и се пържат може ли да бъде рецепта за зрели хора ( пиша за днешна рецепта, а има и много други такива.....)? Примери мога да дам и други....
Аз също съм писала рецепти сходни на написани вече и след като забележа - веднага информирам админите и те ми трият рецептата.
Това, че те няколкократно ни молят за помощ когато открием такава рецепта се вижда само от влизащите във форума, а не от тези които пишат на ден по 20 рецепти.....
Тези, които не взимат участие във форума ( независимо в коя тема) не се интересуват от самият сайт - важното за тях е да напишат рецепти и ....до тук!
На мен лично ми е много приятно тук във форума, защото има много интересни теми от които да науча и нещо ново за мен - ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ!!! Има и много разтоварващи теми, в които човек забравя за личните си проблеми! Беше ми хубаво и в Нови рецепти, но напоследък дори спрях да ги чета, ориентирам се по заглавието.....
Силно се надявам, че всичко ще отмине ако се премахнат тези точки и се сложи лимит на нови рецепти!
Весела и спокойна вечер на всички!
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Момичета и момчета, напълно съм съгласна с написаното от Рали. Макар че се регистрирах миналия ден, отдавна като гост чета рецептите и форумите. Мисля че сайта е интересен за това, че може да се сподели опит, да се потърси съвет и дори човек да сподели нещо лично, което трудно би направил с близки хора. Било за да не ги товари или за да чуе независимо мнение.
Форума не е нещо, с което да се доказваме или да избиваме комплекси.
Заради това добрия тон е въпрос на възпитание и уважение.
Не споделям мнението на Buci за даване права на някой друг освен администраторите да одобрява, тъй като това би довело до други емоции.
Форума не е нещо, с което да се доказваме или да избиваме комплекси.
Заради това добрия тон е въпрос на възпитание и уважение.
Не споделям мнението на Buci за даване права на някой друг освен администраторите да одобрява, тъй като това би довело до други емоции.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Не е лошо да се коментират рецептите и ако има нещо нередно да се подава сигнал - това е полезно на всички - но съм съгласна с Galya68, че не е нужно да се влагат толкова негативни емоции
Колкото за участието във форума - то не е задължително. Форумът е част от сайта, която е направена за да можем да обсъждаме и други неща, които ни интересуват и забавляват. Има много хора, които добавят стойностни рецепти и снимки, но не пишат във форума - нямат време, няма какво да споделят или други лични причини. Не можем да им се сърдим за това. Важни правила и промени на сайта се обявяват на главната страница, така че всеки да е наясно.
За добавянето на рецепти "на едро" - нещата ще се променят, сега го обсъждаме тук - Промени в сайта.
Засега мисля, че с Павел се справяме прилично с модерирането и администрирането на сайта, не мисля че повече "шефове" ще променят каквото и да е било (в положителна посока)
И последно -
Колкото за участието във форума - то не е задължително. Форумът е част от сайта, която е направена за да можем да обсъждаме и други неща, които ни интересуват и забавляват. Има много хора, които добавят стойностни рецепти и снимки, но не пишат във форума - нямат време, няма какво да споделят или други лични причини. Не можем да им се сърдим за това. Важни правила и промени на сайта се обявяват на главната страница, така че всеки да е наясно.
За добавянето на рецепти "на едро" - нещата ще се променят, сега го обсъждаме тук - Промени в сайта.
Засега мисля, че с Павел се справяме прилично с модерирането и администрирането на сайта, не мисля че повече "шефове" ще променят каквото и да е било (в положителна посока)
И последно -
Интернет е голямо място и хора, които да го използват да се доказват и да избиват комплекси винаги ще има. Ние и да се ядосваме няма да ги променим, пък и приятелите, които можем да направим са много повече - затова гледайте по-позитивно на виртуалната реалност и не си хабете нервите с незначителни проблемиФорума не е нещо, с което да се доказваме или да избиваме комплекси.
Заради това добрия тон е въпрос на възпитание и уважение.
- eledra
- магьосник в кухнята
- Мнения: 217
- Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
- :: 343 рецепти от eledra
- :: 760 снимки от eledra
Здравейте.Тази сутрин прочетох за дискусията ,която водите.Явно,вчера съм пропуснала повода за нея - бях заета.Разбирам всички ви.Четох,мислих и стигнах до извода - не си хабете нервите,те са ценни за нас.Винаги ще има недоброжелатели и винаги ще има добре настроени хора.Въпреки всичко,тонът в сайта трябва да бъде учтив - това го изискват първите седем години.
Лек и спокоен ден!
Лек и спокоен ден!
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Определено вчерашната дискусия за Циганската баница си заприлича на циганска кавга!От известно време ми прави впечатление,че добрия тон и задушевна атмосфера,които царяха в сайта и форума каточели поизчезнаха!
А колкото до лесните и прости рецепти,мисля че трябва да има и такива в един кулинарен сайт.Предполагам,а и никъде невиждам да пише,че сайта е за професионални готвачи.Нека е еднакво полезен както на знаещите и можещите , така и на незнаещите и неможещи.
Синът ми е на 14 год.Решили веднъж да си правят пица с приятели.За да не им разваля плана,не се обажда на мен да пита как се прави.Не отваря и дебелата готварска книга,която имам,а отваря receptite.com и търси нужната му информация!
Приветствам може би временното му кулинарно увлечение и се надявам да намира подходящи за знанията и способностите му рецепти.
Може би трябва да има категория и за начинаещи готвачи,където простотата на рецептите да не дразни знаещите и можещите!
А колкото до лесните и прости рецепти,мисля че трябва да има и такива в един кулинарен сайт.Предполагам,а и никъде невиждам да пише,че сайта е за професионални готвачи.Нека е еднакво полезен както на знаещите и можещите , така и на незнаещите и неможещи.
Синът ми е на 14 год.Решили веднъж да си правят пица с приятели.За да не им разваля плана,не се обажда на мен да пита как се прави.Не отваря и дебелата готварска книга,която имам,а отваря receptite.com и търси нужната му информация!
Приветствам може би временното му кулинарно увлечение и се надявам да намира подходящи за знанията и способностите му рецепти.
Може би трябва да има категория и за начинаещи готвачи,където простотата на рецептите да не дразни знаещите и можещите!
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Напълно подкрепям mimsi – в сайта трябва да има и лесни и „прости” рецепти. Всички сме започнали от нулата, за да придобием опит и умения. И въпреки всичко, продължаваме да се учим до последния си ден. Не всеки е имал майка, или баба или близък, от който да се учи. И именно такива сайтове, като този могат да научат всеки , като го запознаят и с най-елементарните рецепти и с най-сложните.
За това си мнение ще се обоснова и със следното: имам доста книги по готварство, останали от майка ми, купувани от мен, от дъщеря ми. Снощи реших да видя в две от тях, има ли „прости” рецепти.
Да ! Има! Има и „Сандвич с лютеница”, има и „Салата от маруля”, има и „Салата от домати и краставици”, има и „Сок от грозде” и т.н. и т. н.
Е, има и „Кльози” , и „Консоме”, и „Сос шаркутие”, и „Юцу час чина чиас”. Но трябва ли да отричаме едните и да величаем другите. Всеки ще избере тази рецепта от която има нужда в момента. Ще я пробва, ще я изменя, ще я обогатява, ще я споделя с близки и познати, ще я отрича. Ще създава нови рецепти.
Ето точно в това виждам ролята на този великолепен сайт.
И затова мисля, че и „Филия с лютеница” и „Циганска баница” трябва да останат в рецептите. /а „Циганска баница” не ядат само „ромчетата”. И ние сме яли, и сега ,въпреки че единият ми внук е на 18 години, понякога иска да му я направим!/.
А сега, и за подкрепа на горното си мнение, и за разведряване, ще ви разкажа случка от живота на родителите ми.
Майка ми не е българка. На 12 години е останала кръгъл сирак и е отрасла по сиропиталища. Дошла в България. След време се оженили с баща ми. Един път решили да сготвят „Пълнена кокошка” . И майка ми попитала баща ми /който се пишел за „умеещ”!/, кога да напълни кокошката с ориза – след като я свари, или сурова. Отговорът на баща ми бил :”След като я свариш”.!!!
Ясно ви е какво се е получило. :lol:
Хайде, момичета - по-спокойно! Животът е достатъчно сложен и кратък. В този сайт сме за хубаво!
За това си мнение ще се обоснова и със следното: имам доста книги по готварство, останали от майка ми, купувани от мен, от дъщеря ми. Снощи реших да видя в две от тях, има ли „прости” рецепти.
Да ! Има! Има и „Сандвич с лютеница”, има и „Салата от маруля”, има и „Салата от домати и краставици”, има и „Сок от грозде” и т.н. и т. н.
Е, има и „Кльози” , и „Консоме”, и „Сос шаркутие”, и „Юцу час чина чиас”. Но трябва ли да отричаме едните и да величаем другите. Всеки ще избере тази рецепта от която има нужда в момента. Ще я пробва, ще я изменя, ще я обогатява, ще я споделя с близки и познати, ще я отрича. Ще създава нови рецепти.
Ето точно в това виждам ролята на този великолепен сайт.
И затова мисля, че и „Филия с лютеница” и „Циганска баница” трябва да останат в рецептите. /а „Циганска баница” не ядат само „ромчетата”. И ние сме яли, и сега ,въпреки че единият ми внук е на 18 години, понякога иска да му я направим!/.
А сега, и за подкрепа на горното си мнение, и за разведряване, ще ви разкажа случка от живота на родителите ми.
Майка ми не е българка. На 12 години е останала кръгъл сирак и е отрасла по сиропиталища. Дошла в България. След време се оженили с баща ми. Един път решили да сготвят „Пълнена кокошка” . И майка ми попитала баща ми /който се пишел за „умеещ”!/, кога да напълни кокошката с ориза – след като я свари, или сурова. Отговорът на баща ми бил :”След като я свариш”.!!!
Ясно ви е какво се е получило. :lol:
Хайде, момичета - по-спокойно! Животът е достатъчно сложен и кратък. В този сайт сме за хубаво!
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
И аз мисля, че този сайт не е само за майстори готвачи, а и за начинаещи. Имам приятелки, които не са на "ти" с кулинарията, посещават сайта/но все още не посмяват да се регистрират/ и четат рецептите - намират, че са обяснени много добре и приготвят някои от тях. Затова трябва да има и простички рецепти - не всички са толкова изискани
Съжалявам, че вчера нямах време да проследя дискусията по тази Циганска баница! Против съм всякакви лоши и недобронамерени изказвания, може просто да се подмине рецептата вместо да се пишат грозни думи!
Нека бъдем по-добри и дружелюбни!
Съжалявам, че вчера нямах време да проследя дискусията по тази Циганска баница! Против съм всякакви лоши и недобронамерени изказвания, може просто да се подмине рецептата вместо да се пишат грозни думи!
Нека бъдем по-добри и дружелюбни!