Публикувано: вт мар 25, 2008 9:54 am
Имам един въпрос относно рецептата за "Карамелени квадрати". Какво е туй нещо "златен сироп"? То ясно, че мога да го заменя с мед, но все пак искам да знам. Благодаря, предварително!
Златния сироп е продукт, който се получава при производството на захар - концентриран, рафиниран захарен сироп с тъмно златист цвят и специфичен аромат. Общо взето има вкус на концентриран карамел и подобен аромат. На плътност е като мед (истински - по-гъст, а не този от глюкоза). Използва се предимно в англоговорящите страни, Индия, Германия. Напълно заменим е с мед, а на английски се казва golden syrup. Във видеото използваме златен сироп, а не мед - можеш да го видиш там (и омацва всичко като мед ).neli.mag написа:Имам един въпрос относно рецептата за "Карамелени квадрати". Какво е туй нещо "златен сироп"? То ясно, че мога да го заменя с мед, но все пак искам да знам. Благодаря, предварително!
Аз съм "ЗА" с двете ръце за повече такива клипчета.vg написа:това е най-добрият начин за показване на рецепта - може да се види самото приготвяне, а и крайния резултат.