Любопитно!Знаете ли,че.....
- Jordanka1
- виртуоз с тиган
- Мнения: 436
- Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
- :: 4 рецепти от Jordanka1
- :: 28 снимки от Jordanka1
- Местоположение: Белослав-Варненско
- remiva
- магьосник в кухнята
- Мнения: 826
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
- :: 23 рецепти от remiva
- :: 103 снимки от remiva
- Местоположение: Варна
Камилите имат гърбици на гърба си като място на което да съхраняват мазнини. Това е тази мазнина, която те изразходват, когато храната и водата са недостатъчни. Добре охранената камила, която е в добро състояние има стегната и изправена гърбица. След дълго и изтощително пътуване в пустинята същата камила ще има гърбица, която е отпусната и наклонена на една страна.
Има два типа камили. Камилата с две гърбици на гърба си е "Бактриан" камила. Тя идва от Азия и пренася тежък товар през студени високи полета наречени степи. Нейната дълга и рунтава козина й помага да запази топлината си.
Арабската камила, едногърба камила, има само една гърбица. Тя е приспособена към горещи пустинни места, притежава широки крака, за да не потъва в пясъка. Арабската камила също има и дълги мигли, които й помагат да запази очите си от пясъка, както и ноздри, които затваря, за да запази носа си от пясъка.
Има два типа камили. Камилата с две гърбици на гърба си е "Бактриан" камила. Тя идва от Азия и пренася тежък товар през студени високи полета наречени степи. Нейната дълга и рунтава козина й помага да запази топлината си.
Арабската камила, едногърба камила, има само една гърбица. Тя е приспособена към горещи пустинни места, притежава широки крака, за да не потъва в пясъка. Арабската камила също има и дълги мигли, които й помагат да запази очите си от пясъка, както и ноздри, които затваря, за да запази носа си от пясъка.
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.
- remiva
- магьосник в кухнята
- Мнения: 826
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
- :: 23 рецепти от remiva
- :: 103 снимки от remiva
- Местоположение: Варна
Известният американски актьор Чарлз Коглън,който починал през 1899г. бил погребан не в родното си място,а в град Галвестън,щата Тексас,където гастролирала трупата му.След година ураган с невиждана сила попилял Галвестън и придошлите води отнесли няколко улици и местното гробище.Херметически затвореният ковчег с тялото на Коглън плувал 9 години в Атлантическия океан,изминал 6 хиляди километра, и накрая вълните го изхвърлили точно пред къщата,където актьорът се бил родил-на остров Принц Едуард в залива Свети Лаврентий.
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
Вижте това.Няма да съжалявате,а и със сигурност ще научите нещо полезно.
http://vbox7.com/play:3e9c34ae
Филма на Ани Салич за Индонезия.
http://vbox7.com/play:3e9c34ae
Филма на Ани Салич за Индонезия.
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Човек оглупява от безинтересна работа
Норвежки учени успяха да докажат, че човек оглупява от безинтересна работа, предаде БНР. Най-застрашени от подобна деградация са служителите от паспортния и имиграционния контрол в летищата.Монотонните служебни задължения вкарват човешкия мозък в режим на автопилот, което означава, че дори и най-простите задачи може да се окажат трудни за решаване.Освен това учените са установили, че може да предскажат човешките грешки 30 секунди, преди да бъдат извършени. Това става чрез специален скенер за анализ на мозъчната активност. Мозъкът започва да работи по-икономично, прилагайки по-малко усилие за решаване на една и съща задача, като заедно с това се активизира друга част от него, която обикновено се ползва при почивка.
Норвежки учени успяха да докажат, че човек оглупява от безинтересна работа, предаде БНР. Най-застрашени от подобна деградация са служителите от паспортния и имиграционния контрол в летищата.Монотонните служебни задължения вкарват човешкия мозък в режим на автопилот, което означава, че дори и най-простите задачи може да се окажат трудни за решаване.Освен това учените са установили, че може да предскажат човешките грешки 30 секунди, преди да бъдат извършени. Това става чрез специален скенер за анализ на мозъчната активност. Мозъкът започва да работи по-икономично, прилагайки по-малко усилие за решаване на една и съща задача, като заедно с това се активизира друга част от него, която обикновено се ползва при почивка.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Откриха връзка между храната и типа поведение на отделния човек
Учените успяха да установят взаимовръзката между пристрастието към отделни храни и психическото състояние на човека. Така любителите на шоколада дълбоко в душата си са самотни и нещастни хора, в чийто живот липсват любов, състрадание, внимание, пише вестник РБК daily, цитиран от Newsru.
Психотерапевтът Владимир Есаулов казва, че пристрастието към млечните продукти пък издава потребност от ласки и грижи. “Тази храна се асоциира с млякото на майката, а следователно и с онзи период от живот, когато сме защитени и обкръжени с любов”, казва Есаулов.
Всички вкусови пристрастия говорят за наличие на особени психологически потребности. Влечението към твърдите храни – орехи, твърди плодове означава желание да побеждаваш.
Психолозите знаят, че корените на любовта към определена храна са в детството или в което и да е друго щастливо време, когато определени храни са се асоциирали с радост, награда или чувство за сигурност. Затова в основата на хранителната зависимост лежи не само физиологическата потребност от конкретен хранителен продукт, колкото желанието да си върнем най-добрите моменти от живота, смята психологът.
Известна е обаче и друга закономерност. Любителите на месото, особено говеждото, често се оказват нервни и агресивни. А хората, които основно предпочитат плодове и зеленчуци, имат спокоен и уравновесен характер.
Руският учен Александър Макаров твърди, че е установил най-тънките нюанси на влиянието на характера на избора на храна върху личностните качества на човека. Според него доматите са храната на щедрите демократи с широка душа. Краставиците обичат чувствителните натури. Зелето и фасулът се предпочитат от хора, които трябва да съберат смелост и решителност. А онези, които се хранят само със зеленчуци, се страхуват от трудностите, отстъпчиви са.
Освен това начинът на приготовление на зеленчуците също говори много. Тези, които ги обичат сурови, са психически здрави и уравновесени.
В характера пък на любителите на киселото, пресоленото и маринованото има явни тиранични нотки. Така Иван Грозни е обожавал туршиите и киселото мляко. Петър І също е предпочитал киселите храни, а Сталин не е можел да живее без младо вино и лимони.
БГНЕС,
Учените успяха да установят взаимовръзката между пристрастието към отделни храни и психическото състояние на човека. Така любителите на шоколада дълбоко в душата си са самотни и нещастни хора, в чийто живот липсват любов, състрадание, внимание, пише вестник РБК daily, цитиран от Newsru.
Психотерапевтът Владимир Есаулов казва, че пристрастието към млечните продукти пък издава потребност от ласки и грижи. “Тази храна се асоциира с млякото на майката, а следователно и с онзи период от живот, когато сме защитени и обкръжени с любов”, казва Есаулов.
Всички вкусови пристрастия говорят за наличие на особени психологически потребности. Влечението към твърдите храни – орехи, твърди плодове означава желание да побеждаваш.
Психолозите знаят, че корените на любовта към определена храна са в детството или в което и да е друго щастливо време, когато определени храни са се асоциирали с радост, награда или чувство за сигурност. Затова в основата на хранителната зависимост лежи не само физиологическата потребност от конкретен хранителен продукт, колкото желанието да си върнем най-добрите моменти от живота, смята психологът.
Известна е обаче и друга закономерност. Любителите на месото, особено говеждото, често се оказват нервни и агресивни. А хората, които основно предпочитат плодове и зеленчуци, имат спокоен и уравновесен характер.
Руският учен Александър Макаров твърди, че е установил най-тънките нюанси на влиянието на характера на избора на храна върху личностните качества на човека. Според него доматите са храната на щедрите демократи с широка душа. Краставиците обичат чувствителните натури. Зелето и фасулът се предпочитат от хора, които трябва да съберат смелост и решителност. А онези, които се хранят само със зеленчуци, се страхуват от трудностите, отстъпчиви са.
Освен това начинът на приготовление на зеленчуците също говори много. Тези, които ги обичат сурови, са психически здрави и уравновесени.
В характера пък на любителите на киселото, пресоленото и маринованото има явни тиранични нотки. Така Иван Грозни е обожавал туршиите и киселото мляко. Петър І също е предпочитал киселите храни, а Сталин не е можел да живее без младо вино и лимони.
БГНЕС,
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
- sladki64e
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1888
- Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
- :: 20 рецепти от sladki64e
- :: 582 снимки от sladki64e