И аз ползвам тези щипки, има и едни дълги пластмасови
Това с капачките е интересно и за "бърза помощ", когато нямаш нищо друго под ръка
Полезни Съвети!
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Re: Полезни Съвети!
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- Lirinka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1343
- Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
- :: 17 рецепти от Lirinka
- :: 727 снимки от Lirinka
Бони, интересно и полезно! Малко акъл, но да ти дойде на време!
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ ПЕТНАТА ОТ МАТРАК?
Необходими съставки:
250 ml 3% кислородна вода /продава се във всички аптеки/
3 супени лъжици сода за хляб
Капка течен сапун или препарат за миене на съдове
Сместа трябва да направите непосредствено преди самия процес на почистване, за да бъде максимално ефективна.
Разбъркайте кислородната вода и сода бикарбоната. Когато содата се разтвори напълно, добавете течния сапун и отново разбъркайте.
Поставете течността в празна пръскачка и напръскайте частта от матрака, където се намира петното. Оставете активната пяна да действа, изчакайте да изсъхне и след това само със суха четка отсттанете остатъците от сода бикарбоната.
С това средство може да изчистите целия матрак.
http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0% ... 56895.html
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 1
- Регистриран на: вт окт 19, 2021 9:33 am
Здравейте!
Предполагам, че ще ви е интересно да споделя с Вас статия на, която попаднах в нета. Ето какво можем да почистим с перилен препарат: https://www.jenskisviat.com/polezno/7-n ... o-mozhete/, неща, които не сме очаквали.
Предполагам, че ще ви е интересно да споделя с Вас статия на, която попаднах в нета. Ето какво можем да почистим с перилен препарат: https://www.jenskisviat.com/polezno/7-n ... o-mozhete/, неща, които не сме очаквали.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: чет юли 21, 2022 5:12 pm
Какъв късмет имаш)
- Lirinka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1343
- Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
- :: 17 рецепти от Lirinka
- :: 727 снимки от Lirinka
Наближава момента в който ще купуваме зеле и ще зареждаме бидоните за приготвянето на киселото зеле.
Замисляме се от къде да го купим, как да сме сигурни, че няма да попаднем на кочанесто и жилаво зеле?
Как да разпознаем - старият Български сорт - Кьосе?
Кьосето се разпознава по това, че от кочана тръгват 5 жилки.
Ако вземем едно листо и го увием на фунийка, то няма да се пречупи или скъса. Надявам се тази информация да е полезна.
Замисляме се от къде да го купим, как да сме сигурни, че няма да попаднем на кочанесто и жилаво зеле?
Как да разпознаем - старият Български сорт - Кьосе?
Кьосето се разпознава по това, че от кочана тръгват 5 жилки.
Ако вземем едно листо и го увием на фунийка, то няма да се пречупи или скъса. Надявам се тази информация да е полезна.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
Точно така Боби! Само сорт КЬОСЕ ! Още нещо за истнското българско зеле - то е кръгло и леко сплеснато. Отчупено прченце лист на вкус съвсем леко сладни и хрупа. Има един холандски сорт по пазарите и магазините - добър външен вид. но е леко островърхо. Много е жилесто и листата са много жилави. Втасва много проблематично, ако въобще втаса до пролетта. И за готвенв в прясно или кисело състояние не става, не се дъвче, неприятен вкус
- Lirinka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1343
- Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
- :: 17 рецепти от Lirinka
- :: 727 снимки от Lirinka
Цвете, привет!
Нашите земеделци станаха тарикати, избягват Кьосето да го садят.
Много по рехаво и като парцаливо е, не тежи като камък.
Другите сортове зеле на пазара е сбито и тежи. Правят се пари, ден година храни...
Преди години си купувахме зеле - задължително от Софийското село Петърч, пред всяка къща продаваха или директно от нивата.
Селото се славеше за Столица на зелето, но и те садят всичко друго, но не и Кьосе.
Никой вече не се интересува от вкуса, всеки за пари мисли.
Ще видим на какво зеле ще случим...
Съпругът ми го слага около 15 ноември и за Бъдни вечер е готово.
Мазетата в блока ни са топли от тръбите на парното.
Поздрави
Нашите земеделци станаха тарикати, избягват Кьосето да го садят.
Много по рехаво и като парцаливо е, не тежи като камък.
Другите сортове зеле на пазара е сбито и тежи. Правят се пари, ден година храни...
Преди години си купувахме зеле - задължително от Софийското село Петърч, пред всяка къща продаваха или директно от нивата.
Селото се славеше за Столица на зелето, но и те садят всичко друго, но не и Кьосе.
Никой вече не се интересува от вкуса, всеки за пари мисли.
Ще видим на какво зеле ще случим...
Съпругът ми го слага около 15 ноември и за Бъдни вечер е готово.
Мазетата в блока ни са топли от тръбите на парното.
Поздрави