Страница 10 от 18

Универсална рецепта с мед, орехи, чесън и лимони за лечение

Публикувано: съб авг 31, 2013 4:25 pm
от Makaweli
Изображение

Вълшебната смес се прави лесно, бързо и се използва при всички болести

Способностите в народната медицина и здравословното хранене на проф. Мермерски са познати на мнозина. Една негова рецепта от няколко дни обикаля Rнтернет пространството. С нея доказано се лекуват такива болести като рак , хормонален дисбаланс , слаб имунитет и всички произтичащи от това здравословни проблеми.
За рецептата са ви необходими 15 лимона, 12 глави чесън, 1 килограм мед, 100 гр. покълнали пшенични семена и 400 гр. пресни орехови ядки, пише bulblog.com.

Чесънът заедно с орехите се смилат, смилат се и 5 лимона заедно с кората. Двете смеси се объркват в емайлирана тенджера. Останалите 10 лимона се изстискват и техния сок се прибавя в тенджерата. След това се добавя меда и цялата получена смес се разбърква дълго и продължително. Готовата смес се насипва в буркани, които се съхраняват в хладилника. Вълшебната смес е готова за употреба след 3 дена. С нея се лекуват всички болести, заявява проф. Мермерски.
Полезна е за сърдечно-съдови болести , засилване на имунната система , пречистване на черния дроб , бъбреците и цялата отделителна система , храносмилателния тракт и болестотворните бактерии в нея. Освен това подобрява паметта и работата на мозъка, предпазва от атеросклероза , пази от инфаркт , инсулт , лекува подагра и гори раковите клетки и туморите . Сместа подмладява, дава енергия и подпомага възстановяването на организма след тежко боледуване и операция. Профилактично вълшебната храна се приема по 1-2 супени лъжици 30 минути преди хранене. При установена диагноза и по-сериозно заболяване, приемът е по 1-2 супени лъжици на всеки 2 часа.

http://www.zdravno.bg/%D1%83%D0%BD%D0%B ... map=%5B%5D

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: съб авг 31, 2013 7:04 pm
от janova
БОНИ,благодаря ти! :clap:
Ще го направя.
Хубава вечер! :music: :night:

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: нед сеп 01, 2013 3:59 pm
от Lirinka
Бони и аз ти благодаря,за споделената рецепта на Мермерски! :) В момента имам нужда точно от това.
Хубав ден ти желая! ;)

Замразеният лимон – чудодеен лек за много болести, включител

Публикувано: пон сеп 02, 2013 7:26 am
от Makaweli
В случай, че имате био лимони вкъщи, бързо ги измийте, подсушете, метнете ги в камерата на хладилника и се върнете да дочетете материала, заслужава си!

Професионалните готвачи в ресторантите по света отдавна използват цели лимони и не изхвърлят нищо от този вълшебен плод.

Как се използва замразеният лимон?

Веднага щом замръзне хубаво, вземете кухненското ренде и настържете от лимона, без да го белите, върху прясно приготвеното ястие. Поръсвайте настърган лимон върху салати, сладолед, супи, овесени ядки, спагети, сосове, ориз, суши и където още ви хрумне. Всичките ви ястия ще придобият неочаквано приятен вкус, който не сте познавали преди.

Каква е тайната на целия замразен лимон?

Кората на лимона съдържа от 5 до 10 пъти повече витамин С от сока му. Да, точно кората, която винаги хвърляхме досега. Отсега нататък, използвайки настърган замразен цял лимон върху своите ястия, вие ще направите нещо добро за здравето си. Освен всичко тя елиминира и токсични вещества в организма. Лимонът е силно антидепресивно средство и помага при стрес и нервни разстройства.

Лимонът в борбата против рака

Лимонът е известно лечебно средство – помага при бактериални и гъбични инфекции, при наличие на паразити, за лечение на атеросклероза, скорбут, ангина, регулира кръвното налягане и т.н.

Но това, което малко хора знаят е, че той по естествен начин унищожава раковите клетки в организма. Лимонът е до 10 000 пъти по-силен от химиотерапевтичния медикамент Аdriamycin, който се използва по цял свят за забавяне растежа на раковите клетки! Но по-важното е, че при лечението с екстракт от лимон се унищожават само раковите клетки, без да се увреждат здравите!

Лечебните свойства на лимона са доказани и чрез лабораторни тестове, резултатите от които са унищожаване на раковите клетки при 12 вида рак, измежду които рак на дебелото черво, рак на гърдата, рак на простатата, рак на белите дробове, рак на панкреаса.

Защо не се дава гласност на тези факти, е ясно. Фармацевтичното лоби няма интерес да сме захранени с истината, информирани и здрави!

Затова използвайте активно лимона в менюто си – настърган с кората и поръсен върху храната, на сок, сорбет, цял пасиран на нектар или като добавка в смути, върху сладкиши и както още ви харесва. Великите неща са прости, а ефективното лечение често е под носа ни и е смешно евтино или безплатно.

Бъдете здрави и будни!

http://healthline.bg/blog/%d0%b7%d0%b0% ... %be%d0%b3/

Re: ЛИМОН И СОДА БИКАРБОНАТ

Публикувано: съб сеп 07, 2013 1:54 pm
от CVETETO3101
Makaweli написа:ЛИМОН И СОДА БИКАРБОНАТ - 10 000 ПЪТИ ПО СИЛЕН ЕФЕКТ ОТ ХИМИОТЕРАПИЯТА !!!
ПИЙТЕ ЛИМОНОВ СОК ВСЕКИ ДЕН, АКО МУ ДОБАВИТЕ ЕДНА ЛЪЖИЧКА СОДА БИКАРБОНАТ Е ОЩЕ ПО - ДОБРЕ
Бони, абсолютно си права !!! Благодаря !!! :giflo1: :giflo1: :giflo1:

Само бих добавила, че нищо не пречи есента и зимата (а защо и не целогодишно) да се прави смес от чесън и лимон. Поне аз го практикувам вече няколко сезона, когато ни връхлитат настинки и ГРИПОВЕ :yee: - в бурканче смесвам пресован чесън и сок от лимон. Към всяко ястие (без сладкиши разбира се :wink: ) се прибавят по няколко лъжици в чинията на всеки - на вкус. Хем здравословно, хем вкусно, хем профилактично. Пия и по 50 капки прополис сутрин на гладно. Да чукам на дърво гриповете ни отминават. :clap: :clap: :clap: поне засега.

Re: Замразеният лимон – чудодеен лек за много болести, включ

Публикувано: съб сеп 07, 2013 2:05 pm
от CVETETO3101
Makaweli написа:В случай, че имате био лимони вкъщи, бързо ги измийте, подсушете, метнете ги в камерата на хладилника....
....Веднага щом замръзне хубаво, вземете кухненското ренде и настържете от лимона, без да го белите...
Ще го пробвам, макар, че се съмнявам в БГ да продават наистина био-лимони. Винаги ме е било страх от кората, защото съм виждала последствия върху хора от латиноамеринаските страни, които са се занимавали с пръскане на цитруси.

И един малък трик при стъргането , за да не се гъби нищо от кората - трика е на Елица Котева (кулинара в "На кафе"). Тя показа веднъж как върху зъбците на ситно ренде се слага парче стреч-фолио и се притиска, за да пробият зъбците фолиото. После се стърже лимон или портокал. На финал фолиото се "отлепя" от рендето и полепналите стърготини върху него лесно се остъргват с нож. Хем не се губи нищо, хем рендето е чисто и не се налага да го киснеш и чегърташ. :chef: :thumup: :clap:

И забравих да добавя - рецепта подобна на Мермерски има още от Петър Димков - за сърце. Не си я спомням точно, макар, че съм я правила - беше с цели лимони, които се смилат, заедно с кайсиеви ядки, индрише с дръжките и още нещо ... :?
Та в тази връзка и кайсиите са страхотно средство за борба и срещу рак и срещу кардиологични проблеми.

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: съб сеп 07, 2013 4:02 pm
от ninka71
Бони,много ти благодаря за лечебната рецепта.Ще я направя. :giflo1: :giflo1: :giflo1:

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: съб сеп 07, 2013 4:13 pm
от CVETETO3101
За лимона и содата - напълно е логично. Само лимон или само сода биха увредили стомаха, ако се пият постоянно отделно. Но комбинацията е, за да се неутрализират взаимно - киселина с основа и тогава всичко е наред.:)

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: съб сеп 07, 2013 6:45 pm
от Makaweli
Само бих добавила, че нищо не пречи есента и зимата (а защо и не целогодишно) да се прави смес от чесън и лимон. Поне аз го практикувам вече няколко сезона, когато ни връхлитат настинки и ГРИПОВЕ :yee: - в бурканче смесвам пресован чесън и сок от лимон.
Цвети, би ли споделила в какво съотношрние разбъркваш лимона и пресования чесън?

Re: Изкуството да сме Здрави

Публикувано: съб сеп 07, 2013 7:31 pm
от neli_asneli
Относно Универсална рецепта с мед, орехи, чесън и лимони за лечение за покълналите пшенични семена от магазина ли купувате житото или като това от полето сега дето е ожънато