Изкуството да сме Здрави

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5606
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Изкуството да сме Здрави

Мнение от Makaweli » съб ное 20, 2010 9:56 am

Изкуството да сме Здрави

Д-р. Dráuzio Varella

Ако не искате да сте болни...

Изображение

...Изказвайте чувствата си.

Емоции и чувства които са прикрити, подтиснати, завършват в болести като: гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, подтискането на чувствата поражда рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите „тайни”, нашите грешки! Диалогът, говорът, думата, са силен лек и отлична терапия!

Изображение

...Взимайте решения.

Нерешителният човек остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумулира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е изградена от решения. Да вземете решение е точно да знаете да отречете, да знаете да изгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора са жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми на кожата.

Изображение

...Намирайте Решения.

Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Те предпочитат оплакването, клюките, песимизма. По-добре е да се запали клечка отколкото да се съжалява за мрака. Пчелата е малка, но произвежда едно от най-сладките неща, които съществуват. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която е трансформирана в болест.

Изображение

...Не Живейте Според Външния Вид.

Който крие реалността, се преструва, позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Иска да бъде виждан като перфектен, безгрижен и т.н., но акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина. Няма нищо по-лошо за здравето, от това да се живее според външния вид и фасади. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е аптеката, болницата и болката.


Изображение

...Приемайте.

Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни карат да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословният живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни, деструктивни. Бъдете приемани, приемете, че сте приемани, приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия.

Изображение

...Вярвайте

Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие, няма взаимоотношение. Недоверяването е липса на вяра във вас и в самата вяра.

Изображение

...Не Живейте Живота Тъжни.

Добрият хумор. Смехът. Почивката. Щастието. Те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и да живее. “Добрият хумор ни спасява от ръцете на доктора". Щастието е здраве и терапия.

Източник: http://bg.netlog.com/groups/Positive_th ... geid=51277
Последна промяна от Makaweli на вт мар 22, 2011 7:49 am, променено общо 1 път.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
elityyy79
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 111
Регистриран на: нед ное 15, 2009 2:23 pm
:: 104 снимки от elityyy79
Местоположение: Пловдив

Мнение от elityyy79 » ср ное 24, 2010 5:16 pm

Чудесно е това ,което прочетох,и съм напълно съгласна! Всяка дума ,всяко изречение е точно на място!....Наистина трябва да се гледа на живота като цяло,от към хубавата му страна.Факт е,че всички се сблъскваме с проблеми,болести,несгоди и т.н.,но това е то живота,и хубаво и лошо...трябва всичко да "посрещаме" с оптимизъм ,вяра и високо вдигната глава! Всичко се допълва,най -вече ,когато сме заобиколени с любимите си хора и когато те ни подкрепят в тежки моменти,когато искаме да си споделим някоя мъка,или прекрасно изживяване! Обичам да чета Приложна психология,и донякъде вече се "научих",да мисля само позитивно и така,не само,че се чувствам много добре,но и проблемите,преодолявам някак си с лекота!

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5606
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пон яну 10, 2011 7:10 am

Незаменимостта на фелинотерапията

Изображение

Науката все още няма отговор на въпроса защо изцелението с помощта на котки е толкова ефективно. Редица изследователи и специалисти-анималотерпев- и обясняват високото качество на фелинотерапевтичния сеанс с влиянието на „ефекта на възникване на виртуалния мозък”. Той е следствие от „връщането на човека към природното, детското, безсъзнателното състояние”, резултат е от „предаването на котешкия транс от котешката глава в човешката” и т.н.

Тези хипотези все още не са потвърдени от никакви сериозни научни опити и изследвания. Възможно е причината за високата ефективност на фелинотерапията да се заключава в това, че мощното биополе на котката да поправя слабото биополе на болния човек и да го връща към нормалното му състояние.

Котката лекува не само със своето биополе. Целебна сила притежава и мъркането. Отдавна е установено, че то се състои от акустични колебания в диапазона от 4 до 44 херца, но основно е с честота 16 херца. Тези звуци изцеляват и действат благотворно на всеки жив организъм, вклюително и на човешкия. Мъркането нормализира обменните процеси, стимулира жизнените процеси в органите и тъканите, ускорява заздравяването дори при твърде сериозни и тежки рани и травми.

Установено е, че котешкото мъркане действа твърде благотворно при редица заболявания на опорно двигателния апарат. За няколко сеанса мъркащите котки достоверно повишават плътността на костната тъкан при остеопороза и значително понижават вероятността от счупване при възрастни хора.

Котешкото мъркане се явява и мощно обезболяващо средство. Отдавна е известно, че котките мъркат не само когато се чувстват добре и им е приятно. Те мъркат и тогава, когато им е тежко, когато нещо ги боли, когато не се чувстват добре или по време на раждане. Целебното им мъркане не само заглушава тежкото им разположение или болката, но помага на организма да събере сили и активно да противодейства на неблагоприятните и вредните фактори. Непрекъснатото мъркане на страдащи котки и котараци прави с тях чудеса и в удивително кратък срок възстановява здравето им.

Специалистите по акустика потвърждават, че природните звуци, сред които и котешкото мъркане, притежават мощна изцеляваща сила. Редовното слушане на такива звуци, дори на запис, подобряват основните биохимични функции на организма, възстановяват АТФ-ензимите, синхронизират биохимичните реакции и др.

Друг начин, чрез който котките лекуват хората е леко одрасквайки ги с ноктите си и лижейки ушите и други места на човешкото тяло, където има много нервни окончания. Учените са установили, че нервните окончания, разположени на повърхността на тялото, съединяват дадения участък с определен вътрешен орган. Такива нервни окончания са доста на ходилата, на дланите и в ушната раковина.

Котката въздейства на тези нервни окончания с топлината на тялото си, наелектризираната козина или чрез одраскването с нокти и по този начин влияе активно на този или на онзи вътрешен орган по най-благоприятния начин. Ако органът е здрав и функционира нормално, подобна стимулация му е от полза. Ако с органът нещо не е наред, но заболяването все още не се е развило, то мустакатият целител ще приложи цялото си лечебно изкуство, за да попречи на функционалното нарушение да се развие като болест. Ако болестта вече се е развила, котката ще насочи всичките си целителни възможности, за да спре развитието на болестотворния процес или поне да отслаби динамиката му.

Котката лекува човека не само защото го обича, но и защото й харесва. Някои учени предполагат, че котките приемат в себе си натрупаната в хората отрицателна „тъмна” енергия и я превръщат в положителна „светла” енергия, полезна и за самата котка.

Не всички учени са съгласни с тази хипотеза. Те предполагат, че котките-целители не живеят дълго. Съществува дисертация, основана на статистически данни за гибелта на котки, след като са лекували стопаните си. Според тези изследвания, до 45% от котките умират, „погълнали” в себе си болестите на скъпите за тях хора. 55% от пухкавите лекари обаче си остават живи и здрави.

Източник: http://bg.netlog.com/groups/Positive_th ... geid=55567
Последна промяна от Makaweli на вт мар 22, 2011 8:07 am, променено общо 1 път.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5606
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » съб яну 22, 2011 6:17 pm

ЗА МЕДА И КАНЕЛАТА

Изображение

Смесени в определено съотношение, медът и канелата са изпитано средство срещу много болести. Условието е медът да бъде натурален и не пастьоризиран, за да е сигурно, че съдържащите се в него ферменти не са неутрализирани.

МЕД И КАНЕЛА С ЛЕЧЕБНА ЦЕЛ
Нивото на холестерина може да бъде понижено, ако всеки ден се закусва хляб намазан с мед, смесен с канела. 2 с.л. мед и 3 ч.л. канела, разбъркани в 2 ч.ч. топла вода, понижава нивото на холестерола. Всекидневната консумация на тази комбинация подобрява дихателния процес, укрепва сърдечния мускул, намалява риска от инфаркт. Наред с това медът и канелата в равни пропорции подобряват паметта и концентрацията, повишават двигателната способност.

Страдащите от хроничен артрит могат да приемат всеки ден сутрин и вечер по 1 ч.ч. топла вода с 2 с.л. мед и 1 ч.л. канела.
При екземи и гъбички и различни кожни инфекции върху поразените части се нанася смес от мед и канела в равни количества и се оставя да действа около час.

Срещу простуда се препоръчва приемането на 1 с.л. канела леко затоплен мед с 1/4 ч.л. канела 3 пъти на ден. Тази комбинация лекува хронична кашлица и ''отпушва'' проходите в носа.

ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ТЕГЛОТО
За сваляне на килограми всяка сутрин половин час преди закуска и вечер преди сън се пие на гладно мед с канела на прах в чаша гореща вода. Ако този режим се спазва строго, и най-дебелият може да регулира теглото си, тъй като комбинацията от мед и канела не позволява натрупването на мазнини.

Съотношението е 1/2 ч.л. канела, 1ч.ч. вода, 1 ч.л. мед . Може да се приготви и по-голямо количество, важно е да бъдат спазени пропорциите. Водата се слага да заври, след това се залива канелата и се оставя да престои 30 мин. Медът се добавя, когато течността е изстинала, за да не бъдат разрушени ферментите. Половината смес се изпива преди сън, другата се оставя в хладилника и се изпива сутринта.
Теглото и талията се регулират в резултат на пречистващия ефект на храносмилателния тракт. Канелата и медът унищожават паразитите /гъбичките, бактерии и др./ забавящи храносмилането.

ЗАБАВЯНЕ НА СТАРЕЕНЕТО С МЕД И КАНЕЛА
Чаят от канела и мед удължава младостта, забавя процеса на стареене. Пропорциите в този случаи са 1 с.л. канела, 3 ч.ч. вода и 4 с.л. мед. Канелата се кипва с водата и се охлажда, добавя се меда. Пие се по 1/4 ч.ч. 3-4 пъти на ден. По този начин кожата се запазва по- дълго време свежа, гладка и мека.

ПРИ ПАДАНЕ НА КОСА - МЕД И КАНЕЛА

Вкорените на косата се втрива смес, приготвена от затоплен зехтин, 1 с.л. мед и 1 ч.л. канела. След 15 минути косата се измива с топла вода.

СЛЕД УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ МЕД И КАНЕЛА

Смес от 1 част мед, 2 части топла вода и 1 ч.л. канела се втрива бавно в кожата на мястото на ухапването Намалява болката и сърбежа.

Източник: http://bg.netlog.com/groups/___________ ... geid=32456
Последна промяна от Makaweli на вт мар 22, 2011 7:58 am, променено общо 1 път.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5606
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт мар 22, 2011 7:54 am

ТАЙНАТА НА ЗДРАВЕТО И ЩАСТИЕТО

Шегата е начин да накарате хората да се смеят. Тя е чудесно начало за реч или за социален контакт. Смехът е най-доброто лекарство и ако накарате някой, който не се чувства добре да се смее, ще видите, че след минута-две ще е забравил за болката си.

Шегите трябва да са забавни и да карат хората да се смеят. Когато в компания някой разказва смешна история, някой друг се сеща за друга, трети за трета и така всички постепенно се включват и се получава много приятно прекарване на времето с незаменим терапевтичен ефект за всички присъстващи. Спомняте ли си как сте се чувствали след това, когато цяла вечер сте се смяли с приятели?

Няма нищо по-лесно от това да използвате смеха като профилактика. И ще сте сигурни, че това лекарство няма странични ефекти.

Целенасочено си създавайте смешни ситуации, смейте се на несръчността си, своята или на някой от близките ви, вместо да се дразните. Гледайте комедии и не взимайте нещата прекалено сериозно. Купувайте си сатирични вестници, книги с шеги, търсете забавни сайтове в интернет. Когато попаднете на нещо ценно, споделете го с приятели. Дори да е нещо глупаво, всички имаме нужда от разтоварване. Играйте с децата си. Детските игри винаги са изпълнени със смях.

Ежедневния смях за малки, глупави неща, може да отпуши някоя артерия и да ви спести инфаркта.

Не бързайте да се ядосвате. Приемайте всяка ситуация от комичната й страна. Така ще бъдете винаги във форма - здрави и щастливи!

СП.ДОННА
Източник: http://bg.netlog.com/groups/Positive_th ... geid=51338
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
sissil
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 62
Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
:: 5 рецепти от sissil
:: 26 снимки от sissil
Местоположение: Alb.( Valencia) España

Мнение от sissil » ср мар 23, 2011 9:29 pm

Поздравления за темата. :thumup:
Изображение

Потребителски аватар
akva7
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнение от akva7 » пон мар 28, 2011 10:32 pm

Страхотна тема,само че не зная,къде съм гледала,та чак сега я видях.
Благодаря ти Бонке за информацията,която сподели.
Обичам мед и канела,така че не ми пречи да ги тествам рецептите,ако не ми помогне,поне няма да ми навреди.
Предлагам,ако може разбирасе,всеки който знае такива изпитани рецепти от хранителни продукти или билки да ги сподели.Все някога може да ни потрябват. :thumbsup:
Изображение

ivcheto7
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 7
Регистриран на: съб фев 19, 2011 8:40 am
:: 5 рецепти от ivcheto7
:: 3 снимки от ivcheto7

Мнение от ivcheto7 » съб апр 02, 2011 9:51 pm

:thumup: Ще пробвам предлаганата рецепта с меда и канелата.Имам нужда от смъкване на малко килограми,но без да се лишавам от храна!!!! :P :P :P Надявам се да помогне. :clap:

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5606
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт апр 19, 2011 7:09 am

Оптимизмът лекува

На пазара има не една книга за силата на подсъзнанието, за чудотворното действие на позитивното мислене и за това как човек, ако се настройва оптимистично, нещата при него ще се случват положително.

Вярвате ли в тази нагласа? Оставяйки настрана мощната индустрия за промиване на съзнанието на хората, нека погледнем практически доколко има резон във всичко това. Как положителната настройка и оптимизмът могат да повлияят положително върху здравословното ни състояние? Има ли медицинско обяснение на тези теории или всички те са плод на жаждата на издателите да печелят пари?

Повечето лекари гледат на тялото като физическа цялост от отделни компоненти, които те лекуват. Кардиологът ни гледа сърцето и, ако има проблем, го лекува само него. Когато имаме проблеми със стомаха, лекарят лекува само стомаха. Всеки специалист се концентрира върху конкретния проблем и лекува само него. Малцина се замислят обаче, че лекувайки например възпален нерв с подходящи лекарства, те развалят стомаха си и след време започват проблеми от друго естество, които отново трябва да лекуват.

Истината е, че организмът е неразривна цялост. Той е изтъкан от милиарди клетки, които си влияят една на друга. В същото време емоционалното ни и физическото ни състояние са неразривно свързани и едното винаги дава отражение на другото. Така например, ако се развълнувате по някаква причина, мозъкът веднага изпраща сигнали до сърдечно-съдовата система. Вътре в организма ни, на клетъчно ниво, се пренася информация, която достига до всички клетки на тялото и им действа по определен начин. Невъзможно е отрицателните емоции например, да не се отразят на физическото ни състояние.

Учени са доказали връзката между емоционалното състояние на хората и активизирането на различни участъци от мозъка. Когато се чувствате щастливи, припомняйки си приятни изживявания или мечтаете за нещо хубаво, което искате да ви се случи, се активизират тези части от мозъка ви, които при депресия не работят нормално и предизвикват смущения. В същото време, когато се ядосваме или страдаме емоционално, се получава обратният ефект и така се излагаме на риск. Подавайки тези негативни сигнали, мозъкът ни има склонността да „разболее“ организма ни.

Не е тайна фактът, че хората, които са изложени на стрес или са по природа негативно настроени, са изложени на по-голям риск от болести. Имунната система на преуморените и нервни хора е с пъти по-ниска от тази на оптимистите. Има твърдения, според които хората, които непрестанно се притесняват от какво може да се разболеят и непрекъснато се оплакват, че не се чувстват добре, боледуват много по-често и то от по-сериозни болести от тези, които не се вглъбяват в болежките си и мислят положително за здравословното си състояние.

Всички клетки то тялото ни участват в нашия съзнателен живот и отпечатват върху себе си това, което ни се случва и начинът, по който го възприемаме. Интелектът не е само в това, което научаваме мисловно. Хората притежаваме интелект и на клетъчно ниво. Всяка минимална промяна на нивото на хормоните или на определен ензим, се отразява върху целия ни организъм. Не е тайна за никой, че много проблеми със сърцето и дори с опорно-двигателната система се влияят значително от емоционалното състояние на човека.

Когато човек е щастлив, усмихнат и положително настроен, той се чувства и физически много по-свеж и здрав. Оптимистичната нагласа има магическо действие върху нашия живот, за което редица учени са търсели обяснение. Мислим ли за хубави неща, те неминуемо се случват един ден. Дори преди това да се сблъска с неуспех, истинският оптимист не се вглъбява в него, нито се отчайва, а продължава напред и преживява емоционално единствено успеха си, пренебрегвайки неуредиците по пътя.

Зареждайте се ежедневно с оптимизъм, мечтайте, търсете добрата страна на живота. Не се оставяйте да се ядосвате и да се вглъбявате във всеки възникнал проблем. Подобно „положително поведение“ може да се възпита, то не е задължително вродено. Казвате си „не мога“? Няма „не мога“, има „не искам“!

Бъдете сигурни, че незначителното, на пръв поглед, добро настроение има решаваща роля за здравето и продължителността на живота ни. Рано или късно, всички стигаме до този извод!

Източник: http://bg.netlog.com/groups/Positive_th ... geid=66755
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5606
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » нед юли 17, 2011 8:29 am

Изображение

15 причини да пием чай за здраве

Чаят е силната страна на Изтока. Чаените листа са богати на антиоксиданти - вещества, които обезвреждат натрупаните в излишък свободни радикали в клетките на организма и съдействат за намаляване на риска от редица заболявания.

Зеленият и черният чай съдържат еднакво количество антиоксиданти (флавоноиди), но в черния чай те са по-сложни комплексни вещества.

Използването на лечебните и тонизиращи свойства на чая е възможно при правилно приготвен чай и при положение, че се познават сортовете чай и въздействието им върху организма. Слаб чай могат да пият всички, но силен чай не се препоръчва за малки деца, бременни и кърмещи жени и хора, чувствителни към кофеин.

Ето защо, чаят трябва да се консумира в умерени количества - до три-четири чаши дневно, на гладно или 1 час след хранене за добро здраве и благоразположение. Редовното пиене на зелен чай, разбира се, съчетано с намерението и усилията ви да водите хармоничен живот, ще доведе до по-рядко боледуване.

Ето и само някои от ползите при употреба на зелен чай:

1. Пиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.

2. Зеленият чай има освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.

3. Предпазва от кариес на зъбите. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.

4. Поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.

5. Стимулира циркулирането на кръвта и енергията.

6. Предпазва от рак и злокачествен тумор. Засилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.

7. Забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.

8. Съдържа немалко вещества, нужни за човешкия организъм. Цинкът, който се намира в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.

9. Прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

10. Стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.

11. Укрепва двигателната способност на организма и нервната система.

12. Лекува затлъстяване и разкрасява. Опъва кожата и отваря порите й.

13. Влияе благотворно при очни болести и засилва очите.

14. Регулира баланса между алкалите и киселините в организма.

15. Изстудява тялото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Девет минути след поемането на чая се отварят кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува приятно по време на горещините.

http://www.sibir.bg/index.php?page=disp ... &sort=desc
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Отговори