Рецепти*СТЪПКА ПО СТЪПКА*
Публикувано: пон окт 25, 2010 3:59 pm
Здравейтеееееееееееееее,днес реших да отворя теме за рецепти,които са със снимков материал,те са много полезни ,особено ако рецептата е по сложна..........а най-добрите,които са ни допаднали най-много ще ги добавим в каталога с рецепти(ако ги няма там)..............
Пирожки
Време за приготвяне: 30 минути и 1 ½ часа втасване- време
Време за готвене: 25 минути
22-25 броя
За тестото
½ чаша ( 125 мл) хладка вода
1 пакет суха мая ( 7 грама)
3 чаши ( 470 гр) брашно
1 ½ чаена лъжичка сол
2 с.л. захар
½ чаша ( 125 мл)пр. мляко
1 яйце + 1 белтък (жълтъка за намазване)
½ чаена чаша олио ( 125мл)
За плънката
Картофен пълнеж:
3 супени лъжици масло
1 малка глава лук, нарязан
4 средни картофа, сварени и обелени
1 / 3 чаша прясно нарязан кантарион (кориандър), или магданоз или копър
сол на вкус
черен пипер на вкус
Месо- пълнеж:
3 супени лъжици масло
1 малка глава лук, нарязан
375 грама говеждо месо-кайма
сол на вкус
черен пипер на вкус
-пекът се на 180 градуса,25 мин до златисто!!!
Пирожки
Време за приготвяне: 30 минути и 1 ½ часа втасване- време
Време за готвене: 25 минути
22-25 броя
За тестото
½ чаша ( 125 мл) хладка вода
1 пакет суха мая ( 7 грама)
3 чаши ( 470 гр) брашно
1 ½ чаена лъжичка сол
2 с.л. захар
½ чаша ( 125 мл)пр. мляко
1 яйце + 1 белтък (жълтъка за намазване)
½ чаена чаша олио ( 125мл)
За плънката
Картофен пълнеж:
3 супени лъжици масло
1 малка глава лук, нарязан
4 средни картофа, сварени и обелени
1 / 3 чаша прясно нарязан кантарион (кориандър), или магданоз или копър
сол на вкус
черен пипер на вкус
Месо- пълнеж:
3 супени лъжици масло
1 малка глава лук, нарязан
375 грама говеждо месо-кайма
сол на вкус
черен пипер на вкус
-пекът се на 180 градуса,25 мин до златисто!!!