Здравейте отново
Спря да вали сняг... Аз пих кафе, подготвих една торта, сега сяднах да ви видя и да ви кача обещаните снимки
Миленка, много мила историйка с вашето момиченце... Представям си колко е сладка
Танче, как си днес, мила? Как е съня? Кажи ми ако искаш на лични адреса си, имам страхотна билкова смес, ще ти изпратя.
Катенце, сладуранче, приятен ден!
Ани, благодаря ти за съпричастието, мила!
Да, по-добре съм днес! Снощи заспах сравнително рано, нали бях недоспала и ревлива, увяхнах към 24 часа. И се събудих рано-рано, в 6 часа се бях наспала

Настроението днес е добро. Доста говорихме с Филип, той е наясно, че аз от безизходица вече подхвърлям идеи от рода на временна раздяла и т.н. Да, майка му на Филип живее на практика в нашия двор. Когато купувахме къщата имахме надежда, че тя ще се оправи и ще може да се живее. По-точно за Филип беше важно, тя да види какво той и предоставя. Това е един известен психологически феномен - деца, които са били малтретирани и никога не са чули блага дума, правят най-големи жертви за родителите си. Защото цял живот се стремят към признание и поне един път да чуят Браво. Приплаква ми се докато го пиша това! Да измъчваш едно малко дете, да го пребиваш, да го унизяваш, да го засрамваш пред хората... що за звяр трябва да си? Всяка от вас може би е виждала сцена я на филм, я на живо, как майка като удря невръстното си дете, то милото пак към нея ръчички протяга... С възрастта това протягане на ръчички става символично, като се изразява в неимоверни жестове, жертви и т.н. Така беше и с Филип. Той я взе да живее тук, не само нея, а и баща си, и най-възрастния си брат, който е роден с някакъв проблем на сърцето и ЦЯЛ ЖИВОТ само лежи на хълбок, ругае и паразитира, ходи по публични домове и не върши за 2 пари работа. Филип ги настани в една пристройка в двора, близо 90 квадрата. Ох, мили Боже, какъв таралеж в гащите! Майка му обикаля и оплюва, крещи по цял ден, полива цветята ми с оцет, обира ягодките, малинките, боровинките и хрантути с тях дебелия си паразит в къщи, децата не успяха една ягодка да хапнат! Никога нищо не прави, не е измела двора нито веднъж! А мъжът й - той е изцяло на нейните грижи, а дебелака Нико му е настойник. Никой никога не го е виждал дядото - не го извеждат, само му крещят. Когато дойдат гости, тя се нахвърля като баскервилското куче да им крещи, че това била нейната къща. Тя се подписа като гарант на Филип, но е толкова проста, че дори не е разбрала какво е подписала, а мисли, че къщата е нейна!!!
Ние се опитваме сега да ги изгоним от тук. Може да е подло, може да изглежда ужасно, да изгониш трима човека - тя е на 73, мъжа й и той, че и болен от 10 години и инвалид, сина и също инвалид. Като чуе човек така историята, ние сме буквално зверове. Но тя има пари - събира от 22 години по 500 евро на месец от Филип, уж да му ги пести, а сега той като си ги поиска да купи къщата - тя се обърна и каза, че тези пари били, дето тя му перяла и го хренела през годините!!! Като се има пред вид, че от младеж го е заплашвала, че ще се самоубие, ако той се изнесе да живее самостоятелно! Така Филип е бил принуден да остане при нея и ги е издържал тримата плужеци, качени на гърба му! Това са близо 120 000 евро, които тя просто му открадна! А тя ими още около 200 000 в банката. Т.е. не би останала на улицата, би могла да си купи къща или да живее цял живот под наем.
Да, опитваме се да ги махнем от тук. Те са и месита, сигурно сте чували за тази вид болест, дето се зариват в боклуци и не са способни да изхвърлят нищо. При нея не е в най-острата форма, но видимо.
В двора мирише на депония, тя крещи, ругае, обижда, напада гостите ни, тръгна собственото си внуче да изгони от двора, защото я дразнело! Тя внуче нямала, това било незаконно родено копеле! Едва удържах Клаудия да не я удуши, а после тя горката да пострада заради това психично болно същество!
Да, опитваме се да ги изгоним и ще сме най-щастливите хора, ако успеем. Защото дори наемателите използват нейното поведение и само един ден да няма работа, почват да роптаят, че това било заради нея, че тя прогонвала клиентелата, ще щели да искат да намалят наема... Много е напрегнато! Чакаме съдът да насрочи дата за делото. И ако стане, ще ви поканя всички да ми дойдете на гости!!!!!!! Ще си прекараме чудесно и най-вече с отпуснати сърца!!!!
Дано даде Бог да се възцари спокойствие!
А сега обещаните снимки