Привет и от мен, веселушки! Дианка, добре си се подредила, надявам се поне счупено да няма, че тогава още по-лошо. Задължително отиди и си направи снимка, дано не те боли много ама се съмнявам, така както го описваш Бог да ти е на помощ

Относно писането ти винаги ми е приятно, когато има дълги постове не се притеснявай да пишеш, колкото по-дълги, толкова по-добре. Да се включа и аз по темата за българския, моите деца говорят бг език без никакъв акцент, четат и пишат малко по-бавничко но се справят без моя помощ. Може би защото не са посещавали детска градина тук и всяко лято прекарваме по около 2 месеца в България, това им помогна

знам ли, макар че познати ми казваха- чакай да тръгнат на училище ще видиш как ще си говорят на английски по между си, тогава им казвах, че такова нещо няма да се случи, че у дома никой не говори английски (освен ако има дете с което играят и не е българче) Е, ето вече за 8-ми и 11-ти клас и по между си никога не говорят на английски. В края на 1-ви клас на родителската на сина, попитахме учителката как се справя с езика, тя каза- вие се постарайте децата да говорят майчиния език, за друго не се притеснявайте, те ще учат тук и ще научат английски, но майчиния език трябва да го говори всяко дете. Моя близка беше детегледачка в семейство- майката америкакнка, бащата германец и за да научат децата езика на бащата взеха жена с немски език, защото по принцип каквато по народност е майката, децата научават първо нейния език. Да не прекалявам по темата важно е всички да са живи и здрави и да имат късмет, защото и той е необходим. Когато на рождения ми ден сина ми пожела здраве и късмет, аз му отвърнах, че когато има здраве всичко се постига а тй ми отговори, че и късмета е важен, колкото здравето, и ми даде пример така:- Мамо, ако тези хора на Титаник имаха късмет нямаше да се удавят

знаеш ли(пита ме той) колко здрави хора се удавиха а тези, които имаха късмет се озоваха в спасителните лодки

прав е, затова вече ще пожелавам здраве и късмет, защото те вървят ръка за ръка. Лека вечер ви пожелавам, седмица изпълнена с топлина и усмивки, да е успешна и късметлийска.