Питки за дюнер
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Питки за дюнер
Някой знае ли как се правят питките за дюнер?
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- samira
- магьосник в кухнята
- Мнения: 40
- Регистриран на: ср юли 01, 2009 7:08 pm
- :: 82 рецепти от samira
- :: 81 снимки от samira
Аз ще ви дам рецептата за питките(лафа),както тука при нас в Израел ги правят,само че на готовите питки с пълнежа им казваме шурма та ето :
Продукти:
1 кг набухващо брашно
около 700 мл топла вода
3 лъжици сух набухвател
3 лъжички захар
1 лъжица сол
1/2 чаша зехтин
В съд се размесват брашното, маята и захарта до получаването на тесто, след което се добавя солта; меси се около 20 минути. Прекратява се месенето, тестото се намазва със зехтин и се оставя на втаса. Като започне да се издува отново се меси и така общо три пъти се меси. Разделя се на 10 топки, които да си втасват отделно, разточват се на питки и се слагат на загорещен садж (аз например ама много рядко ползвам голям тиган) . През цялото време питките се раздърпват с ръце,почти не се разточва . Запичането е бързо, около минута от всяка страна - докато видиш тези петна на запечено, които се появяват...
Ама в Израел ги правят на садж или в специални фурни,в къщи не стават същите...
Продукти:
1 кг набухващо брашно
около 700 мл топла вода
3 лъжици сух набухвател
3 лъжички захар
1 лъжица сол
1/2 чаша зехтин
В съд се размесват брашното, маята и захарта до получаването на тесто, след което се добавя солта; меси се около 20 минути. Прекратява се месенето, тестото се намазва със зехтин и се оставя на втаса. Като започне да се издува отново се меси и така общо три пъти се меси. Разделя се на 10 топки, които да си втасват отделно, разточват се на питки и се слагат на загорещен садж (аз например ама много рядко ползвам голям тиган) . През цялото време питките се раздърпват с ръце,почти не се разточва . Запичането е бързо, около минута от всяка страна - докато видиш тези петна на запечено, които се появяват...
Ама в Израел ги правят на садж или в специални фурни,в къщи не стават същите...
-
- майстор с шприц
- Мнения: 94
- Регистриран на: ср юли 08, 2009 2:08 pm
- :: 1 рецепти от vilito
- :: 10 снимки от vilito
- gim
- виртуоз с тиган
- Мнения: 8
- Регистриран на: пет яну 08, 2010 11:39 am
- :: 11 рецепти от gim