Имали някакви тайни, има ли значение точилката...
Благодаря предварително!

оо има огромно значение точилката, това го знам от баба ми, която точeше прекрасно, та точилката трябва да бъде тънка, иначе тестото също е много важно.BABY написа:Рали ,точилката няма значение каква е,стига да е гладка.По важно е как е приготвено тестото.Лично аз рядко точа,но чак толкова тънко не могаСъщо така зависи и от брашното.Свекървата понякога вика като почне да точи-това брашно не е хубаво
,къса се.А тя е майстор
Съгласна съм,че се точи отвътре на вън,но не няколко пъти,а доста пъти на един лист,докато стане тънък.Баба ми ме учи да точа(за което съм й много благодарна,но като нея немога все още)така,че не си мисли,че от първия път ще ги направиш толкова тънки корите.Когато точиш трябва да не натискаш точилката и постоянно да са ти набрашнени точилката и листа.Не съм голяма майсторка,но майстор ме е учил.vesi_rn написа:Рали,за да разточиш много тънка кора,първо късаш малко топче от тестото което ще разтокваш поръсваш с брашно и разтокваш с точилката на кръг,след като е достатъчно разтокан посипваш хубаво с брашно и започваш да навиваш тестото на точилката и леко сръцете от средата на точилката ги плъзгаш към края.И така няколко пъти докато стане тънка кора!А точилката трябва да е тънка,а не тези дебелите отстрани дето са с дръжки.Незнам дали си ме разбрала,все пак трябва да се види как става.