Страница 1 от 1

Домашен суджук

Публикувано: вт апр 21, 2009 11:27 pm
от biba_cool
Все още проучвам за идеалната рецепта на домашен суджук...
Не мога да намеря рецепта с подправката сминдух, която присъства в съдържанието на подправките. Имате ли вкусни рецепти с пропорциите за домашен суджук???
Очаквам предложения,благодаря предварително![
color=indigo][/color]

Публикувано: ср апр 22, 2009 7:46 am
от desislava76
Божара,на главната страница най-отгоре натисни там където пише РЕЦЕПТИ/с лилав цвят/.Натисни КАТАЛОЗИ,там ще намериш раздел ЗИМНИНА.Има много рецепти за домашно приготвени суджуци,луканки и т.н.Всички са изпитани.Дано си харесаш някоя.

Успех в приготвянето.

Публикувано: ср апр 22, 2009 10:39 am
от biba_cool
Разгледах рецептите, но не е голям изборът, ще продължа да търся...

Публикувано: ср апр 22, 2009 10:42 am
от biba_cool
Не е голям изборът, и не употребяват в рецептите въпросната подправка

Публикувано: ср апр 22, 2009 11:17 am
от desislava76
Продукти за 10 кг.
3 1/2 смляно телешко месо
3 1/2 смляно свинско месо /гръдно/
3 кг кайма от свински бут
тънки свински черва
220г сол
55 г кимион
45 г червен пипер
15 г черен пипер
10 г чубрица
10 г селитра
сминдух по желание
Трите вида кайми се смесват/трябва да са престояли на студено/.Подправят се с всички подправки и се объркват.Сместа престоява няколко часа в хладилник.Червата се почистват добре,и се нанизват на специалната приставка на месомелачката.След като се напълнят с месото,краищата се връзват.Така приготвените суджуци се окачват на проветриво място.Переодично се разточват с точилка.


Божидара,дано този път съм ти била полезна.

Рецептата е изпитана през годините.

Публикувано: ср апр 22, 2009 11:33 am
от biba_cool
Благодаря за рецептата,Десислава! Ще я пробвам през зимата.