Страница 2 от 3

Публикувано: вт апр 14, 2009 11:51 pm
от magi71
И аз я правя като kqmrosen, само че без масълцето. Според мен е важно и супата и застойката да са с еднаква температура.
Свекърва ми отделя в една купа част от супата, още щом я свали от котлона, да изстива за около 15 минути, и отделно разбива яйцето и млякото. После изсипва яйцето и млякото разбивайки в отделената супа, и чак тогава излива с бъркане в тенджерата. :thumup:

Публикувано: ср апр 15, 2009 9:44 am
от tsura_78
Аз също ч правя като magi71 и kqmrosen а свекървва ми прави варена застройка-слага в тенджерка мляко ,яйце и брашно и бърка докато се посгъстти и после го изсипва в супата.На мен и двете застройки ми харесват.

Публикувано: ср апр 15, 2009 12:02 pm
от lubopitka
И аз правя като kqmrosen, но без масло. Съпругът ми е специалист по варената както trusa_78.

Публикувано: ср май 27, 2009 4:59 pm
от mimsi
Виждам,че отдавна не е писано по тази тема,но да споделя и моя начин на застройка.Разбивам 1 или 2 цели яйца,според количеството супа.Добавям няколко капки вода за да се разбият хубаво яйцата и малко лимонена киселина.Към разбитите вече яйца с черпака сипвам по малко от супата.После при непрекъснато бъркане всичко в тенджерата...и така!:)

Публикувано: пет май 29, 2009 8:23 am
от Vida
Моят начин е като на Деси,Жълтък+кисело мляко,слагам от супата 1черпак и после я изсипвам в супата,не ми се е пресичало никога!А когато я правя с прясно мляко,слагам 1-2лъжици оцет.

Публикувано: съб май 30, 2009 10:48 am
от vesi77_1977
Аз застройвам супата,като разбия 1 или 2 жълтъка,кисело мляко и малко брашно,след това слагам на котлона и бъркам докато започне застройката да ври,след това сипвам от супата и продължавам да бъркам 2,3 минути,след което изсипвам в супата,като бъркам непрекъснато.По този начин никога не ми се пресича супата. :chef:

Публикувано: съб май 30, 2009 11:59 pm
от quick_v
Аз застроивам супата само със сметана и така няма шанс да ми се пресече :)

Публикувано: нед май 31, 2009 8:05 am
от MANI
Някои супи ги застройвам с жълтък и кисело мляко,други с 2 жълтъка и лимонов сок(така супата е бяла на цвят) и някои с жълтъци, брашно и кисело мляко като всяка една я приготвям малко преди супата да е достигнала пълна готовност за да е със стайна температура!

Публикувано: пет юни 05, 2009 1:59 pm
от ema_p
И аз застройвам с 2 яйца и 3-4 с. л. к. мляко, но когато разбивам яйцата и млякото слагам и 1-2 ч. л. оцет. Оцета действа като стабилизатор и така супата никога не се пресича даже и да е вряла и застройката да не е на стайна температура.
А след това продължаваш по описания вече начин на отсипване и бъркане. 1)от супата в застройката, след това обратно. Това е тайната. Можеш да пробваш първо да разбиеш оцета и млякото, а след това яйцата, но според мен не е от голямо значение. Аз ги разбивам заедно. Успех!

Публикувано: пон юли 27, 2009 10:53 am
от buci
Застройвам с едно яйце разбито с чаена чаша кисело мляко и супена лъжица брашно, разбива всичко добре и слагам да се свари като постоянно бъркам. Оставям да изстине няколко минутки и на тънко доливам от готовата предварително свалена от котлона супа и връщам всичко пак в тенжерата.