Страница 1 от 2

Юфка

Публикувано: пон мар 02, 2009 6:45 pm
от Aliana
Знае ли някой, как се прави домашна юфка?

Не рецепта за цялата, залята и т.н., ами как се прави тестяната част, която се суши/пече сама?

Публикувано: пон мар 02, 2009 7:57 pm
от desislava76
Продукти:
10 яйца
500гр грис
1 литър сварено и охладено прясно мляко
сол и пшенично брашно/колкото поеме/
Приготвяне:
От всички продукти се омесва тесто,разделя се на малки топки и се оставя да престои около половин час.От топките се разточват не много тънки кори и се сушат на слънце.Когато изсъхнат добре,листите се препичат на фурна ,докато порозовеят като от време на време се разбъркват.Изпечените кори траят дълго и се съхраняват на сухо.
Тази рецепта е правена мноого пъти от моята баба и е много сполучлива.

Публикувано: пон мар 02, 2009 11:18 pm
от BABY
Рали,голяма играчка е мила :D .Едно време с баба ми сме правили :D .Тя точи,аз ги режа на ромбчета,че да се изсуши ...Но си е вкусна!Абе домашното си е домашно :D

Публикувано: вт мар 03, 2009 9:35 am
от Aliana
Деси, благодаря ти!

Наистина изглежда много работа! Аз пък си мислех, че е течно тесто, което се разлива на тънко и се пече. Нямам понятие, защо съм мислела така, може би скрита надежда? :oops:


Деси, вкарай рецептата при другите, да я има. Аз се поуплаших като я видях, но някой ден сигурно ще се навия да я пробвам.

Веси, домашното си е домашно, права си, в това съм убедена, ама пусто нямане на време и на умение!!!

Отложеното не е забравено, така че не съм се отказала!

Публикувано: вт мар 03, 2009 10:48 am
от BABY
Рали,не че е трудно :D ,но трябва доста време :P А ти щом си решила-прави я.

Публикувано: вт мар 03, 2009 12:02 pm
от reni55
Рали, баба ми я правеше от тесто за баница.Разточваше големи кръгове и ги слагаше в/у чаршафи да поизсъхнат толкова,че да могат да се вдигнат от чаршафа и да се сложат в тава и леко запичаше да станат бледо златисти.
Когато изстинат ги натрошаваше и ги съхраняваше в платнени торби.Ако искаш пробвай този начин - той е по-лесен.

Публикувано: ср мар 04, 2009 9:51 am
от beni
Една рецепта и от мен. Всъщност научила съм я от майка си, а тя от свекървата на своята кръстница, която е била страхотна кулинарка.

Домашна юфка

15 бр. яйца
1/2 л. прясно мляко
почти 3 кг. брашно
Замесва се тесто, разточват се тънки кори, оставят се да заветрят и след това се режат на ивички. Изсушават се и се препичат леко във фурната.

Публикувано: ср мар 04, 2009 11:50 am
от BABY
Бени,и моята баба я правеше по същия начин. :thumup:

Публикувано: ср мар 04, 2009 12:07 pm
от Aliana
Момичета! Толкова много рецепти!

Благодаря ви мнооооого!

Само да имам малко време и ще се захвана! Обещавам!


:D :D :D :D :D

Публикувано: ср мар 04, 2009 12:08 pm
от reni55
Да!!!Сега Бени ме подсети,че се слагат много яйца!