Страница 1 от 1
Боза
Публикувано: ср фев 25, 2009 11:55 am
от Aliana
Знае ли някой как се прави боза в къщи?
Много ми липсва
Ще се радвам, ако благодарение на вас успея да направя!
Благодаря ви от сега!
Публикувано: ср фев 25, 2009 4:09 pm
от desislava76
Рали,в РЕЦЕПТИ има рецепта за боза.Виж там.Даже аз пуснах рецепта но се оказа че има такава.Помолих да бъде изтрита.Успех в приготвянето.
Публикувано: чет фев 26, 2009 6:34 pm
от Aliana
Колко време трябва да отлежи, за да стане резлива? И на каква температура?
Как се съхранява и за колко време трябва да се изпие?
Защото количествата са големи, а освен мен, не вярвам някой да я хареса.
Публикувано: чет фев 26, 2009 6:43 pm
от desislava76
Рали,бозата трябва да отлежи поне 3-4 дни на топло за да ферментира.След това я съхраняваш на студено.
Щом се притесняваш,че няма да я хареса никой освен теб,я направи с половин доза.А може и да я харесат.Успех.
Публикувано: чет фев 26, 2009 7:22 pm
от Aliana
Благодаря ти много, Деси!
Сега ще я почна!
Ще докладвам!
Публикувано: пет фев 27, 2009 6:21 pm
от desislava76
Рали!
Справили се с приготвянето на бозата?
Ти ме запали с тази боза,че взех и аз направих,само че с половин доза.
Утре ще опитам какво съм сътворила.
Публикувано: пет фев 27, 2009 6:32 pm
от Aliana
Здравей, Десииииии!
Направих Домашната боза, защото е без закваска .
Два пъти загорих брашното, на третия път мисля, че го улучих.
Сега седи до парното.
Сина ми ми заяви, че няма да я куса, но мъжа ми е любопитен.
Мисля, че в неделя ще можем да я пием.
Не може ли после да се стерилизира или нещо подобно?
Аз ще се спукам да пия.....
Публикувано: пет фев 27, 2009 6:38 pm
от desislava76
Рали, боза със сигурност не се стелиризира.Сега е достатъчно студено и можеш да я съхраняваш на терасата.
Просто няма да е със същия вкус ако я свариш.
Не става. :x