дивеч
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Намерих няколко рецепти за глиган, лично на мен първата ми звучи по-интересно и ароматно - ето ги и тях:
Маринован глиган със сланина
Задушено диво прасе
И още две, които не съм ги качил на сайта, но е хубаво да има избор
Успех с приготвянето, дано стане вкусно!
КЕБАП ОТ ГЛИГАН
Продукти за 4-5 порции:1кг обезкостено месо,200г гъби, 500г дребни картофи, 1глава лук, 1/2 ч.ч. червено вино,червен пипер,1/2 пакетче кр.масло,4-5с.л. олио,сол,4-5скилидки чесън. МАРИНАТА:50мл бульон,парче целина, корени или дръжки от магданоз,1/2 ч.ч. вино,черен пипер на зърна,дафинов лист.
Приготвяне:Месото се нарязва на парчета.Маринатата се загрява и в нея се пуска месото за около 10мин.Изважда се месото и се шпикова с чесън, изпържва се в сгорещеното олио.Към мазнината от пърженето се добавя кр.маслои се задушават нарязаните на ситно лук и гъби.Прибавя се червен пипер и чубрица и се залива с виното.Когато се задушат зеленчуците към тях се връща месото,посолява се и се добавя част от прецедената марината.Оставя се да се задушава на тих огън .Дребните картофи се почистват и се прибавят цели .Задушава се до готовност на продуктите.
ЗАДУШЕНО РУЛО ОТ ГЛИГАН
Продукти:около 1кг обезкостено месо от бута,200-300г кисело зеле,червен пипер,5-6с.л. олио,3-4 скилидки чесън,джоджен.
Марината:1/2 л бульон,1глава лук, 1/2ч.ч. червено вино,чер пипер на зърна,дафинов лист.
Приготвяне:Изкиснатото във вода и оцет месо се нарязва на тънки листове по дължина и се накисва за окло 10часа в маринатата.Изважда се и се разтила върху масата.Зелевите листа се разстилат върху месото.Поръсва се с черен пипер,стрит джоджен и счукан чесън.Завиват се рула и се завързват с конец.Изпържват се в сгорещеното олио.Част от маринатата се прецежда, загрявя се и се заливат рулата.Съдът с е покрива с фолио и продължително се задушава във фурната. Сервира се полято със собствения си сос и гарнитура по желание.
От: http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=149
Маринован глиган със сланина
Задушено диво прасе
И още две, които не съм ги качил на сайта, но е хубаво да има избор
Успех с приготвянето, дано стане вкусно!
КЕБАП ОТ ГЛИГАН
Продукти за 4-5 порции:1кг обезкостено месо,200г гъби, 500г дребни картофи, 1глава лук, 1/2 ч.ч. червено вино,червен пипер,1/2 пакетче кр.масло,4-5с.л. олио,сол,4-5скилидки чесън. МАРИНАТА:50мл бульон,парче целина, корени или дръжки от магданоз,1/2 ч.ч. вино,черен пипер на зърна,дафинов лист.
Приготвяне:Месото се нарязва на парчета.Маринатата се загрява и в нея се пуска месото за около 10мин.Изважда се месото и се шпикова с чесън, изпържва се в сгорещеното олио.Към мазнината от пърженето се добавя кр.маслои се задушават нарязаните на ситно лук и гъби.Прибавя се червен пипер и чубрица и се залива с виното.Когато се задушат зеленчуците към тях се връща месото,посолява се и се добавя част от прецедената марината.Оставя се да се задушава на тих огън .Дребните картофи се почистват и се прибавят цели .Задушава се до готовност на продуктите.
ЗАДУШЕНО РУЛО ОТ ГЛИГАН
Продукти:около 1кг обезкостено месо от бута,200-300г кисело зеле,червен пипер,5-6с.л. олио,3-4 скилидки чесън,джоджен.
Марината:1/2 л бульон,1глава лук, 1/2ч.ч. червено вино,чер пипер на зърна,дафинов лист.
Приготвяне:Изкиснатото във вода и оцет месо се нарязва на тънки листове по дължина и се накисва за окло 10часа в маринатата.Изважда се и се разтила върху масата.Зелевите листа се разстилат върху месото.Поръсва се с черен пипер,стрит джоджен и счукан чесън.Завиват се рула и се завързват с конец.Изпържват се в сгорещеното олио.Част от маринатата се прецежда, загрявя се и се заливат рулата.Съдът с е покрива с фолио и продължително се задушава във фурната. Сервира се полято със собствения си сос и гарнитура по желание.
От: http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=149
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 17
- Регистриран на: пет авг 24, 2007 10:41 am
- :: 69 рецепти от ivka
- :: 32 снимки от ivka
ЩЕ ти предложа рецепта на един мой близък- дългогодишен ловджия.
Печено месо от дива свиня със сметана
Месото/1-1/2кг./ престоява в марината 1 денонощие.Изважда се и се подсушава с кърпа.Шпикова се с късчета сланина и се слага в тавичка с 3-4 с.л мазнина,късчета от обелен лимон,1-2 нарязани на филийки глави лук и тънки парченца от сланина.Залива се с 1 винена чаша оцет и чаша вода и се пече.Изважда се и соса се разбива с 1ч.ч сметана за готвене.Отново съда се връща във фурната да се допече месото ,като от време на време се полива със соса.
Марината за дивеч
Приготвя се от 2 литра вода,1/2литра вино,1/4 л.оцет,1 морков,1/2 глава лук,1-2 даф. листа,15-20зърна черен пипер и 2 карамфилчета.Всичко се вари 5-10 мин.Дивечът се залива с напълно изстиналата марината и се оставя да престои 8-10 часа до 1 денонощие.
Печено месо от дива свиня със сметана
Месото/1-1/2кг./ престоява в марината 1 денонощие.Изважда се и се подсушава с кърпа.Шпикова се с късчета сланина и се слага в тавичка с 3-4 с.л мазнина,късчета от обелен лимон,1-2 нарязани на филийки глави лук и тънки парченца от сланина.Залива се с 1 винена чаша оцет и чаша вода и се пече.Изважда се и соса се разбива с 1ч.ч сметана за готвене.Отново съда се връща във фурната да се допече месото ,като от време на време се полива със соса.
Марината за дивеч
Приготвя се от 2 литра вода,1/2литра вино,1/4 л.оцет,1 морков,1/2 глава лук,1-2 даф. листа,15-20зърна черен пипер и 2 карамфилчета.Всичко се вари 5-10 мин.Дивечът се залива с напълно изстиналата марината и се оставя да престои 8-10 часа до 1 денонощие.