Винен кебап
- mariq80
- аматьор с виличка
- Мнения: 3
- Регистриран на: ср фев 04, 2009 6:15 pm
Винен кебап
Кажете ми как се прави винен кебап.Благодаря.
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
1 кг. св.месо се измивз,подсушава и нарязва на дребно.Изпържва се в 5-6 с.л. олио заедно с 5-6-10 глави лукнарязан на ситни и 1-2 моркова нарязани на кубчетаи сол на вкус.Когато лукът омекне се прибавят 1-2 с.л. дом.пюре.или настъргани 5-6 домата,1 ч.л. червен пипер.Залива се с вода + 1 ч.ч. вино и десетина зърна черен пипер.Когато заври се намалява и се оставя на тих огън до готовност.Слагат се 1-2 дафинови листа и магданоз.
Ако има нужда сосчето може да се сгъсти с 1 с.л. брашно,размита с вода.
За основа може да се ползва картофено пюре или сварен ориз.
Ако има нужда сосчето може да се сгъсти с 1 с.л. брашно,размита с вода.
За основа може да се ползва картофено пюре или сварен ориз.